Το Αμερικανικό vintage αλά Ιταλικά

ΕΠΙΠΛΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Έπιπλα εμπνευσμένα από την αισθητική του Αμερικάνικου design των δεκαετιών του 50 και του 60.

 

 

 

 

 

 

 

Ο γνωστός Ιταλός εκφωνητής Renzo Arbore σε συνεργασία με τους σχεδιαστές Alida Cappellini και Giovanni Licheri μετέτρεψε το πάθος του για τα vintage αντικείμενα του 50 και του 60, στην νέα σειρά επίπλων Miamiswing.

Τα έπιπλα είναι γυαλιστερά και με δυνατά χρώματα που παραπέμπουν σε στυλ "Τροπικού Deco" και νεο-ποπ κουλτούρας. Τα βασικά υλικά είναι το πλαστικό και το στιλπνό δέρμα.

vintage επιπλα, vintage καναπες, ρετρο καναπες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σειρά με τις θαρραλέες καμπύλες της, θυμίζει τους ήχους της jazz μουσικής ενώ έχει ήδη απεικονιστεί σε μια πληθώρα σκηνικών της ιταλικής τηλεόρασης.

κιτρινι πολυθρονα, κιτρινο επιπλο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασικά χρώματα της σειράς: Το κόκκινο, το μώβ, το κίτρινο και το μάυρο. Σε κάθε περίπτωση όμως το ζητούμενο είνα η γυαλάδα των υλικών και η "φανταχτερή" μορφή των αντικειμένων.

retro epiplo, vintage epiplo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο σχεδιασμός είναι σκηνογραφικός, και σίγουρα επηρεάστηκε τόσο από την προσωπικότητα του ραδιοφωνικού αστέρα Arbore, όσο και από το υπόβαθρο των σχεδιαστών, οι οποίοι παράλληλα με τον σχεδιασμό επίπλων ασχολούνται και με το σχεδιασμό σκηνικών.

κοκκινη πολυθρόνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πληροφορίες: http://www.miamiswing.it/

κοκκινος καναπες, καναπες με καμπυλες

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

-unikeaπαρουσίαση επίπλων εμπνευσμένων από την ΙΚΕΑ
house-in-simiΣκαρφαλωμένη στο βουνό της Σύμης, στα όρια του Χωριού βρίσκεται η εξοχική κατοικία μιας τετραμελούς οικογένειας.
2012-03-12-11-50-27Ο καναπές που έχω επιλέξει έχει ζαχαρί χρώμα και το τραπέζι της τραπεζαρίας είναι στο χρώμα της καρυδιάς. Οι καρέκλες της τραπεζαρίας είναι δερμάτινες με ξύλινα πόδια στο καρυδί χρώμα. Τι χρώμα όμως πρέπει κατά τη γνώμη σας να τις επιλέξω το δέρμα, μαύρο ή...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+