Φωτιστικά εμπνευσμένα από την χαρτοδιπλωτική origami

Μια συλλογή από εντυπωσιακά φωτιστικά, που αντλούν έμπνευση από την παραδοσιακή τεχνική origami. Μερικά αντικείμενα είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα στο χέρι ενώ άλλα αποτελούν προϊόν βιομηχανικής παραγωγής. Παρόλο, που ο σχεδιασμός όλων των φωτιστικών βασίζεται στη χαρτοδιπλωτική, εντούτοις κάθε αντικείμενο έχει μοναδικό στυλ.

Orikomi

Το orikomi είναι ένα χειροποίητο φωτιστικό, που παράγεται στην Πορτογαλία από το αρχιτεκτονικό γραφείο Blaanc. Η μορφή του φωτιστικού είναι απλή και γεωμετρική. Ωστόσο η κατασκευή του είναι αρκετά πολύπλοκή, αφού απαιτούνται πολλές και δύσκολες διπλώσεις.

origami design, οριγκαμι, έπιπλο, φωτιστικό από χαρτί, φωτιστικό οριγκάμι

Βασικό υλικό: Χαρτί

Κρεμαστό φωτιστικό Ori

Το Ori, σχεδιάστηκε από το Σουηδό σχεδιαστή Lukas Dahlen. Το καπέλο ανακλά το φώς προς τα κάτω και του χαρίζει τη ζεστή απόχρωση του μπρούντζου. Ο σχεδιαστής πριν καταλήξει στο δικό του προσωπικό σχέδιο, πειραματίστηκε πολλές ώρες με το χαρτί και παρακολούθησε διάφορα βίντεο για το origami.

φωτιστικό από μπρούντζο, φωτιστικό από ορείχαλκο, οριγαμι φωτιστικό, origami design, origami αρχιτεκτονική

Βασικό υλικό: Ορείχαλκος

Molecules

Η συλλογή Molecules σχεδιάστηκε από τους Ofir Zucker & Albi Serfaty (Aqua creations) σε συνεργασία με το εικαστικό του origami Ilan Garibi. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η παραδοσιακή τεχνική της δίπλωσης του χαρτιού ξεκινάει με ένα απλό χαρτί και στη συνέχεια με διάφορες διπλώσεις υποδιαιρείται σε μικρότερα μόρια. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάει όγκο. Το χαρτί που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο φωτιστικό είναι κατάλληλο για να διαχέει το φώς αλλά και για να παραμένει σταθερά διπλωμένο.

Molecules table

Βασικά υλικά: Χαρτί και ξύλο Mahogany

Επιτραπέζιο φωτιστικό

Το αντικείμενο είναι κατασκευασμένο απο ανοξείδωτο χάλυβα σε σχήμα τετραγώνου. Χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά για να διπλωθεί και να μετατραπεί σε ένα τρισδιάστατο φωτιστικό γραφείου. Σχεδιασμός: Mirco Kirsch.

origami λάμπα, χάρτινο φωτιστικό , φωτιστικό από χαρτί

Εικαστικό φωτιστικό Folded light art

Τα φωτιστικό Folded light art, ανήκει σε μια σειρά παρόμοιων φωτιστικών, που όλα προκύπτουν από τις διπλώσεις ενός και μόνο χάρτινου κομματιού. Το φωτιστικό μπορεί να ξεδιπλωθεί ακριβώς όπως διπλώθηκε και να ξαναγίνει και πάλι ένα κομμάτι χαρτί. Σχεδιασμός και κατασκευή: Jiangmei Wu.

