Tapas Bar στην Αλεξανδρούπολη

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το Alma tapas bar σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Αρχιτέκτονα Ρεϊζη Μαρία το 2013, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Σε μια αίθουσα μόλις 35 τμ. αποξηλώθηκε το πατάρι και αποκαλύφθηκαν 2 μεγάλα ανοίγματα που έδωσαν επιπλέον φώς στον χώρο και ένα επιβλητικό ύψος 5,50 μέτρων. Στην συνέχεια η ιδέα που υλοποιήθηκε σταδιακά μέσα σε ενάμιση μήνα, βασίστηκε σε μια απεικόνιση  του πολιτισμού της Ισπανίας σε συνδυασμό με το industrial στυλ.  

Tapas Bar, μπαρ, εσωτερικό μπαρ, διακόσμηση, σχεδιασμός, ασπρόμαυρο πλακάκι, ασπρόμαυρο δάπεδο, ξύλο στον τοίχο, ξύλινη επένδυση, μεζεδοπωλείο

Χαρακτηριστικές, είναι οι τέσσερεις σημαντικές προσωπικότητες του Ισπανικού πολιτισμού (Salvador Dali, Pablo Picasso, Miguel de Cervantes, Federico Garcia Lorca) που κρυφοκοιτάζουν την αίθουσα του γεύματος.

μπαρ, μεζεδοπωλείο, σχεδιασμός, διακόσμηση, ξύλο στους τοίχους, ξύλινη επένδυση στους τοίχους

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις των ανθρώπων αυτών αποτυπώνονται πάνω στις επιφάνειες των τραπεζιών και συνδυάζονται με τις σκιές υπαρκτών και φανταστικών προσώπων της χώρας (ο Δον Κιχώτης, η χορεύτρια Φλαμένγκο, ο ταυρομάχος, ο ταύρος).

ζωγραφική σε τραπέζι

Tο “ρευστό” δάπεδο δημιουργεί αντιθέσεις με τις αυστηρές γραμμές της ξύλινης επένδυσης του τοίχου από μπετόν και του τοίχου με το βιομηχανικού τύπου τούβλο επένδυσης. Χαρακτηριστικό στοιχείο αναγνώρισης του χώρου του bar η τοιχογραφία που παραπέμπει σε παλιές διαφημίσεις τοίχων.

μπαρ, εστιατόριο, μεζεδοπωλείο, διακοσμητικό τούβλο, διακόσμηση, σχεδιασμός,

Ο φωτισμός διανέμεται σε τρία επίπεδα, στο ψηλότερο σημείο όπου οι προβολείς τονίζουν λεπτομέρειες, σε ενδιάμεσο επρο ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ωτερικο χαλιότερα κουφίπεδο τα κρεμαστά φώτα διαχέουν το φώς και σε χαμηλότερο επίπεδο οι διακοσμητικοί «ταύροι» από σέλες και τιμόνια ποδηλάτων τονίζουν τα υλικά.

μεζεδοπωλείο, μπαρ, σχεδιασμός, διακόσμηση, ασπρόμαυρο πάτωμα, ασπρο-μαυρο πλακάκι, εμφανές μπετόν, ξύλινη επένδυση

 

Η κατασκευή με τις σέλες και τα τιμόνια των ποδηλάτων είναι εμπνευσμένη από ένα γλυπτό του Picasso.

γλυπτό με σέλα ποδηλάτου, κατασκευή με σέλα ποδηλάτου,

Οι επιφάνειες ολοκληρώνονται με το patchwork ταβάνι που οριοθετεί οπτικά το μεγάλο ύψος του χώρου και ενώνει όλες τις υπόλοιπες.

μεζεδοπωλείο, μπαρ, μαγαζί, κατάστημα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχεδιασμός, διακόσμηση, ταβάνι, φωτιστικά, εξαερισμός,

Η όψη σχεδιάστηκε με σκοπό να δίνει την εντύπωση βιομηχανικού χώρου οπότε αντικαταστάθηκαν τα παλιότερα κουφώματα αλουμινίου με σιδερένιες κατασκευές που ανοίγουν με τρόπο ώστε να ενοποιείται λειτουργικά ο εσωτερικός με τον εξωτερικό χώρο. 

μπαρ, διακόσμηση, σχεδιασμός, διακοσμητές αλεξανδρούπολη

Μελέτη / Κατασκευή έργου:

Μαρία Ρεϊζη (Αρχιτέκτονας)

Σ.Οικονόμου 17, Αλεξανδρουπολη 

τηλ: 2551088030

Ιστοσελίδα 

Σχόλια  

 
-3 # Marianna 18-12-2014 12:10
Μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός τόσων διαφορετικών υλικών σε ένα χώρο
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
-2 # Σπύρος Ταβλίκος 20-12-2014 15:49
Τα συγχαρητήριά μου Μαρία για την υπέροχη δουλειά σου. Ανυπομονώ να πιω ένα καφεδάκι στον όμορφο χώρο που δημιούργησες...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-11-07-17-18-29Ενα ασιατικό εστιατόριο στη Μαδρίτη
open-house-2014-1Open House Θεσσαλονίκη 2014: ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης: επαγγελματικοί χώροι (μέρος 1ο)
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+