Ανανέωση του σπιτιού με ανοιξιάτικη διάθεση

Ανανέωση του σπιτιού με ανοιξιάτικη διάθεση Photo by Manuel Sequeira Architecte D.P.L.G - More contemporary balcony photos

Ο μακρύς, ψυχρός χειμώνας σύντομα θα παραχωρήσει τη θέση του στην άνοιξη, την κατάλληλη εποχή για να σκεφθείτε μία ανανέωση στο σπίτι, ώστε να υποδεχθείτε τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται! Την εποχή αυτή μπορείτε άνετα να προγραμματίσετε ανακαίνιση σπιτιού ή επιμέρους χώρων του, όπως κουζίνα και μπάνιο ή απλά να περιοριστείτε σε διακοσμητικές παρεμβάσεις που θα φέρουν την άνοιξη στους χώρους σας.

Κουζίνα

Μια ολική ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να αποτελεί δύσκολη οικονομικά επιλογή, ωστόσο μερικές παρεμβάσεις μπορούν να ανανεώσουν δραστικά την κουζίνα σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πορτάκια των ντουλαπιών διατηρώντας το ίδιο κάσωμα, εφόσον είναι καλή η κατάστασή του. Μπορείτε να δημιουργήσετε κάποια βιτρίνα ή να αλλάξετε τη θέση της παλιάς στα ντουλάπια, ακόμη και να πειραματιστείτε με διχρωμίες που βέβαια συνδυάζονται με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα παλιά πορτάκια και να τα φρεσκάρετε εφόσον το υλικό τους επιτρέπει την ανανέωση με με βαφή.

Μπαλκόνι

Ανακαινίστε το μπαλκόνι σας και δημιουργήστε μία όαση δροσιάς για τους επόμενους ζεστούς μήνες. Η έκταση της ανακαίνισης εξαρτάται από την κατάσταση των στοιχείων του μπαλκονιού και το κόστος. Μικρές παρεμβάσεις αποτελούν οι σποραδικές αποκαταστάσεις φθαρμένων στοιχείων, ο επαναχρωματισμός των κιγκλιδωμάτων, η προσθήκη σκίαστρων εφόσον ο προσανατολισμός του το επιβάλλει και η φύτευση για τη βελτίωση του μικροκλίματος.

Χρώματα

ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαίνιση Σπιτιού στο Περιστέρι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Ένα ουσιαστικό φρεσκάρισμα των χώρων αποτελεί η βαφή των στοιχείων του (τοίχοι, οροφή). Αποτελεί μία απλή λύση ανακαίνισης του σπιτιού, καθώς είναι πολύ οικονομική, καλύπτει σημάδια και λεκέδες που δημιουργήθηκαν από διάφορες αιτίες και μεταμορφώνει το χώρο προσφέροντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Παράλληλα με την ανανέωση των τοίχων μπορείτε να επιλέξετε διακοσμητικά αντικείμενα και αξεσουάρ σε χαρούμενα χρώματα γα να δώσετε μια χαρούμενη νότα στο χώρο. Επιπρόσθετα φέρτε και τα αρώματα της άνοιξης στο χώρο οργανώνοντας στα βάζα σας μπουκέτα λουλουδιών  με λαμπερά και ζωντανά χρώματα.

Έπιπλα 

Μια αποτελεσματική και χωρίς κόστος λύση αποτελεί μια νέα χωροθέτηση των επίπλων στο χώρο. Μετακινώντας τα έπιπλα σε νέες θέσεις ξεφεύγετε από την μουντή καθημερινότητα και επιτυγχάνετε μια γρήγορη και εύκολη ανανέωση του χώρου που συνοδεύεται από ένα αίσθημα ευχάριστης διαμονής κατά τη διάρκεια της άνοιξης που έρχεται. Εξασφαλίστε ότι η φρεσκάδα και η απλότητα της άνοιξης θα εισβάλλει στο χώρο σας. Αυτό μπορείτε να το  επιτύχετε ξεφορτώνοντας το χώρο από τα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα για να επιτύχετε μίνιμαλ ύφος με απλές, λιτές, καθαρές γραμμές.

Υφάσματα

Όπως τα ρούχα μας διαφοροποιούνται ανά εποχή, έτσι τα υφάσματα του σπιτιού (κουρτίνες, χαλιά, ριχτάρια, μαξιλάρια) πρέπει να εναλλάσσονται. Τα βαριά κρετόν, βελούδα και μεταξωτά που παραπέμπουν άμεσα στο χειμώνα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στα πιο ελαφρά και αέρινα λινά και βαμβακερά σε χρώματα και σχέδια εμπνευσμένα από την άνοιξη για να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο χώρο. Φλόραλ επιλογές σε ριχτάρια και κουρτίνες μετατρέπουν το χώρο σε ανοιξιάτικο.

Μέτρα ασφαλείας

Άνοιξη και καλοκαίρι προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις. Τα μέτρα ασφαλείας αποτρέπουν ανεπιθύμητες εισβολές στο σπίτι. Επιλέξτε μέτρα για τη θωράκιση του σπιτιού, ελέγξτε τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα αυτών που ήδη υπάρχουν. Εγκαταστήστε θωρακισμένη πόρτα εισόδου που συμβάλλει στην εξασφάλιση της ασφάλειας του σπιτιού.

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρίας του Ιωάννη Φούσκα βρίσκεται στη διάθεση σας για να συζητήσει μαζί σας λύσεις ολικής ή μερικής ανακαίνισης του σπιτιού σας, ακόμη και να προτείνει αποτελεσματικές λύσεις ανανέωσης των χώρων.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

  • Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας

    Οι τοίχοι σε ένα εσωτερικό χώρο, αποτελούν τις ιδανικές επιφάνειες, πάνω στις οποίες μπορείτε να αναρτήσετε μια πλειάδα αντικειμένων, όπως ζωγραφικά έργα, κολάζ, φωτογραφίες, διακοσμητικά αντικείμενα, αντικείμενα design κτλ. Για την ακρίβεια οι λύσεις και οι ιδέες είναι τόσες πολλές. που είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρείτε την ιδανική λύση για το δικό σας γούστο και στιλ.

  • Εύκολες τεχνικές για να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα Εύκολες τεχνικές για να ανανεώσετε τα παλιά σας έπιπλα

    Γράφει η Αναστασία Καράμπελα από την KarampelasDoors

    Οι καιροί έχουν αλλάξει…είναι σειρά να αλλάξουμε και εμείς την νοοτροπία μας και πλέον αντί να πετάμε τα παλιά έπιπλα που δεν μας αρέσουν μπορούμε να τους αλλάξουμε όψη επιστρατεύοντας τη φαντασία μας…

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved