Ο Jaime Hayon ερμηνεύει το Αφγανικό και Ιαπωνικό φολκλόρ σε συνεργασία με τη Nodus

Ο Jaime Hayon ερμηνεύει το Αφγανικό και Ιαπωνικό φολκλόρ σε συνεργασία με τη Nodus Η Ιαπωνική Λαογραφικό μέσω των ταπισερί

Ο Jaime Hayon επέλεξε να συνεργαστεί με τη Nodus για να αναπτύξει μια σύγχρονη ερμηνεία της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης, δημιουργώντας μοναδικά, χαλιά-ταπισερί που προκύπτουν από μικτές τεχνικές ύφανσης.

Η συλλογή του Αφγανικού και Ιαπωνικού φολκλόρ είναι τα πρώτα χαλιά-ταπισερί που προκύπτουν από αυτή τη συνεργασία.

Afghan Folklore Nodus fullview, Αφγανικά χαλιά, χειροποίητα φολκλόρ χαλιά

Αφγανικό φολκλόρ (πλήρης άποψη)

Japanese Folklore Hayon Nodus, ιαπωνικό φολκλόρ χαλί, χειροποίητο χαλί

Ιαπωνικό φολκλόρ (πλήρης άποψη)

Αντλούν έμπνευση από ιστορίες και χαρακτήρες συγκεκριμένων λαϊκών τύπων, με στόχο την αξιοποίηση πολιτιστικών αναφορών και ποικίλλων μοτίβων για να μεταφέρουν τον πλούτο της παράδοσης.

Afghan Folklore Nodus detail 6281, Αφγανικό φολκλόρ χαλί

Όμορφα φορέματα με παραδοσιακά μοτίβα και συμφωνία οργάνων ενσωματωμένα στο σχεδιασμό

Afghan Folklore Nodus detail 6286, λεπτομέρεια αφγανικού χαλιού

Αφγανικό φολκλόρ (λεπτομέρεια)

Afghan Folklore Nodus fullview lateral, χειροποίητο αφγανικό χαλί

Χαλί που φέρει ευτυχία στους χώρους διαβίωσης με τις χαρούμενες εικόνες της Αφγανικής λαογραφίας

Η παιχνιδιάρικη προσέγγιση του Hayon και ιδίως η άποψή του, σε συνδυασμό με την εμπειρία της Nodus στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, δημιουργεί μαγικές και θεαματικές συνθέσεις που αφηγούνται παραδοσιακές ιστορίες από μια σύγχρονη άποψη.

Ο Jaime Hayon ισχυρίζεται: ”Με το νέο σχεδιασμό μου για τη Nodus σε συνεργασία με τεχνίτες του Αφγανιστάν, θα διερευνήσω τη λαογραφία του πολιτισμού με μέσο τον τάπητα. Εμπνευσμένος από την έντονη ζωή της Αφγανικής κουλτούρας, ενσωμάτωσα ορισμένα στοιχεία, όπως όμορφα φορέματα με παραδοσιακά μοτίβα και μια συμφωνία οργάνων στο σχεδιασμό και τα συνδύασα με το δικό μου ιδιόρρυθμο στυλ. Οι Αφγανοί τεχνίτες χρησιμοποιούν μια πολύ ειδική τεχνική της ταπισερί που ζωντανεύει το σχέδιο με ευκρινείς λεπτομέρειες μέχρι και την τελευταία κλωστή. Στην προηγούμενη συνεργασία μου με τη Nodus, επιδίωξα να συγκεράσω την ιαπωνική λαογραφία με την κληρονομιά της Nodus, η οποία αποτελεί από καιρό συνώνυμο της ποιότητας και τη γέφυρα Ανατολής και της Δύσης. Με τη νέα αυτή συνεργασία, ελπίζω να φέρω την ευτυχία στους χώρους διαβίωσης με τις χαρούμενες εικόνες των Αφγανικής λαϊκής τέχνης και τη δεξιοτεχνία των τεχνιτών της χώρας."

Japanese Folklore Hayon Nodus det 1, ιαπωνικό φολκλόρ χαλί

Η σύνθεση είναι εμπνευσμένη από ιστορίες και χαρακτήρες συγκεκριμένων λαϊκών τύπων

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved