Η ζωή σε 4 τετραγωνικά μέτρα

ΕΠΙΠΛΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

 

 

Matroshka: περιεκτική διαβίωση σε 4 τετραγωνικά μέτρα

Η διαβίωση σε μικρούς χώρους στις σύγχρονες κοινωνίες απαιτεί έξυπνες και αποτελεσματικές λύσεις. Τέσσερις φοιτητές βιομηχανικού design στο Mid Sweden University του Sundsvall, οι Sara Remnerth, Anna Fossane, Magnus Gustavsson, Anna Thorseaus ανέπτυξαν ένα ενδιαφέρον project βασιζόμενοι στην ιδέα διαβίωσης σε χώρο περιορισμένου εμβαδού.

Επικέντρωσαν την προσπάθεια τους στην έννοια του χώρου, της δυνατότητας αποθήκευσης και της ανάπτυξης της κοινωνικότητας.

Η λύση που πρότειναν έχει πολλά κοινά με τις Matroshka (στα ρωσικά σημαίνει γιαγιά), τις ξύλινες κούκλες που αποθηκεύονται η μια μέσα στην άλλη, γι αυτό και είναι συνονόματες.

Η ρωσίδα γιαγιά Matroshka

 

 

 

 

 

 

 

 

(πηγή εικόνας: wikimedia. org)

 

Μόλις σε 4 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας κατάφεραν να εξασφαλίσουν χώρο για ράφια βιβλίων, διπλό κρεβάτι, γωνιακό καναπέ, τραπέζι φαγητού και καθιστικού, 4 καρέκλες (συνολικά υπάρχουν 12 καθίσματα), χώρο γραφείου, ντουλάπα, συρτάρια για αξεσουάρ και χώρο φύλαξης φακέλων.

Matroshka: ευελιξία και προσαρμοστικότητα στο χώρο και τις ανάγκες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλα τα έπιπλα έχουν κανονικές διαστάσεις και η σύνθεση σχεδιάστηκε έστι ώστε να είναι απόλυτα λειτουργική και εργονομική.

Matroshka: ιδανική εκμετάλλευση του ωφέλιμου χώρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτελεί μια ιδανική επιλογή για φοιτητικά studios, για ξενώνες σε κατοικίες, για παιδικά δωμάτια αλλά και μια έξυπνη λύση για μικρά διαμερίσματα. 

Τα συστήματα αυτά βασίζονται στην έννοια του module, των μονάδων δηλαδή που συνδυαζόμενα μεταξύ τους δημιουργούν νέες συνθέσεις προσφέροντας στους χώρους ευελιξία, ευρυχωρία και προσαρμοστικότητα.

Matroshka: το διπλό κρεβάτι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επιθυμία των δημιουργών ήταν τα έπιπλα αυτά να αποτελέσουν μια θετική λύση στο πρόβλημα πολλών ανθρώπων που στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Matroshka: ζωή σε 4 τετραγωνικά μέτρα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πληροφορίες:  www.matroshka.se/

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+