Open House Θεσσαλονίκη 2014: ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης (2ο μέρος)

Παρουσιάζουμε δύο ακόμη κατοικίες που άνοιξαν τους χώρους τους στο κοινό. Μπορείτε να παρατηρήσετε τη φιλοσοφία σχεδιασμού τους και να προσεγγίσετε τις διαφορετικές ιδέες των αρχιτεκτόνων.

Μονοκατοικία στην Πυλαία

Σχεδιάστηκε από την Ε. Καρυώτη (2008)

Η τολμηρότητα, η ευελιξία και η ελευθερία του μεταλλικού σκελετού για πολλαπλές αρχιτεκτονικές επιλογές όσον αφορά στην οργάνωση της κατοικίας, αλλά και η απέριττη ομορφιά των όψεων προσδίδουν στην κατοικία ένα ύφος σύγχρονο και μοναδικό.

DSC 0910, μεταλλικός σκελετός σπιτιού, σπίτι με πισίνα, εμφανές μπετόν, μεγάλα ανοίγματα σαλονιού

Το ανεπίχριστο μπετόν με εμφανή τα ίχνη του ξυλότυπου, το γυαλί και οι ξύλινες επενδύσεις των όψεων, που η μορφή τους παραπέμπει στα ίχνη τους πάνω στο εμφανές μπετόν συνδυάζονται απόλυτα με τον χάλυβα του σκελετού.

DSC 0912, ξύλινη επένδυση στην όψη, μεταλλικό σπίτι

Τα εμφανή υλικά και η ειλικρίνεια της κατασκευής ανακαλούν ένα εκλεπτυσμένο μπρουταλισμό.

DSC 0913, ο κήπος του σπιτιού, μεγάλο μπαλκόνι, βεράντα

Από μια άλλη οπτική, το στοιχείο του νερού η πισίνα σε άμεση επαφή με την κατοικία, το στοιχείο της φύσης, ο κήπος που βρίσκεται σε στενή σχέση με την κατοικία και η απλή γεωμετρία των όγκων της κατοικίας θυμίζουν την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του Tadao Ando σε ελληνικό τοπίο.

DSC 0915, εμφανές μπετόν, μεγάλα ανοίγματα, ανεπίχριστο μπετόν, μεγάλη βεράντα, μίνιμαλ αρχιτεκτονική, μοντέρνα αρχιτεκτονική, open house Thessaloniki

Διπλοκατοικία στο Πανόραμα

Σχεδιάστηκε από τους Ν. Νάνου-Taf62: architects (2006)

DSC 0916, σύγχρονη αρχιτεκτονική, μεγάλα ανοίγματα, γυάλινα κάγκελα

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του σύγχρονου στυλ διακόσμησης.

DSC 0917, αίθριο με γυάλινο κάγκελο, μοντέρνο φωτιστικό με χαρτάκια, έργα τέχνης στον τοίχο

Ένας χώρος φιλόξενος, που προσφέρει άνεση και δημιουργεί ευχάριστη διάθεση με απλότητα, διακριτική κομψότητα με καθαρές γραμμές και υφές, έργα τέχνης στους τοίχους και γλυπτά σε κατάλληλες θέσεις, που το κάθε κομμάτι ξεχωρίζει για τη μοναδικότητα του.

DSC 0918, γωνιακός καναπές, μοντέρνο καθιστικό, μεγάλα ανοίγματα στο σαλόνι, έργα τέχνης

Τα έπιπλα σε λιτές γραμμές χωρίς καμπύλες και διακοσμητικά στοιχεία.

DSC 0921, λευκός καναπές, έργα τέχνης, σποτάκια σε ράγα

Τα επώνυμα έπιπλα (LC-4 chaise longue των Le Corbusier, Pierre Jeanneret και Charlotte Periand και wiggle chair του Frank Gehry) σε περίοπτες θέσεις αναδίδουν τη μοναδικότητα τους.

DSC 0919, LC-4 chaise longue των Le Corbusier, Pierre Jeanneret και Charlotte Periand, πολυθρόνα αναπαυτική
DSC 0929, wiggle chair του Frank Gehry, επώνυμη πολυθρόνα, χειροποίητο χαλί

Τα υφάσματα στο χώρο από φυσικές ίνες σε ουδέτερες αποχρώσεις.

Τα λεία ξύλινα δάπεδα αναδεικνύουν με επιτυχία το χώρο και την επίπλωση.

DSC 0923, διαμπερές τζάκι, ενεργειακό τζάκι, μοντέρνο τζάκι σαλονιού
DSC 0925, ξύλινη επένδυση σκάλας, γλυπτό σε εσοχή, γυάλινο κάγκελο σκάλας
DSC 0936, σιδερένια πόρτα αυλής

Πηγή φωτό: αρχείο DecoBook

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να καταλήξετε στον κατάλληλο επαγγελματία που θα αναλάβει τη διακόσμηση του σπιτιού σας Πώς να καταλήξετε στον κατάλληλο επαγγελματία που θα αναλάβει τη διακόσμηση του σπιτιού σας

    Σας εντυπωσιάζουν τα σπίτια που βλέπετε στα περιοδικά και στην τηλεόραση και αναρωτιέστε αν θα μπορούσατε και εσείς να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες ενός διακοσμητή; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι οι υπηρεσίες του αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων ή του διακοσμητή είναι πολύ ακριβές και απευθύνονται μόνο στα υψηλά οικονομικά στρώματα. Ωστόσο, αυτή η άποψη αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη παρανόηση. Για την ακρίβεια, η συμβολή ενός επαγγελματία στη διακόσμηση ή στην ανακαίνιση του σπιτιού μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα εποικοδομητική τόσο στο αισθητικό αποτέλεσμα όσο και στη μείωση του κόστους.

  • Open House Θεσσαλονίκη 2014: ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης (1ο μέρος) Open House Θεσσαλονίκη 2014: ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης (1ο μέρος)

    Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 15 & 16 Νοεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής σε μνημεία και δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους από εθελοντές φοιτητές αρχιτεκτονικής και αρχιτέκτονες.

  • Τι χρώμα να βάψω τη σαλοκουζίνα μου και τι χρώμα ντουλάπια να βάλω; Τι χρώμα να βάψω τη σαλοκουζίνα μου και τι χρώμα ντουλάπια να βάλω;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Ανακαινίζοντας το παλιό σπίτι που έχει πάτωμα ξύλινο και κουφώματα ξύλινα χρώμα βέγκε πως να βάψω σαλόνι και κουζίνα που είναι ενιαία και τι χρώμα ντουλάπια να βάλω; Να είναι ζεστό, μοντέρνο και να συνδυάζεται με ξύλινα κουφώματα” Νατάσα

    Η άποψη μας

    Οι επιλογές σε χρώματα τοίχων και ντουλαπιών εξαρτώνται από το μέγεθος του χώρου (καθιστικό και γωνιά κουζίνας), τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου (έπιπλα, υφάσματα κλπ) και το στυλ διακόσμησης που επιθυμείτε (μοντέρνο-σύγχρονο-εκλεκτικό).

    Έχοντας λοιπόν ξύλινο πάτωμα και ξύλινα κουφώματα σε wenge προτείνουμε δύο χρωματικούς συνδυασμούς.

    Λευκό χρώμα για τους τοίχους για καθαρότητα και λιτό, μοντέρνο ύφος στο χώρο και ντουλάπια σε wenge, εφόσον ο χώρος της κουζίνας δεν είναι πολύ μικρός, ώστε να βαρύνει το σκούρο χρώμα των ντουλαπιών. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε πάγκο και πλάτη σε λευκό χρώμα για να ελαφρύνετε το χώρο και inox λεπτομέρειες στα ντουλάπια. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε κάποια πορτάκια σε γυαλί αμμοβολής.

    Το χρώμα της καραμέλας σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση για τους τοίχους για εκλεκτικό ύφος στο χώρο και υπόλευκα ντουλάπια κουζίνας και σκούρο σοκολατί πάγκο. Εναλλακτικά μπορείτε να διαλέξετε ντουλάπια σε ανοιχτόχρωμη καραμέλα σε συνδυασμό με σκουρόχρωμο πάγκο. Οι λεπτομέρειες των ντουλαπιών σε inox.

    Οι ηλεκτρικές συσκευές αν δεν είναι εντοιχισμένες μπορούν να είναι σε inox, λευκές ή χρωματιστές για περισσότερο ποπ ύφος στο χώρο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved