Μετατρέποντας την πρασιά μιας πολυκατοικίας σε ιδανικό κήπο

Από τους Opsis-architects.

Η ομάδα αρχιτεκτόνων Opsis (Παναγιώτα Χαλάζη & Αντιγόνη Μαντσιου) κλήθηκαν να αξιοποιήσουν τον περιορισμένο χώρο μιας κοινής πρασιάς και να δημιουργήσουν έναν κήπο, που όχι μόνο θα αναβάθμιζε αισθητικά τον υπαίθριο χώρο της πολυκατοικίας αλλά θα εξυπηρετούσε και ποικίλες λειτουργίες.

κήπος, σχεδιασμός κήπου
δημιουργία κήπου, κήπος

Η πρασιά βρισκόταν σε μια οικοδομή στην Άνω Γλυφάδα. Το κτίσμα είχα χαρακτηριστική στροφή 45 μοιρών μέσα στο οικόπεδο και η κλίση αυτή καθόρισε και τον σχεδιασμό του κήπου, συμπαρασύροντας τις πορείες, τα όρια και τα σχήματα των εξωτερικών χώρων, δημιουργώντας διαγώνιες προοπτικές και ενδιαφέρουσες κινήσεις ανάμεσα σε "υπαίθρια δωμάτια".

κήπος σε πολυκατοικία, αστικος κήπος
όμορφοι κήποι, κήπος πολυκατοικίας

Η πρόταση διαμόρφωσης δεν αφορούσε μόνο την αισθητική αναβάθμιση της πρασιάς αλλά επεδίωξε να συνδυάσει όσο το δυνατό περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες και χρήσεις (πάρκινγκ, ψησταριά, καθιστικό-τραπεζαρία, είσοδος πεζών στην οικοδομή).

συντριβάνι κήπου,

Τέλος, τα στοιχεία που κυριαρχούν στο τοπίο είναι το νερό, οι φυτεύσεις και το έδαφος

αστικοί κήποι, όμορφοι κήποι, αρχιτεκτονική κήπων, συντριβάνια
garden design 05a

Η ομάδα των Opsis: Η Αντιγόνη Μάντσιου και η Παναγιώτα Χαλιάζη είναι απόφοιτες του τμήματος αρχιτεκτόνων μηχανικών του ΑΠΘ και του μεταπτυχιακού τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ίδιου ιδρύματος. Οι δύο αρχιτέκτονες, με 1Οετή πλέον πείρα, ασχολούνται με το σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων και υπαίθριων χώρων κάθε κλίμακας, δημόσιων και ιδιωτικών.

γλάστρες, είσοδος πολυκατοικίας
κήπος
μπαρμπεκιου
αρχιτεκτονική τοπίου

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved