Tapas Bar στην Αλεξανδρούπολη

Το Alma tapas bar σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Αρχιτέκτονα Ρεϊζη Μαρία το 2013, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Σε μια αίθουσα μόλις 35 τμ. αποξηλώθηκε το πατάρι και αποκαλύφθηκαν 2 μεγάλα ανοίγματα που έδωσαν επιπλέον φώς στον χώρο και ένα επιβλητικό ύψος 5,50 μέτρων. Στην συνέχεια η ιδέα που υλοποιήθηκε σταδιακά μέσα σε ενάμιση μήνα, βασίστηκε σε μια απεικόνιση  του πολιτισμού της Ισπανίας σε συνδυασμό με το industrial στυλ.

Χαρακτηριστικές, είναι οι τέσσερεις σημαντικές προσωπικότητες του Ισπανικού πολιτισμού (Salvador Dali, Pablo Picasso, Miguel de Cervantes, Federico Garcia Lorca) που κρυφοκοιτάζουν την αίθουσα του γεύματος.

μπαρ, μεζεδοπωλείο, σχεδιασμός, διακόσμηση, ξύλο στους τοίχους, ξύλινη επένδυση στους τοίχους

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις των ανθρώπων αυτών αποτυπώνονται πάνω στις επιφάνειες των τραπεζιών και συνδυάζονται με τις σκιές υπαρκτών και φανταστικών προσώπων της χώρας (ο Δον Κιχώτης, η χορεύτρια Φλαμένγκο, ο ταυρομάχος, ο ταύρος).

ζωγραφική σε τραπέζι

Tο “ρευστό” δάπεδο δημιουργεί αντιθέσεις με τις αυστηρές γραμμές της ξύλινης επένδυσης του τοίχου από μπετόν και του τοίχου με το βιομηχανικού τύπου τούβλο επένδυσης. Χαρακτηριστικό στοιχείο αναγνώρισης του χώρου του bar η τοιχογραφία που παραπέμπει σε παλιές διαφημίσεις τοίχων.

μπαρ, εστιατόριο, μεζεδοπωλείο, διακοσμητικό τούβλο, διακόσμηση, σχεδιασμός,

Ο φωτισμός διανέμεται σε τρία επίπεδα, στο ψηλότερο σημείο όπου οι προβολείς τονίζουν λεπτομέρειες, σε ενδιάμεσο επίπεδο τα κρεμαστά φώτα διαχέουν το φώς και σε χαμηλότερο επίπεδο οι διακοσμητικοί «ταύροι» από σέλες και τιμόνια ποδηλάτων τονίζουν τα υλικά.

μεζεδοπωλείο, μπαρ, σχεδιασμός, διακόσμηση, ασπρόμαυρο πάτωμα, ασπρο-μαυρο πλακάκι, εμφανές μπετόν, ξύλινη επένδυση

Η κατασκευή με τις σέλες και τα τιμόνια των ποδηλάτων είναι εμπνευσμένη από ένα γλυπτό του Picasso.

γλυπτό με σέλα ποδηλάτου, κατασκευή με σέλα ποδηλάτου,

Οι επιφάνειες ολοκληρώνονται με το patchwork ταβάνι που οριοθετεί οπτικά το μεγάλο ύψος του χώρου και ενώνει όλες τις υπόλοιπες.

μεζεδοπωλείο, μπαρ, μαγαζί, κατάστημα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχεδιασμός, διακόσμηση, ταβάνι, φωτιστικά, εξαερισμός,

Η όψη σχεδιάστηκε με σκοπό να δίνει την εντύπωση βιομηχανικού χώρου οπότε αντικαταστάθηκαν τα παλιότερα κουφώματα αλουμινίου με σιδερένιες κατασκευές που ανοίγουν με τρόπο ώστε να ενοποιείται λειτουργικά ο εσωτερικός με τον εξωτερικό χώρο.

μπαρ, διακόσμηση, σχεδιασμός, διακοσμητές αλεξανδρούπολη

Μελέτη / Κατασκευή έργου:

Μαρία Ρεϊζη (Αρχιτέκτονας)

Σ.Οικονόμου 17, Αλεξανδρουπολη

τηλ: 2551088030

Ιστοσελίδα

Σχετικά Άρθρα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved