LASVIT: οι Τσέχοι οραματιστές κατασκευαστές γυαλιού

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

LASVIT: οι Τσέχοι οραματιστές κατασκευαστές γυαλιού

Η LASVIT, οι Τσέχοι οραματιστές κατασκευαστές γυαλιού, παρουσιάζει το Homune, την πρώτη συνεργασία της με το διάσημο Βρετανό σχεδιαστή Michael Young.

Το Homune, ένα λειτουργικό τραπέζι που αποτελείται από μία βάση από πορτοκαλί, χειροποίητο φυσητό γυαλί και τάβλα από φυσητό διαφανές κρύσταλλο, εκτίθεται στις Βρυξέλλες στη έκθεση Design September μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Για το σοφιστικέ γυάλινο κόσμημα, η Lasvit ανέπτυξε μια συγκεκριμένη τεχνολογία φυσήματος βασισμένη σε 3D γραφικά για να αρθρώσει το σχεδιασμό του Michael Young. Χρησιμοποιώντας τα 3D γραφικά για να κατανοήσουν τη δομή, η ομάδα της Lasvit στο Navy Bor δημιούργησε ειδικά καλούπια από χάλυβα για να φυσήξουν μέσα το γυαλί.

Το Homune, ένα λειτουργικό τραπέζι που αποτελείται από μία βάση από  πορτοκαλί γυαλί και τάβλα από διαφανές κρύσταλλο

Το πόδι του τραπεζιού είναι κατασκευασμένο από 36 χωριστές γυάλινες δομές με έξι διαφορετικά σχέδια επαναλαμβανόμενα έξι φορές. Κάθε ένα από τα 36 τεμάχια είναι φυσητά στο χέρι και στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν για να σχηματίσουν ένα πόδι γεωμετρικού σχήματος , που αντιπαραβάλλεται απόλυτα από τη λεία, διάφανη κρυστάλλινη τάβλα.
 «Ήταν απίστευτο να γυρίσω πίσω στις ρίζες της τέχνης μου. Ανακαλύψαμε ότι φυσώντας το γυαλί σε ένα μόνο μεταλλικό εργαλείο και κόβοντας το σε διαφορετικά μήκη θα μπορούσαμε να κάνουμε λογικές και λειτουργικές δομές, το πρώτο από όλα είναι αυτή η ειδική εκδοχή τραπεζιού ", λέει ο Michael Young από την συνεργασία με τη Lasvit.

Λίγα λόγια για τη LASVIT
Η Lasvit είναι η κορυφαία εταιρία στο σχεδιασμό και κατασκευή σύγχρονων κατά παραγγελία φωτιστικών, χαρακτηριστικών εγκαταστάσεων τέχνης από γυαλί και βραβευμένων συλλογών φωτιστικών.

Η εταιρεία, με επικεφαλής τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο, Leon Jakimic, έχει πέντε Κέντρα Καινοτομίας, που περιλαμβάνουν τη Lasvit Contemporary, τη Lasvit Architectural Glass, τη Lasvit Home Collection, τη Lasvit Classic και τη Lasvit Glassware.

Η Lasvit είναι ο δημιουργός του  εντυπωσιακού πολυέλαιου στο ισόγειο του Hyatt Capital Gate in Abu Dhabi National Exhibition Centre

Η Lasvit έχει δεσμευθεί να διευρύνει τα όρια της παράδοσης στη χρήση του και την εξερεύνηση του γυαλιού ως μέσον και για πειραματισμό με νέες και αντισυμβατικές μεθόδους παραγωγής.

Οι δοκιμές και η καινοτομία ήταν πάντα, και εξακολουθεί να είναι μέρος της επιχείρησης της Lasvit, η οποία έχει τις ρίζες της στην παράδοση της αριστείας για τις οποίες φημίζονται οι Βοημοί υαλουργοί.

Εγκατάσταση φωτισμού στο κατάστημα Tiffany & Co στο Πεκίνο

Icefalls Tiffany Teal: ο φαραωνικών διαστάσεων πολυέλαιος στο κατάστημα Tiffany & Co

Έργα της Lasvit είναι διασκορπισμένα σε όλο τον κόσμο από το Λονδίνο, το Παρίσι και την Πράγα, στις διεθνείς πόλεις όπως τη Μόσχα, το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη. Τα σχέδια ποικίλουν από γλυπτά από γυαλί για ιδιωτικές κατοικίες, σε μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις. Η Lasvit συνεργάζεται στενά με αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, πελάτες και τους βοηθά να πραγματοποιήσουν το όραμά τους.

Ο πολυέλαιος στο πολυτελές θέρετρο City of Dreams στο Macau

 

Δύο από τους μεγαλύτερους σταθμούς του μετρό στο Dubai κοσμούνται με εντυπωσιακά φωτιστικά της Lasvit

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

brand-van-egmond-BRAND VAN EGMOND: χειροποίητα φωτιστικά γλυπτά
2014-03-22-17-45-47Ο πολυέλαιος, όντας το μακροβιότερο είδος διακοσμητικού φωτιστικού, αποτελεί και το πλέον δημοφιλές στοιχείο για το φωτισμό μεγάλων εσωτερικών χώρων.
2011-10-20-10-46-19Παρουσίαση του εργαστηρίου φυσητου γυαλιου Tsunami Glassworks
2012-07-10-05-21-57Είδη διακοσμητικού γυαλιού
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+