Ένα ξύλινο φωτιστικό "Φτιάξτο μόνος σου"

ΕΠΙΠΛΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

φωτιστικό bau, ξύλινο φωτιστικό, φωτιστικά, φτιστικό για παιδικό δωμάτιο, πολύχρωμο φωτιστικό, παιδικό φωτιστικό

Το φωτιστικό BAU (Bau στα γερμανικά σημαίνει κατασκευή) της σχεδιάστριας Vibeke Fonnesberg Schmidt αποτελεί μια τρισδιάστατη σύνθεση ή καλύτερα ένα γλυπτό, που παίζει με το χρώμα το φώς και τη γεωμετρία. 

Η ιδέα του σχεδιασμού βασίζεται στην αλληλοδιείσδυση μερικών ξύλινων κύκλων στο οριζόντια και κατακόρυφο επίπεδο. Τα κυκλικά κομμάτια διαφέρουν μεταξύ τους στο μέγεθος και στο χρώμα. Παρόλο που το μοτίβο είναι πολύ συγκεκριμένο (ο κύκλος) εντούτοις το συνολικό αποτέλεσμα παρουσιάζει ασυμμετρία.

παζλ,

Η Vibeke Fonnesberg Schmidt έχει πειραματιστεί, μέσα από τη δουλεία τους, με τα γεωμετρικά σχήματα και την αρχιτεκτονική. Δεν πιστεύει ότι η διακόσμηση θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στα διακοσμητικά αντικείμενα αλλάυποστηρίζει ότι μπορεί να επεκταθεί και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι χρηστικών αντικειμένων όπως ενός τραπεζιού ή ενός φωτιστικού.  

παιδικό φωτιστικό, πολύχρωμο φωτιστικό,

Το φωτιστικό Bau, σχεδιάστηκε με σκοπό να κινητοποιεί και να ερεθίζει την περιέργεια του παρατηρητή, την επιθυμία του δηλαδή να δεί το αντικείμενο από πολλές πλευρές.

φωτιστικά, όμορφα φωτιστικά

Επιπλέον, αποτελεί ένα αντικείμενο «Φτιάξτο μόνος σου" καθώς ο αγοραστής καλείται να συναρμολογήσει τα κομμάτια, δίνοντας του έτσι προσωπικό χαραχτήρα.  

ιδέες για φωτιστικό

Η Vibeke Fonnesberg Schmidt αποφοίτησε το 1994 από τη σχολή design της Δανίας. Ασχολήθηκε αρχικά με την κεραμική και αργότερα με τα χρηστικά αντικείμενα και το ξύλο.  

bau φωτιστικό

Σχόλια  

 
0 # Maria 13-01-2014 15:44
Πόσο κοστίζει;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # decobook_team 01-02-2014 22:19
Μετά από έρευνα βρήκαμε ότι κοστιζει 190€
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # Rena 04-02-2016 22:32
Εμείς το αγοράσαμε 230€ (Αυτο που δείχνει η εικόνα ειναι το μεγαλο) το μικρο κανει 190€. Μη φανταστείτε τεράστια διαφορα μεταξυ μεγάλου κ μικρού.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-03-11-18-19-24Η Ολλανδή σχεδιάστρια Margje Teeuwen σε συνεργασία με το Erwin Zwiers, δημιούργησαν ένα φωτιστικό σε σχήμα τσαλακωμένου χαρτιού. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι μη-υφαντό και βιοδασπώμενο. Οι σχεδιαστές έχουν δώσει μορφή σε κάθε φωτιστικό, αλλά το υλικό κατασκευής επιτρέπει στο φωτιστικό να...
-tress-marc-sadler-Το φωτιστικό Tress από τον σχεδιαστή Marc Sadler παρουσιάστηκε στην έκθεση Euroluce 2009 στο Μιλάνο.
cut-glass-bottleΜάθετε πως να κόβετε ένα γυάλινο μπουκάλι σε δύο κομμάτια, χρησιμοποιώντας πολύ απλά υλικά.Στη συνέχει φτιάξτε με το κομμάτι του μπουκαλιού ένα φωτιστικό.
2012-03-12-14-44-03Χρειάζομαι κάποια καθοδήγηση για να ζεστάνει ο χώρος (αλλαγή χαλιού, μαξιλαράκια για καναπέ, ίσως και στο πάτωμα κάτω από τα παράθυρα). Σας επισυνάπτω τις σχετικές εικόνες κ περιμένω την απάντησή...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+