Karim Rashid: Ο δημιουργός που έφερε την pop κουλτούρα στο προσκήνιο

Από το κατάστημα lightplus.

Ο Karim Rashid δραστηριοποιείται στο χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων.

Ο δημιουργός έφερε ξανά στο προσκήνιο την Pop κουλτούρα -χρώμα, καμπύλες, οργανικές αναφορές, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αισθητική του με κύριο ζητούμενο να αλλάζει θετικά τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Έχει σχεδιάσει είδη πολυτελείας για την Christofle και την Veuve Clicquot, έπιπλα για την Bonaldo, Vondom και Umbra καθώς φωτιστικά για την Artemide και Foscarini .Επίσης σχεδίασε την εταιρική ταυτότητα για την Citibank και τη Sony Ericsson.

karim rashid καρέκλες, καρέκλες design, μοντέρνες καρέκλες

O Rashid επεκτείνεται και σε εσωτερικούς χώρους όπως το εστιατόριο Morimoto στην Φιλαδέλφεια, το ξενοδοχείο Semiramis στην Αθήνα, το ξενοδοχείο Nhow στο Βερολίνο, το σταθμό του μετρό Universita της Νάπολης, καθώς και το σχεδιασμό για την έκθεση της Deutsche Bank και Audi.

Το έργο του παρουσιάζεται σε 20 μόνιμες συλλογές και έχει εκθτεθεί σε γκαλερί τέχνης σε όλο τον κόσμο.

karim rashid καθρέπτες, καθρέπτες design

Φέτος στο Salone στο Μιλάνο θα παρουσιάσει για την εταιρεία Axo το κρεμαστό φωτιστικό Νafir και για την B-line την πολυθρόνα Gemma και τον καθρέπτη oskar.

Η ομάδα της εταιρείας Light Plus θα είναι στην έκθεση στο Μιλάνο και θα σας δείχνει μέσω του facebook όλες τις καινούργιες τάσεις που θα παρουσιαστούν.

Κάνε Like Στην σελίδα στο facebook ΕΔΩ

karim rashid φωτιστικά, φωτιστικά design, μοντέρνα φωτιστικά, φωτιστικά

Σχετικά Άρθρα

  • Αντικείμενα χωρίς ηλικία (καθίσματα 2ο) Αντικείμενα χωρίς ηλικία (καθίσματα 2ο)

    Τα διαχρονικά καθίσματα προδίδουν κομψότητα και μοναδικότητα στον εσωτερικό χώρο.

    LC-2 Club Chair

    Σχεδιάστηκε το 1928 από τον Le Corbusier σε συνεργασία με τους Pierre Jeanneret και Charlotte Perriand. Κυκλοφορεί σε 3 εκδοχές: πολυθρόνα, διθέσιος και τριθέσιος καναπές, από την εταιρία Cassina. Το Studio του Le Corbusier χαρακτήριζε τη σειρά σαν “καλάθια μαξιλαριών”, καθώς σχεδιάστηκαν σαν μια απάντηση του μοντερνισμού στην παραδοσιακή πολυθρόνα club, με τον σκελετό εμφανή από σωλήνες χάλυβα-χρωμίου που στηρίζουν μαξιλάρια από ύφασμα Rock ή ακατέργαστο δέρμα (top grain) ημιανιλίνης, σε χρώματα επιλεγμένα από τον ίδιο τον Le Corbusier.

    http://www.architonic.com/pmsht/lc2-cassina/1110475

    LC-4 Chaise Longue

    Σχεδιάστηκε επίσης το 1928 από την ίδια ομάδα. Η σεζ λονγκ ονομάστηκε από τους δημιουργούς της “χαλαρωτική μηχανή” εξαιτίας του τρόπου που παραπέμπει στις φυσικές καμπύλες του σώματος, καθώς φαίνεται να αιωρείται πάνω στα στηρίγματα της. Μπορεί να σταθεροποιηθεί σε άπειρο αριθμό θέσεων, καθώς το κινητό πλαίσιο της μπορεί να ρυθμιστεί από την όρθια θέση μέχρι την πλήρη κατάκλιση. Σκελετός από σωλήνα χάλυβα-χρωμίου, βάση από μαύρο βαμμένο χάλυβα και μαξιλάρια από ακατέργαστο δέρμα ημιανιλίνης ή φυσικό δέρμα αγελάδας ή από καραβόπανο. Κατασκευάζεται από την εταιρία Cassina.

    http://www.dwr.com/product/lc4-chaise-lounge-cowhide.do?sortby=ourPicks

    Eames Elephant

    Το ζεύγος Eames είχαν γοητευθεί από τους ελέφαντες, τα δημοφιλή αυτά παχύδερμα και το 1945 σχεδίασαν ένα παιδικό παιχνίδι, αλλά συγχρόνως και ένα γλυπτικό αντικείμενο που εντυπωσιάζει για τις έντονες καμπύλες και την ευχάριστη όψη, από κόντρα πλακέ, το οποίο όμως ποτέ δεν βγήκε στην παραγωγή. Αποτελεί κλασσική περίπτωση επίπλου με μοντέρνο design που συνδυάζει ταυτόχρονα μορφή και λειτουργία. Η εταιρία παραγωγής Vitra για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Charles Eames κατασκεύασε και διανέμει μια νέα εκδοχή του Eames Elephant από ανθεκτικό πλαστικό σε ελκυστικές αποχρώσεις για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ικανοποιώντας το κοινό για το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά: τα παιδιά.

    http://www.vitra.com/en-us/product/eames-elephant

    Florence Lounge Seating

    Η σειρά καθιστικών της Florence Knoll το 1954 την κατέταξαν στο πάνθεον των κλασσικών μοντέρνων σχεδιαστών. Η πεποίθηση της για “ολιστικό σχεδιασμό” έφερε επανάσταση στον εσωτερικό χώρο με τις ριζοσπαστικές αρχές σχεδιασμού που παρέκλιναν από τις συνήθεις, αλλά υιοθετήθηκαν και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα. Η σειρά έχει τις απλές, αρχιτεκτονικές γραμμές και την απαράμιλλη κατασκευή των κλασσικών πλέον μοντέρνων κομματιών και περιλαμβάνει πολυθρόνα, διθέσιο και τριθέσιο καναπέ. Κατασκευάζεται από μασίφ ξύλινο σκελετό εσωτερικά, γυαλιστερό σκελετό χρωμίου εξωτερικά και δερμάτινη ταπετσαρία.

    http://www.dwr.com/product/lc4-chaise-lounge-cowhide.do?sortby=ourPicks

    Diamond Chair/ Asymmetric Chaise Lounge

    Οι πειραματισμοί του Harry Bertoia το 1950 με λυγισμένες μεταλλικές ράβδους στην πρακτική τέχνη οδήγησαν στη δημιουργία μιας συλλογής καθισμάτων μεταξύ των οποίων η υπέροχη καρέκλα Diamond και η γλυπτικής αξίας Asymmetric Chaise. Με τον κλασσικό μοντέρνο σχεδιασμό της η συλλογή αναδεικνύει οποιοδήποτε χώρο με τις ανοιχτές γραμμές της. Βρίσκεται σε συνεχή παραγωγή από το 1952 από την εταιρία Knoll.

    http://www.knoll.com/product/bertoia-diamond-chair

    Tulip Chair

    Η οργανική και συγχρόνως κλασσική καρέκλα του Eero Saarinen με τη μοναδική μορφή της αποτέλεσε το σύμβολο του φουτουριστικού design το 1950. Ήταν το πρώτο κάθισμα μαζικής παραγωγής, περιστρεφόμενο που στηρίζεται στο ένα πόδι. Κατασκευάζεται μέχρι σήμερα από την εταιρία Knoll, από χυτό fiberglass σε βάση αλουμινίου. Η χρήση του fiberglass ήταν πολύ καινοτόμα για την εποχή και έδωσε τη δυνατότητα στον σχεδιαστή να υλοποιήσει ένα τόσο οργανικό κομμάτι.

    http://www.knoll.com/product/tulip-arm-chair

    Panton Chair

    Ο Verner Panton γοητευμένος από τις δυνατότητες που του προσέφεραν τα πλαστικά, καθώς δεν περιορίζουν τους σχεδιαστές σε συγκεκριμένες φόρμες και μπορούν να παράγουν οικονομικά προϊόντα, εμπνεύστηκε το 1960 την Panton Chair που κατασκευάστηκε μαζικά από την εταιρία Vitra. Ήταν η πρώτη καρέκλα που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πλαστικό σε ένα μονοκόμματο κομμάτι. Η παραγωγή της άρχισε μόλις το 1999 από χρωματισμένο στη μάζα πλαστικό με λαμπερό φινίρισμα. Η εκφραστική μορφή της την ανέδειξε σε σύμβολο του 20ου αιώνα.

    http://www.vitra.com/en-us/product/panton-chair

  • Χερούλια σχεδιασμένα από τον Karim Rashid Χερούλια σχεδιασμένα από τον Karim Rashid

    Οι καμπύλες γραμμές και τα έντονα, φωσφορούχα χρώματα είναι τα δύο χαρακτηριστικά που προδίδουν την ταυτότητα του σχεδιαστή τους. Πράγματι ο σχεδιασμός των "blip color" θυμίζει εξαιρετικά το ύφος του Karim Rashid.

  • Loft στη λεωφόρο Park Avenue/ NY Loft στη λεωφόρο Park Avenue/ NY

    Αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη εσωτερικού χώρου: Hariri & Hariri - Architecture

    Το έργο 'Park Avenue-Loft' αφορά την ενοποίηση δύο διαμερισμάτων προκειμένου να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη, σύγχρονη κατοικία. Το διαμέρισμα, βρίσκεται σε ένα κτίριο της μεταπολεμικής περιόδου, κατά μήκος της λεωφόρου Park Avenue της Νέας Υόρκης. Το νέο Loft είναι αρκετά ευρύχωρο καθώς περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, τρία κανονικά μπάνια, ένα βοηθητικό μπάνιο, έναν ξενώνα, και ένα μεγάλο χώρο μέσα στον οποίο οργανώθηκαν το καθιστικό, η τραπεζαρία και η κουζίνα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved