Παραλιακό εστιατόριο στη Βαρκελώνη

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το εστιατόριο/μπαρ Pez Vela Chiringuito βρίσκεται στην Βαρκελώνη, στην περιοχή Barceloneta. Ο σχεδιασμός του χώρου ανατέθηκε από τους ιδιοκτήτες των Bar Lobo και Bar Tomate στο μελετητικό γραφείο Sandra Tarruella.

 

 

 

 

 

 

Η οργάνωση του χώρου έγινε σε τρία επίπεδα, που έχουν υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, έτσι ώστε όλοι οι πελάτες να μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα προς τη θαλασσα. Ο χώρος είναι γενικά ανοιχτός προς την παραλία ενώ τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου είναι δυσδιάκριτα.

παραλιακο εστιατοριο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το δάπεδο της βεράντας επενδύθηκε με ξύλο. Η βεράντα στεγάζεται με μια καλαμωτή πέργκολα ενώ ανάμεσα στα τραπέζια υπάρχουν συκιές.

σχεδιασμος εστιατοριου, σχεδιασμος μπαρ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα κουφώματα της πρόσοψης επιλέχθηκαν ξύλινα και συρόμενα. Το καλοκαίρι μπορούν να ανοίγουν διάπλατα ενοποιώντας ουσιαστικά την εξωτερική βεράντα με το εσωτερικό εστιατόριο.

διακοσμηση μπαρ, διακοσμηση beach bar, διακοσμηση εστιατοριου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε ένα σημείο του δαπέδου, δημιουργήθηκε μια εσοχή και περιμετρικά σχηματίστηκαν θέσεις για χαλάρωση και συζήτηση. Στο κέντρο, κατασκευάστηκε ένα ανοιχτό τζάκι.

εμφανες μπετον, μπετον στη διακοσμηση, μπετον στον εσωτερικο χωρο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα από τα βασικά υλικά, που επικρατεί στο χώρο είναι το λευκό μπετόν. Ένα μέρος των τοίχων και έως το ύψος των 2 μέτρων επενδύθηκε με σανίδες ξύλου.
minimal διακοσμηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι εγκαταστάσεις της οροφής αφέθηκαν εμφανής. Ο φωτισμός τοποθετήθηκε σε μαύρες ράγες.

φωτισμος,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι τοίχοι της κουζίνας επενδύθηκαν με κυματοειδή, μεταλλικά φύλλα σε χρώμα κόκκινο και θυμίζουν έντονα τα τάνκερ του λιμανιού.

μεταλλικη επενδυση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στοιχεία έργου:
εργοδότης: Grupo Tragaluz  
επιφάνεια: 495 m2
Περιοχή: Barcelona  
Φωτογραφίες: Jordi Sarra
Έτος κατασκευής: 2011

μελέτη: Sandra Taruella Interioristas

ξυλινη επενδυση στον τοιχο

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

-chanel-Το περίπτερο Chanel της Zaha Hadid
open-house-2014-1Open House Θεσσαλονίκη 2014: ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης: επαγγελματικοί χώροι (μέρος 1ο)
tapas-bar-Το Alma tapas bar σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Αρχιτέκτονα Ρεϊζη Μαρία το 2013, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Σε μια αίθουσα μόλις 35 μ2 αποξηλώθηκε το πατάρι και αποκαλύφθηκαν 2 μεγάλα ανοίγματα που έδωσαν επιπλέον φώς στον χώρο και ένα επιβλητικό ύψος 5,50 μέτρων. Στην συνέχεια η ιδέα που...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+