Ανακαίνιση κατοικίας στην Νεά Υόρκη

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

διαμερισμα, ανακαινιση διαμερισματος, διακοσμηση καθιστικου, καθιστικο

Ανακαίνιση κατοικίας από τους ixdesign

Η κατοικία αποτελούσε μέρος ενός αρκετά παλαιού κτιρίου. Για την ακρίβεια, το κτίριο είχε κτιστεί το 1931 και χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης και μόλις το 1981 μετατράπηκε σε διαμέρισμα. Το βασικό μειονέκτημα του χώρου ήταν η «περίεργη» γεωμετρία του, με τα μικρά και λοξά δωμάτια, τους μακρύς διαδρόμους, τις λοξές γωνίες, τα δοκάρια που κρέμονταν απο την οροφή, κλπ.

κατοψη διαμερισματος, κατοψη κατοικιας, ανακαινιση κατοικιας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για να γίνει ο χώρος πιο καθαρός και για να μπορέσει να οργανωθεί οπτικά, αποφασίστηκε η απομάκρυνση όλων των παλαιότερων επενδύσεων. Έτσι μπόρεσε να αποκαλυφθεί η αρχική αρχιτεκτονική ογκοπλασία του χώρου. Συνεπως, το αρχικό μειομέκτημα της περίεργης γεωμετρίας, όχι μόνο δεν "μεταμφιέστηκε" αλλά αποκαλύφθηκε πλήρως. 

διασρομος, διακοσμηση χωλ, διακοσμηση διαδρομου

διακοσμηση κατοικιας,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ελεύθεροι χώροι και οι αποθηκευτικοί χώροι αυξήθηκαν αξιοποιώντας πιθανές εσοχές, ή άλλα περίεργα σημεία της υφιστάμενης ογκοπλασίας.

 

Οι χρήστες της κατοικίας, επιθυμούσαν ο χώρος του να γίνει θερμός και φιλόξενος. Έτσι επιλέχθηκε, για τις περισσότερες κατασκευές το ξύλο της καρυδιάς. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην επιλογή των υφασμάτων αλλά και στον φωτισμό του χώρου.

διακοσμηση κρεβατοκαμαρας, κυλο καρυδια

Ως χρώμα των επιφανειών των τοίχων αλλά και της οροφής επιλέχθηκε το λευκό. Αλλωστε, η ογκοπλασία του χώρου με τα δοκάρια να περνούν απο το σύνολο της οροφής και τις οξείες γωνίες ήταν ήδη πολύ σύνθετη για να μπορεί να "δεχθεί" περισσότερα του ενός χρώματα. Επιπλεόν, καθώς στον εσωτερικό χώρο δεν εισερχόταν αρκετό φυσικό φώς, το λευκό αποτελούσε ιδανική επιλογή.

σκαλα, κλιμακοστασιο, μαυρο κλιμακοστασιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μελέτη εσωτερικού χώρου
ixdesign
306 W38th Street, FL 17
New York, NY 10018
www.facebook.com/ixdesign

καθιστικο, διαρρυθμιση καθιστικου, διαρρυθμιση σαλονιου, επιπλωση σαλονιου

 

 

 

 

































Σχόλια  

 
0 # ΠΡΕΝΤΙΣ ΝΙΚΟΣ 08-08-2013 10:57
ΓΙΕΑ ΣΑΣ,ΕΜΙΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΟΣΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΡΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ,ΕΧΩ ΠΑΡΟΧΙ ΥΠΕΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟ(ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΥΣ-ΠΑΤΩΜΑΤΑ-ΠΛΑΚΑΚΙΑ-ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ-ΚΛΠ.ΜΕ ΕΚΣΙΔΕΒΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΔΟΡΕΑΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΟΣΤΕ Ο ΠΕΛΑΤΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ,ΦΟΤΟ,ΕΡΓΑΣΙ ΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK,NIKOS PRENDI. ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ,Μ Ε ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2017-04-27-19-01-54Τα προβλήματα κατά την ανακαίνιση μιας μονοκατοικίας
toile-contemporaryΤα υφάσματα toile (τουάλ), ή καλύτερα τα υφάσματα toile-de-Jouy, πρωτοεμφανίστηκαν στη Γαλλία και έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στους κύκλους της γαλλικής αριστοκρατίας.
2013-02-05-17-52-39Θα ήθελα να με βοηθήσετε με μια πρόταση διακόσμησης για το σαλόνι μου. Το δωμάτιο είναι ενιαίο σαλόνι-κουζίνα. Έκανα ένα πρόχειρο σχέδιο. Στην κουζίνα δεν έχει μπει τραπέζι οπότε θα ήθελα μια πρόταση διακόσμησης που να περιλαμβάνει κάπου και τραπέζι....
small-living-room-ideasΓια τους μικρούς χώρους, υπάρχουν μερικά δυνατά μυστικά που μπορούν να κάνουν το χώρο του καθιστικού να φαίνεται άνετος, ευρύχωρος και σίγουρα μεγαλύτερος από ότι πραγματικά...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+