χάρτινο φωτιστικό, φωτιστικό οριγκάμι

Βασικό υλικό: Χαρτί Tyvek

Ημισφαίριο HedgeHog

Το χειροποίητο φωτιστικό δημιουργεί έναν απαλό και διαχυτο φωτισμό, κατάλληλο για τη δημιουργία ζεστής και φιλικής ατμόσφαιράς. Σχεδιασμός/ κατασκευή LightningFold.

half dog hedge dog

Βασικό υλικό: Πλαστικό και καρφιά αλουμινίου

Ροζέτα οριγκάμι

Η ροζέτα Kroonuppe είναι κατασκευασμένη από χαρτί. Στην πραγματικότητα ο χρήστης καλείτε να κατασκευάσει τη ροζέτα μόνος του ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες. Σχεδιασμός: Nellianna and Kenneth (studio snowpuppe).

φωτιστικό φτιάξτο μόνος σου, φωτιστικό από χαρτί.

Φωτιστικό True

Το φωτιστικό κατασκευάζεται από ένα κομμάτι χαρτί, που με διαδοχικές διπλώσεις μετατρέπεται σε τρισδιάστατο αντικείμενο. Χαρακτηριστικό στοιχείο του αντικειμένου είναι η έντονη γεωμετρικότητα και οι βίδες αλουμινίου που κρατούν το φωτιστικό σταθερά στη θέση του. Σχεδιασμός Werkdepot.

φωτιστικό από χαρτί

Βασικά υλικά: χαρτί και βίδες αλουμινίου.

Κυκλικό καπέλο / φωτιστικό

Το συγκεκριμένο φωτιστικό αποτελείται από εκατοντάδες μικρά χαρτάκια που τοποθετήθηκαν γύρω από ένα έτοιμο καπέλο ΙΚΕΑ. Δημιουργία: Zipper8Lighting.

Faceted Drum Shade

Τρούλος επιτραπέζιου φωτιστικού

Καπέλο επιτραπέζιου φωτιστικού σε έντονα χρώματα. Σχεδιασμός/ κατασκευή Jaycieydesigns

φωτιστικό origami, οριγκαμι

Σχετικά Άρθρα

  • Starlamp: Τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά στη Θεσσαλονίκη Starlamp: Τα πιο μοντέρνα και εντυπωσιακά φωτιστικά στη Θεσσαλονίκη

    Ο σωστός φωτισμός είναι κρίσιμης σημασίας για την αισθητική κάθε χώρου και ειδικά τα φωτιστικά παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γενικότερη διακόσμηση του σαλονιού, της κουζίνας, της κρεβατοκάμαρας, ακόμη και του μπάνιου. 

    Η λειτουργικότητα και η αισθητική του φωτισμού ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε οικιακό επίπεδο. Τα μοντέρνα και καλαίσθητα φωτιστικά μπορούν να αποτελέσουν ένα πραγματικό κόσμημα ακόμη και σε χώρους εστίασης και αίθουσες εκδηλώσεων, αυξάνοντας έτσι την προσέλευση του κοινού και εκτοξεύοντας την δημοτικότητα τους στα ύψη.

  • Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες Φωτιστικά από αναγνωρισμένες εταιρείες

    Σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε μέρος παρατηρούμε φωτιστικά και γενικότερα τον φωτισμό μέσω οποιασδήποτε μορφής κρεμαστού αντικειμένου. Είτε σαν λάμπα είτε σαν λαμπτήρα είτε σαν άλλο αντικείμενο που φωτίζει τον χώρο.

  • Φωτιστικό που μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί Φωτιστικό που μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί

    Η Ολλανδή σχεδιάστρια Margje Teeuwen σε συνεργασία με το Erwin Zwiers, δημιούργησαν ένα φωτιστικό σε σχήμα τσαλακωμένου χαρτιού. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι μη-υφαντό και βιοδασπώμενο. Οι σχεδιαστές έχουν δώσει μορφή σε όλα τα φωτιστικά. Ωστόσο, το υλικό κατασκευής επιτρέπει να τσαλακωθούν ξανά και ξανά από τον αγοραστή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φωτιστικό είναι μοναδικό και μπορεί να αλλάζει συνεχώς μορφή.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved