Loft στη λεωφόρο Park Avenue/ NY

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη εσωτερικού χώρου: Hariri & Hariri - Architecture 

 

 

 

 

 

 

 

Το έργο 'Park Avenue-Loft' αφορά την ενοποίηση δύο διαμερισμάτων προκειμένου να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη, σύγχρονη κατοικία. Το διαμέρισμα, βρίσκεται σε ένα κτίριο της μεταπολεμικής περιόδου, κατά μήκος της λεωφόρου Park Avenue της Νέας Υόρκης. Το νέο Loft είναι αρκετά ευρύχωρο καθώς περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, τρία κανονικά μπάνια, ένα βοηθητικό μπάνιο, έναν ξενώνα, και ένα μεγάλο χώρο μέσα στον οποίο οργανώθηκαν το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα. 

τραπεζαρία
Η τραπεζαρία και το καθιστικό οργανώθηκαν σε μια ανοιχτή και ενιαία κάτοψη (architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)


Η οργάνωση της κάτοψης

Η κάτοψη οργανώθηκε σε σχήμα Γ. Στον πυρήνα του Loft, χωροθετήθηκαν όλοι οι υγροί χώροι. Αντίθετα, οι χώροι συγκέντρωσης των ενοίκων (καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα) χωροθετήθηκαν μέσα σε ένα ορθογώνιο πλαίσιο και παράλληλα στον κεντρικό δρόμο.

Η επιμέρους οργάνωση των χώρων είναι "ανοιχτή" και ρευστή, καθώς το καθιστικό και η τραπεζαρία δε διαχωρίζονται μεταξύ τους από τοίχους και πόρτες. 'Ετσι, η χειρονομία της ανοιχτής κάτοψης, ήρθε σε πλήρη αντίθεση με ότι συνηθίζονταν στις παλαιότερες κατοικίες της συγκεκριμένης περιοχής. 

σαλονι, καθιστικό, καναπές, γυψοσανίδες, διακοσμηση με γυψοσανίδες, σχέδια γυψοσανιδων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)

Οι ιδιωτικοί χώροι (τα υπνοδωμάτια δηλαδή) χωροθετήθηκαν κάθετα στους χώρους συγκέντρωσης και κατα μήκος ενός μικρού χόλ.   

καθιστικο, σαλονι, επιπλα στο σαλονι, επιπλα σαλονιου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)

Στην πλευρά του διαμερίσματος που βλέπει στον κεντρικό δρόμο, δημιουργήθηκε μια οριζόντια σειρά από μεγάλα παράθυρα. Κάτω από την ποδιά των παραθύρων κατασκευάστηκε ένα μακρόστενο και χαμηλό έπιπλο, που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος. 

διακόσμηση με γυψοσανιδες, σχεδια γυψοσανιδες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)

 

Το καθιστικό και η τραπεζαρία οριοθετούνται από δύο καμπύλους όγκους, κατασκευασμένους με γυψοσανίδες. Τα στοιχεία αυτά (που αναπτύσσονται τόσο στο κατακόρυφο όσο και στο οριζόντιο επίπεδο) δεν έχουν μόνο μορφολογικό χαρακτήρα αλλά και λειτουργικό καθώς μέσα τους μπόρεσαν να ενσωματωθούν όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, όπως τα καλώδια και ο φωτισμός. Έτσι, αποφεύχθηκε η συνήθης λύση της ψευδοροφής.

γυψοσανιδες, γυψοσανιδες στο σαλονι, διαχωριστικο με γυψοσανιδα, πρασινο χρωμα στο σαλονι, πρασινο χρωμα στους τοιχους, πράσινοι τοιχοι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)

Δίπλα στην τραπεζαρία, χωροθετήθηκε η κουζίνα, όπου λειτουργεί και σαν καθημερινός χώρος συγκέντρωσης των ενοίκων. Ένα μεγάλο συρόμενο πάνελ, από μέταλλο και γυαλί κρύβει και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την κουζίνα από το καθιστικό. 

τραπεζαρία, μοντερνα τραπεζαρια, τραπεζαρίες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η τραπεζαρία και η κουζίνα χωρίστηκαν με μια συρόμενη πόρτα από μεταλλο και γυαλί (architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)

κουζινα, σχεδιασμος κουζίνας, 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κουζίνα λειτουργεί και ως χώρος καθημερινής συγκέντρωσης των ενοίκων (architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)

Το κυρίως υπνοδωμάτιο σχεδιάστηκε ως ένα απλό, ήρεμο αλλά και ευρύχωρο δωμάτιο.

κρεβατοκαμαρα, υπνοδωματιο, μοντερνες κρεβατοκαμαρες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)

 

Το μπάνιο, του κυρίως υπνοδωματίου, διαθέτει δυο ανεξάρτητες περιοχές (αλλά στον ίδιο χώρο) για το άντρα και τη γυναίκα, και κάθε μία διαθέτει  ένα νιπτήρα, την τουαλέτα, μια μπανιέρα και μια ντουζιέρα. 

μπανιο, διακοσμηση μπανιου, μαρμαρο στο μπανιο, λευκο μπανιο

(architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)

Στοιχεία έργου:

Τίτλος: Park Avenue-Loft

Έτος κατασκευής: 2003-2004

Αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου: Hariri & Hariri - Architecture; www.haririandhariri.com

Φωτογραφίες: Paul Warchol
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(architecture: Hariri & Hariri/ photographer: Paul Warchol)

Σχόλια  

 
0 # Andy 06-01-2012 12:37
Η ιδέα με την γυψοσανίδα, που καλύπτει και την οροφή, είναι πολύ πρακτική, για την τοποθέτηση του φωτισμού, των πριζών και των καλωδίων.

Αλλά, που να βρεις τεχνίτη να την κατασκευάσει έτσι ακριβώς?? Ειδικά με αυτές τις καμπύλες.

Συνήθως τους δίνεις το σχέδιο και σου κάνουν σκετη τσαπατσουλιά.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-11-08-22-32-28Έχω σκούρο καφέ καναπέ και 2 πολυθρόνες κόκκινες. Θέλω να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω, τι χρώμα χαλί χρειάζεται να τοποθετήσω καθώς επίσης και τους τοίχους πώς θα...
2013-02-11-00-10-25Σας στέλνω τον χώρο που θέλω να βάλω το σαλόνι μου με τραπεζαρία και τζάκι. Θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί δυσκολεύομαι πάρα πολύ στην διάταξη των επίπλων, λόγω...
living-dining-room-arrangement-elorΒρίσκομαι στην διαμόρφωση του νεόδμητου διαμερίσματος μου. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν έχω καθόλου φαντασία για το πως μπορούν να τοποθετηθούν τα έπιπλα. Τι καναπέ θα βάλω? γωνία? 2θεσιο? 3θεσιο? Που θα μπει η τηλεόραση? Θα είναι στον τοίχο η σε επιπλάκι; Το μόνο που μου αρέσει πολύ και θα...
2012-01-25-18-20-28Θέλω να διαμορφώσω ένα διάδρομο μπροστά από την πόρτα, έτσι ώστε να μην φαίνεται από το καθιστικό.
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+