Επανάχρηση κτίσματος του 17ου αιώνα σε αρωματοπωλείο

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

σχεδιασμός καταστήματος, κατάστημα εσωτερικά

Ένα κτίσμα του 17ου αιώνα αποκαταστάθηκε και διαμορφώθηκε στο εσωτερικό του, έτσι ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ώς κατάστημα πώλησης αρωμάτων.

 

Το έργο υλοποιήθηκε σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο στάδιο έγινε η αποκατάσταση του τμήματος του κτιρίου μέσα στο οποίο θα λειτουργούσε το κατάστημα. Κατά το δέυτερο στάδιο μελετήθηκε και υλοποιήθηκε η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου, ο εξοπλισμός και η επίπλωση.

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που αλλαξε ριζικά την ατμόσφαιρα και το ύφος του εσωτερικού χώρου ήταν η αποκάλυψη της αρχικής θολωτής οροφής με την αφαίρεση μεταγενέστερων ψευδοροφών. Έτσι το ύψος του χώρου αυξήθηκε στα 4.5 μέτρα. Από την οροφή αναρτήθηκαν δεκάδες κρεμαστά φώτα δίνοντας την εντύπωση ενός αστροφωτου ουρανού.

εσωτερικό καταστήματος

Επίσης αποκαταστάθηκε και η εξωτερική, λίθινη όψη στην αρχική της μορφή. Έγινε προσπάθεια ώστε οι γυάλινες επιφάνειες των παραθύρων και των θυρών να διακόπτουν όσο λιγότερο γίνεται την επικοινωνία μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με την ελαχιστοποίηση των πλαισίων των κουφωμάτων. Τα κουφώματα κατασκευάστηκαν από ανοξείδωτο χάλυβα.

shop facade

 πρόσοψη καταστήματος, βιτρίνα, όψη καταστήματος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το δάπεδο καλύφθηκε με βιομηχανικό κονίαμα και επιστρώθηκε με σιλικόνη. Η επένδυση των τοίχων (σοβάδες) έγινε με μίγμα φυσικού ασβεστόλιθου και λεπτόκοκκου χαλικιού για να ταιριάζει αρμονικά με τις υφιστάμενες επιφάνειες. Για την επένδυση του δαπέδου του διαδρόμου χρησιμοποιήθηκε ξύλο καρυδιάς.

διακόσμηση καταστήματοςπάτωμα με τσιμεντοκονία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ράφια των προϊόντων έγιναν λευκά και γυαλιστερά. Τόσο η μορφή, που μοιάζει με πιρούνια, όσο και το λευκό χρώμα τους (λάκα σε λευκό του πάγου) έρχονται σε αντίθεση με τις θολωτές μορφές του κτιρίου αλλά και  με το γκρί φόντο.

ράφια, ράφια καταστήματοςράφια  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, στο χώρο χρησιμοποιήθηκε ο καθρέφτης προκειμένου να δημιουργηθεί η οφθαλμαπάτη της προπτικής και της συνέχειας του χώρου.

καθρέφτης, διακόσμησηinterior design shop01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μελέτη:Giorgio Zaetta

Τοποθεσία: Feltre – Belluno (ITALY)
Έτος κατασκευής: 2011
Επιφάνεια: 70 m2
Σχεδιασμός επίπλου: custom-designed by Giorgio Zaetta
Φωτισμός: λάμπες LED σχεδιασμένες από το Giorgio Zaetta για την εταιρεία MY LED

Φωτογραφίες: Alberto Ferrero

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-12-03-17-31-32Τα υλικά αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες, οι διακοσμητές και οι σχεδιαστές προκειμένου να δώσουν στο κτισμένο περιβάλλον τη μορφή, το σχήμα, το στιλ και την προσωπικότητα που οραματίζονται. Μερικά υλικά, χρησιμοποιούνται τόσο ως επενδύσεις όσο και ως φέροντα δομικά...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+