Επανάχρηση κτίσματος του 17ου αιώνα σε αρωματοπωλείο

Ένα κτίσμα του 17ου αιώνα αποκαταστάθηκε και διαμορφώθηκε στο εσωτερικό του, έτσι ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ώς κατάστημα πώλησης αρωμάτων.

Το έργο υλοποιήθηκε σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο στάδιο έγινε η αποκατάσταση του τμήματος του κτιρίου μέσα στο οποίο θα λειτουργούσε το κατάστημα. Κατά το δέυτερο στάδιο μελετήθηκε και υλοποιήθηκε η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου, ο εξοπλισμός και η επίπλωση.

Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που αλλαξε ριζικά την ατμόσφαιρα και το ύφος του εσωτερικού χώρου ήταν η αποκάλυψη της αρχικής θολωτής οροφής με την αφαίρεση μεταγενέστερων ψευδοροφών. Έτσι το ύψος του χώρου αυξήθηκε στα 4.5 μέτρα. Από την οροφή αναρτήθηκαν δεκάδες κρεμαστά φώτα δίνοντας την εντύπωση ενός αστροφωτου ουρανού.

εσωτερικό καταστήματος

Επίσης αποκαταστάθηκε και η εξωτερική, λίθινη όψη στην αρχική της μορφή. Έγινε προσπάθεια ώστε οι γυάλινες επιφάνειες των παραθύρων και των θυρών να διακόπτουν όσο λιγότερο γίνεται την επικοινωνία μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με την ελαχιστοποίηση των πλαισίων των κουφωμάτων. Τα κουφώματα κατασκευάστηκαν από ανοξείδωτο χάλυβα.

shop facade
πρόσοψη καταστήματος, βιτρίνα, όψη καταστήματος

Το δάπεδο καλύφθηκε με βιομηχανικό κονίαμα και επιστρώθηκε με σιλικόνη. Η επένδυση των τοίχων (σοβάδες) έγινε με μίγμα φυσικού ασβεστόλιθου και λεπτόκοκκου χαλικιού για να ταιριάζει αρμονικά με τις υφιστάμενες επιφάνειες. Για την επένδυση του δαπέδου του διαδρόμου χρησιμοποιήθηκε ξύλο καρυδιάς.

διακόσμηση καταστήματος
πάτωμα με τσιμεντοκονία

Τα ράφια των προϊόντων έγιναν λευκά και γυαλιστερά. Τόσο η μορφή, που μοιάζει με πιρούνια, όσο και το λευκό χρώμα τους (λάκα σε λευκό του πάγου) έρχονται σε αντίθεση με τις θολωτές μορφές του κτιρίου αλλά και με το γκρί φόντο.

ράφια, ράφια καταστήματος
ράφια

Τέλος, στο χώρο χρησιμοποιήθηκε ο καθρέφτης προκειμένου να δημιουργηθεί η οφθαλμαπάτη της προπτικής και της συνέχειας του χώρου.

καθρέφτης, διακόσμηση
interior design shop01

Μελέτη:Giorgio Zaetta

  • Τοποθεσία: Feltre – Belluno (ITALY)
  • Έτος κατασκευής: 2011
  • Επιφάνεια: 70 m2
  • Σχεδιασμός επίπλου: custom-designed by Giorgio Zaetta
  • Φωτισμός: λάμπες LED σχεδιασμένες από το Giorgio Zaetta για την εταιρεία MY LED
  • Φωτογραφίες: Alberto Ferrero

Σχετικά Άρθρα

  • Κατοικία στο Montecarlo Κατοικία στο Montecarlo

    Κατοικία τριών επιπέδων στο Montecarlo του Monaco. Μελέτη /σχεδιασμός Federico Delrosso

    Οποιαδήποτε αρχιτεκτονική μελέτη που αφορά τον χώρο της κατοικίας, θα πρέπει πρωτίστως να λαμβάνει υπόψη, την δομή της οικογένειας που θα φιλοξενεί, δηλαδή τις ανάγκες των χρηστών που θα κατοικούν στο συγκεκριμένο χώρο. Ο σχεδιασμός της τριόροφης κατοικίας στο Monaco, ξεκίνησε από αυτήν ακριβώς την σκέψη: Ότι δηλαδή ο χώρος θα κατοικείται από μια τυπική οικογένεια με γονείς και παιδιά.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved