Το κινητό περίπτερο της Chanel

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το περίπτερο Chanel της Zaha Hadid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

γράφει η Ιφιγένεια Κωτίτσα

φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι στις πρωτεύουσες του κόσμου, το κινητό περίπτερο της Chanel βρίσκει μια μόνιμη θέση, έξω από το ινστιτούτο του αραβικού κόσμου στο Παρίσι. 

Ο σχεδιασμός του περιπτέρου ανατέθηκε από τον Karl Lagerfeld στην αρχιτέκτονα Zaha Hadid, με σκοπό να φιλοξενήσει μια περιφερόμενη έκθεση 20 καλλιτεχνών, εμπνευσμένη από τις τσάντες Chanel. Το περίπτερο, μαζί με την έκθεση έπρεπε να μεταφερθεί πολλές φορές απο πόλη σε πόλη, να εγκατασταθεί, να "διαλυθεί" και να ξανα-εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη, στο Τόκυο και στο Χονγκ Κονγκ.

Zaha hadid, Chanel, κινητο περίπτερο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πλέον, όμως θα βρίσκεται μόνιμα μπροστά από το κτίριο του Jean Nouvel στο Παρίσι, αφού δωρίστηκε από την εταιρεία Channel στο ινστιτούτο του αραβικού κόσμου. Ο χώρος θα χρησιμοποιείται για παρουσίαση εκθέσεων, εικαστικών δρώμενων και παρόμοιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το περίπτερο Chanel, σχεδιασμένο απο τη Zaha Hadid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αντίθεση μεταξύ των καμπύλων γραμμών του περιπτέρου και της "κανονικότητας" του κτιρίου του Jean Nouvel είναι τουλάχιστον ενδεικτική, της εξέλιξης που υφίσταται αυτήν την στιγμή η αρχιτεκτονική, λόγω της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το σύνολο των επιφανειών του περιπτέρου είναι "μη κανονικό" και αδύνατο να περιγραφεί με συμβατικούς γεωμετρικούς όρους. Το μεγαλύτερο μέρος των υλικών που χρησιμοποιηθηκαν είναι συνθετικά.

Zaha Hadid, περιπτερο Chanel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Online επίσκεψη: chanel-mobileart
Δάπεδα: ARTIGO
Δελτίο τύπου και φωτογραφίες: Chiara Mecozzi

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

-zaha-hadidΈνα έργο τέχνης και τεχνολογίας για το μπάνιο ή την κουζίνα αποτελεί η βρύση με την οργανική, εκπληκτική μορφή και την κατασκευή με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, που σχεδίασε η Zaha Hadid και κατασκεύασε η εταιρία...
-adidas-Τα νέα γραφεία της adidas. Μελετη/ σχεδιασμός εσωτερικού χώρου: Kinzo
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+