Σκηνογραφία στο όριο στεριάς & θάλασσας από τον Μάριο Teriade Ελευθεριάδη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

γράφει η Ιφιγένεια Κωτίτσα

φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

Το Sani Gourmet αποτελεί κάτι περισσότερο από μια ετήσια εκδήλωση γαστρονομίας. Είναι στην ουσία ένας θεσμός που εξερευνά μία από τις σημαντικότερες πτυχές του ανθρώπινου πολιτισμού: το φαγητό. Για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2014 και το 2015, το θέμα της διοργάνωσης ήταν ο δρόμος του μεταξιού. Η συμμετοχή ήταν αρκετά διευρυμένη περιλαμβάνοντας σεφ από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα, το Αζερμπαϊτζάν, την Περσία και τη Γεωργία. 

Όσον αφορά στο σκηνικό που φιλοξένησε την εκδήλωση, αυτό σχεδιάστηκε ως ένα υπαίθριο περίπτερο στημένο ακριβώς στο όριο μεταξύ νερού και γης. Η ιδέα και η υλοποίηση του πολύχρωμου και αέρινου σκηνικού ανήκει στον εικαστικό Μαριο Teriade Ελευθεριάδη.

Sani gourmet, μαριος ελευθεριάδης, υπαίθριο σκηνικό, υπαίθρια σκηνογραφία,

 

Η στενή λωρίδα γης που διεισδύει στη θάλασσα, δηλαδή η προβλήτα, επιστρώθηκε με πολύχρονα εμπριμέ υφάσματα. Το μαγικό χαλί, με τα χρώματα και τα μοτίβα, παρέπεμπε στο μωσαϊκό γεύσεων, χρωμάτων και πολιτισμών που συναντά ο ταξιδιώτης στο δρόμο του από την Ανατολή στη δύση και αντίστροφα.

μαριος ελευθεριάδης, εικαστική εγκατάσταση, υπαίθρια εγκατάσταση,

Στο βάθος της προβλήτας, στο όριο μεταξύ στεριάς και θάλασσας, τοποθετήθηκαν αέρινα υφάσματα που μοιάζουν με φουσκωμένα πανιά. Το σκηνικό συμπλήρωσαν οι πολύχρωμοι καναπέδες, μια βάρκα γεμάτη με γεύσεις αλλά και οι ζωντανές καμήλες που κατέφθασαν στην εκδήλωση φορτωμένες με θησαυρούς. 

μαριος ελευθεριάδης, sani gourmet, υπαίθρια εγκατάσταση, εικαστική εγκατάσταση,

Η επιτυχία του σκηνικού βασίστηκε ακριβώς σε αυτή τη σύζευξη των εικόνων Ασίας και Ευρώπης, στα πολύχρωμα υφάσματα που οι έμποροι μαζί με άλλα αγαθά, αγόραζαν και πωλούσαν ακολουθώντας τον αχανή και δαιδαλώδη δρόμο το μεταξιού. 

photo credits: Fokion zissiadis 

 καμήλες,

υπαίθριο σκηνικό, σκηνογραφία,

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

kelly-dimopouloy-autoxeireΜια σειρά εικαστικών έργων εμπνευσμένη από τις κούκλες των μάγιας..... αλλά κυρίως από την άρνηση τους να διώχνουν τις σκοτούρες μακριά.
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+