Ραφιέρες δαπέδου Unikea

ΕΠΙΠΛΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Οι ραφιέρες δαπέδου της σειράς Unikea από τον Kenyon Yeh… η αλλιώς «Τι μπορεί να προκύψει αν δεν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες συναρμολόγησης των επιπλων Ikea»


 

 

 

Ο σχεδιαστής Kenyon Yeh είχε μια ιδέα.... να πετάξει τις οδηγίες συναρμολόγησης των επίπλων Ikea (που ούτως η άλλως είναι δύσκολο να κατανοήσει κάνεις) και να αρχίσει να συναρμολογεί τα επιμέρους κομμάτια με ένα δικό του τρόπο. Στην πορεία αποφάσισε να προσθέσει και μερικές λεπτομέρειες, όπως ένα πόδι, εμπνευσμένο από μια παλιά αγγλική καρέκλα, το οποίο και χύτευσε με ρητίνη.

Ετσι προέκυψε η σειρά UNIKEA (2009).....Σίγουρα σου θυμίζει κάτι… αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς. Από τη μία, ίσως και να σου θυμίσει την αισθητική των Ikea, από την άλλη..... μάλλον όχι... παραείναι «στραβά» για να είναι Ikea. 

Σύμφωνα με τον δημιουργό τους, τα έπιπλα UNIKEA είναι αφενός χρηστικά καθώς πάνω τους μπορούν να τοποθετηθούν βιβλία, περιοδικά, μικροαντικείμενα, κλπ και αφετέρου είναι ένα σχόλιο απέναντι στην ομοιομορφία της μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης. 

Το έπιπλο KENN είναι μια σύνθεση από τρία μεγάλα τετράπλευρα σχήματα και ένα τρίγωνο στο κέντρο. Το έπιπλο στηρίζεται από τη μία μεριά σε δύο κόκκινα πόδια και από την άλλη στη γωνία του ίδιου του επίπλου (διαστάσεις 81.5Χ20Χ82.5 cm).

ικεα, βιβλιοθηκη ικεα, ραφιερα ικεα, ραφια ικεα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το έπιπλο BRIA αποτελεί μια σύνθεση από δυο ρόμβους, οι οποίοι αλληλοτέμνονται μεταξύ τους, με τρόπο που μοιάζει σαν να έχει προκύψει ο ένας ρόμβος από τον άλλο. Το έπιπλο στηρίζεται σε τέσσερα, μπλέ πόδια (διαστάσεις 67.5 Χ30Χ98 cm). 

βιβλιοθηκη, βιβλιοθηκη ικεα, βιβλιοθηκη unikea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην ίδια λογική κινείται και το έπιπλο DALT. Tρία τετράπλευρα σχήματα με άνισες πλευρές ενώνονται το ένα δίπλα στο άλλο. Η σύνθεση στηρίζεται σε δύο πόδια (διαστάσεις 111Χ30Χ98 cm) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σύνθεση LOPA στηρίζεται σε τέσσερα μαύρα πόδια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ραφιέρα ή μικρή βιβλιοθήκη (διαστάσεις 71.5Χ30Χ85 cm)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: Kenyon Yeh Design Studio

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

hone-Η συμμετοχή στο διαγωνισμό «Αλλάζω αλλά Ζω» που διοργάνωσε η Ένωση Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδος των δημιουργών Ανδρέα Πετρά & Φάνης Ρούσσου. Το έργο πέρασε στη Β' φάση των 15 καλύτερων προτάσεων. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό περισσότερες από 100...
ecooler-design-Ecooler: φυσικός δροσισμός και design
leather-sofasΓιατί να επιλέξετε δερμάτινο καναπέ
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+