Διακόσμηση χώρων διώροφης κατοικίας

ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

από την Αλίκη Αβραμίδου

σπουδάστρια αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων & διακόσμησης Γ΄έτους

υπεύθυνος καθηγητής: Χρήστος Μπρούφας

Κολλέγιο ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για υφιστάμενη διώροφη μονοκατοικία, στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, που μελετήθηκε και σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της και βρίσκεται στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

Στόχος της μελέτης της εν λόγω μονοκατοικίας είναι ο επανασχεδιασμός και η αναπροσαρμογή του κτηριακού προγράμματος βάση των αναγκών μιας τετραμελούς οικογένειας, που αποτελείται από το ανδρόγυνο και τα δυο παιδιά του. Ένα κοριτσάκι τριών ετών και έναν έφηβο στην ηλικία των δεκαεπτά ετών.

Άποψη της κουζίναςΟ λειτουργικός διαχωρισμός γίνεται βάση των ορόφων. Έτσι στο ισόγειο συναντάμε το σαλόνι υποδοχής, το καθημερινό καθιστικό, την κουζίνα με την τραπεζαρία καθώς και ένα μικρό w.c.

 

 

 

 

 

Άποψη κουζίνας και καθιστικού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η τραπεζαρία σε δεσπόζουσα θέσηΑκολουθώντας την σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο καταλήγουμε στα υπνοδωμάτια της οικογένειας .

Το ύφος που επιλέχθηκε για τους χώρους, βάση των προτιμήσεων των ιδιοκτητών, είναι θα λέγαμε ένα σύμπλεγμα μοναστηριακής ατμόσφαιρας με ορθοκανονικά και γεωμετρικά σχήματα. Στην κατεύθυνση αυτή βοηθούν οι ιδιοκατασκευές που σχεδιάστηκαν ειδικά για τους για τον χώρου που εξετάζουμε , όπως η τραπεζαρία που δεσπόζει σε κεντρικό σημείο του ισογείου έχοντας το σχήμα ενός μακρόστενου ορθογώνιου παραλληλόγραμμου. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι γήινων αποχρώσεων όπως τα καφέ, τα γκρι, τα πράσινα όπως και η χρήση φυσικών υλικών είναι εκτεταμένη.

 

Το δωμάτιο του αγοριού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το μπάνιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το καθιστικό

 

 

 

 

Η κουζίνα

 

 

 

 

 

Το δωμάτιο του κοριτσιού

Το ίδιο ύφος ακολουθεί και η αισθητική των χώρων του πρώτου ορόφου με μοναδική εξαίρεση ίσως το παιδικό υπνοδωμάτιο του τρίχρονου κοριτσιού, καθώς σκοπός ήταν η δημιουργία αίσθησης του εξωπραγματικού. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν ταπετσαρίες με αναπαραστάσεις από παιδικά παραμύθια.

Ατμόσφαιρα παραμυθιού στο κοριτσίστικο δωμάτιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αλίκη Αβραμίδου

e-mail:

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2013-12-12-19-47-37Στο άρθρο παρουσιάζονται εικονογραφημένες όλες σχεδόν οι δυνατότητες διάταξης δύο μονών κρεβατιών σε ένα δωμάτιο.
2012-01-05-16-21-09Τι χρώμα και υλικό να επιλέξω για την ταπετσαρία που πρόκειται να τοποθετήσω σε τοίχο του καθιστικού;
2013-02-11-14-35-45Σε λίγο καιρό μπαίνω στο καινούριο μου σπίτι. Απλά έχω κολλήσει και δεν ξέρω τι να βάψω το σαλόνι μου. Σας στέλνω 2 φώτο. Δίπλα στο τζάκι υπάρχει μια κατασκευή από γυψοσανίδα που στο κάτω μέρος και των 2 πλευρών θα προστεθεί ξύλινο ντουλάπι το οποίο θα βαφτεί σε κάποιο χρώμα. Από την απέναντι πλευρά...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+