Φωτιστικά εμπνευσμένα από την χαρτοδιπλωτική origami

ΕΠΙΠΛΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Μια συλλογή από εντυπωσιακά φωτιστικά, που αντλούν έμπνευση από την παραδοσιακή τεχνική origami. Μερικά αντικείμενα είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα στο χέρι ενώ άλλα αποτελούν προϊόν βιομηχανικής παραγωγής. Παρόλο, που ο σχεδιασμός όλων των φωτιστικών βασίζεται στη χαρτοδιπλωτική, εντούτοις κάθε αντικείμενο έχει μοναδικό στυλ. 

Orikomi

Το orikomi είναι ένα χειροποίητο φωτιστικό, που παράγεται στην Πορτογαλία από το αρχιτεκτονικό γραφείο Blaanc. Η μορφή του φωτιστικού είναι απλή και γεωμετρική. Ωστόσο η κατασκευή του είναι αρκετά πολύπλοκή, αφού απαιτούνται πολλές και δύσκολες διπλώσεις.   

origami design, οριγκαμι, έπιπλο, φωτιστικό από χαρτί, φωτιστικό οριγκάμι,

Βασικό υλικό: Χαρτί


 

Κρεμαστό φωτιστικό Ori

Το Ori, σχεδιάστηκε από το Σουηδό σχεδιαστή Lukas Dahlen. Το καπέλο ανακλά το φώς προς τα κάτω και του χαρίζει τη ζεστή απόχρωση του μπρούντζου. Ο σχεδιαστής πριν καταλήξει στο δικό του προσωπικό σχέδιο, πειραματίστηκε πολλές ώρες με το χαρτί και παρακολούθησε διάφορα βίντεο για το origami. 

φωτιστικό από μπρούντζο, φωτιστικό από ορείχαλκο, οριγαμι φωτιστικό, origami design, origami αρχιτεκτονική

 Βασικό υλικό: Ορείχαλκος

 


 

Molecules 

Η συλλογή Molecules σχεδιάστηκε από τους Ofir Zucker & Albi Serfaty (Aqua creations) σε συνεργασία με το εικαστικό του origami Ilan Garibi. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η παραδοσιακή τεχνική της δίπλωσης του χαρτιού ξεκινάει με ένα απλό χαρτί και στη συνέχεια με διάφορες διπλώσεις υποδιαιρείται σε μικρότερα μόρια. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάει όγκο. Το χαρτί που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο φωτιστικό είναι κατάλληλο για να διαχέει το φώς αλλά και για να παραμένει σταθερά διπλωμένο. 

Molecules table

Βασικά υλικά: Χαρτί και ξύλο Mahogany

 


 

Επιτραπέζιο φωτιστικό. 

Το αντικείμενο είναι κατασκευασμένο απο ανοξείδωτο χάλυβα σε σχήμα τετραγώνου. Χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά για να διπλωθεί και να μετατραπεί σε ένα τρισδιάστατο φωτιστικό γραφείου. Σχεδιασμός: Mirco Kirsch.

 origami λάμπα, χάρτινο φωτιστικό , φωτιστικό από χαρτί

 


 

Εικαστικό φωτιστικό Folded light art

Τα φωτιστικό Folded light art, ανήκει σε μια σειρά παρόμοιων φωτιστικών, που όλα προκύπτουν από τις διπλώσεις ενός και μόνο χάρτινου κομματιού. Το φωτιστικό μπορεί να ξεδιπλωθεί ακριβώς όπως διπλώθηκε και να ξαναγίνει και πάλι ένα κομμάτι χαρτί. Σχεδιασμός και κατασκευή: Jiangmei Wu.

χάρτινο φωτιστικό, φωτιστικό οριγκάμι

 Βασικό υλικό: Χαρτί Tyvek


 

Ημισφαίριο HedgeHog

Το χειροποίητο φωτιστικό δημιουργεί έναν απαλό και διαχυτο φωτισμό, κατάλληλο για τη δημιουργία ζεστής και φιλικής ατμόσφαιράς. Σχεδιασμός/ κατασκευή LightningFold

half dog hedge dog

 Βασικό υλικό: Πλαστικό και καρφιά αλουμινίου

 


 

Ροζέτα οριγκάμι

Η ροζέτα Kroonuppe είναι κατασκευασμένη από χαρτί. Στην πραγματικότητα ο χρήστης καλείτε να κατασκευάσει τη ροζέτα μόνος του ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες. Σχεδιασμός: Nellianna and Kenneth (studio snowpuppe).

φωτιστικό φτιάξτο μόνος σου, φωτιστικό από χαρτί.  

 


 

Φωτιστικό True

Το φωτιστικό κατασκευάζεται από ένα κομμάτι χαρτί, που με διαδοχικές διπλώσεις μετατρέπεται σε τρισδιάστατο αντικείμενο. Χαρακτηριστικό στοιχείο του αντικειμένου είναι η έντονη γεωμετρικότητα και οι βίδες αλουμινίου που κρατούν το φωτιστικό σταθερά στη θέση του. Σχεδιασμός Werkdepot

φωτιστικό από χαρτί

 Βασικά υλικά: χαρτί και βίδες αλουμινίου. 


 

Κυκλικό καπέλο / φωτιστικό

Το συγκεκριμένο φωτιστικό αποτελείται από εκατοντάδες μικρά χαρτάκια που τοποθετήθηκαν γύρω από ένα έτοιμο καπέλο ΙΚΕΑ. Δημιουργία: Zipper8Lighting. 

Faceted Drum Shade


 

Τρούλος επιτραπέζιου φωτιστικού

Καπέλο επιτραπέζιου φωτιστικού σε έντονα χρώματα. Σχεδιασμός/ κατασκευή Jaycieydesigns

φωτιστικό origami, οριγκαμι

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

baulightingΤο φωτιστικό BAU (Bau στα γερμανικά σημαίνει κατασκευή) της σχεδιάστριας Vibeke Fonnesberg Schmidt αποτελεί μια τρισδιάστατη σύνθεση ή καλύτερα ένα γλυπτό, που παίζει με το χρώμα το φώς και τη γεωμετρία....
-akari-noguchi-Είναι χάρτινα, ανάλαφρα και ονομάστηκαν Akari από τον ίδιο τους το δημιουργό, τον Isamu Noguchi. Εχουν αντιγραφεί, περισσότερο ίσως, από οποιοδήποτε άλλο φωτιστικό στην ιστορία του σύγχρονου...
lighting-Σε οποιοδήποτε χώρο και σε οποιοδήποτε μέρος παρατηρούμε φωτιστικά και γενικότερα τον φωτισμό μέσω οποιαδήποτε μορφή κρεμαστού αντικειμένου. Είτε σαν λάμπα είτε σαν λαμπτήρα είτε σαν άλλο αντικείμενο που φωτίζει τον...
-dabΕπιλογές φωτιστικών οροφής απο την εταιρεία dab
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+