Σκάλες με δυναμικό σχεδιασμό και υψηλή ποιότητα

ΕΠΙΠΛΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Ένα ιδιαίτερο μορφολογικό και λειτουργικό στοιχείο του χώρου, η σκάλα συμμετέχει καθοριστικά στην οργάνωση του χώρου λειτουργικά και αισθητικά. Οι σύγχρονες τάσεις στο σχεδιασμό απαιτούν έμπνευση, ποιότητα και κατασκευαστική αρτιότητα στο σημαντικό αυτό στοιχείο του χώρου.

Η εταιρία Eestairs θέτει τον πήχη ψηλά, ορμώμενη από το πάθος για καλό design και ποιότητα και ανταμείβεται στην προσπάθεια της χάρις στην εμπιστοσύνη των πελατών της.

Παρουσιάζουμε δύο από τις πλέον πρόσφατες προτάσεις κλιμάκων.

Σκάλα σε αχυρώνα

Ένας παλιός αχυρώνας ανακαινίστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε κατοικία διατηρώντας τις υπάρχουσες ξύλινες κατασκευές, αλλά και τα χαρακτηριστικά της εποχής του όσο αυτό ήταν εφικτό.

Η σκάλα που σχεδιάστηκε για το συγκεκριμένο χώρο έχει σχήμα Γ, συνδυάζει πακτωμένα και αμφιέρειστα σκαλοπάτια με την ιδιαιτερότητα της επαφής με ένα τοίχο του αχυρώνα, που παρουσίαζε κλίση προς την αντίθετη κατεύθυνση.

spratley-winterhill-1

Τα πρώτα σκαλοπάτια της σκάλας κατασκευάστηκαν από μασίφ δρυ και οδηγούν σ’ ένα τετράγωνο πλατύσκαλο. Τα επάνω σκαλοπάτια δρύινα και αυτά, είναι στερεωμένα στον τοίχο και τα ρίχτια είναι από γυαλί.

Το κάγκελο επίσης γυάλινο έχει κουπαστή από inox. Στηρίζεται στα γυάλινα πατήματα με τη βοήθεια στηριγμάτων που είναι επενδυμένα με δρυ, δίνοντας την εντύπωση ότι το γυαλί “κόβει” τα πατήματα. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια σύγχρονη σκάλα που συμπληρώνει τέλεια μια πρόταση ανακαίνισης.

spratley-winterhill-3spratley-winterhill-7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Σκάλα EeSoffit

2aΜε τη σκάλα αυτή η Eestairs ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αγοράς για προϊόντα με τολμηρές οργανικές μορφές. Για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο κόστος ενός τέτοιου σχεδιασμού στράφηκαν σε νέα προϊόντα και προηγμένες μεθόδους κατασκευής.

Η σκάλα έχει τη μορφή μιας κυματιστής κορδέλας. Τα προεξέχοντα πατήματα ενισχύουν τη λυγερή γραμμή της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπάρχουν δύο εναλλακτικές προτάσεις για κάγκελο, είτε γυάλινο, είτε μεταλλικό σε διάφορες οργανικές μορφές.

2b

2d

 

 

 

 

 

Σχόλια  

 
-1 # interior_design_Chri 09-03-2013 11:05
Μήπως γνωρίζεται πόσο βάθος πρέπει να έχει η εγκοπή στο πάτημα του σκαλοπατιού για να στέκεται με ασφάλεια το γυαλί;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # decobook_team 09-03-2013 15:01
Το γυαλί στηρίζεται στο πάχος των πατημάτων με ειδικούς αποστάτες planar από inox (σημειακή στήριξη), που επενδύονται με το ίδιο ξύλο της σκάλας και φαίνεται ότι το γυαλί στηρίζεται στο ξύλινο πάτημα.
Στη δεύτερη περίπτωση το γυαλί στηρίζεται σε πλευρικό σύστημα στήριξης αλουμινίου (συνεχής γραμμική στήριξη) ύψους περίπου 12 εκ., που ποικίλει ανάλογα των προμηθευτών και επίσης επυνδύεται με ανάλογο υλικό, που είναι κατασκευασμένη η σκάλα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-02-02-08-13-27Μία σκάλα εκτός από εντυπωσιακή πρέπει κυρίως να είναι άνετη και ασφαλής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρούνται μια σειρά προδιαγραφές όπως οι παρακάτω: Όλα τα πατήματα πρέπει να έχουν το ίδιο πλάτος και όλες τα ρίχτια πρέπει να έχουν το ίδιο ύψος. Τα σκαλοπάτια δεν πρέπει να είναι απότομα. Για...
2011-10-17-14-30-04Βιβλιοθηκη και σκαλα: αρχιτεκτονικες λυσεις στον εσωτερικό χώρο
2015-10-27-10-47-39Οι διαστάσεις των σκαλοπατιών πρέπει να διατηρούνται σταθερές σε όλη την σκάλα. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανόν να συμβούν ατυχήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο χρήστης προσαρμόζει το ρυθμό ανάβασης ή κατάβασης της σκάλας, ήδη από τα πρώτα βήματά του, και σε περίπτωση που κάποιο σκαλοπάτι έχει...
2011-12-07-11-48-29Η βασική ορολογία των στοιχείων μιας σκάλας.
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+