Μικρό μπάνιο, μεγάλος καθρέπτης

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Green Bathroom contemporary bathroom

Στα περισσότερα διαμερίσματα, ο χώρος του μπάνιου είναι συνήθως μικρός. Τί μπορούμε όμως να κάνουμε για να φανεί περισσότερο ευρύχωρος και μεγάλος;

 

Η εύκολη απάντηση είναι να χρησιμοποιήσουμε στους τοίχους ανοιχτά χρώματα, να 'παίξουμε' με το φωτισμό και κυρίως να τοποθετήσουμε ένα μεγάλο καθρέπτη. Αυτές οι λύσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές, όμως το σημαντικότερο μυστικό των επαγγελματιών είναι διαφορετικό.

Το μυστικό των designers δεν αφορά το μέγεθος του καθρέπτη αλλά τον τρόπο που τον τοποθετούν.

Για παράδειγμα, φροντίζουν να καλύψουν έναν ολόκληρο τοίχο, απο την μία άκρη έως την άλλη και από το δάπεδο έως την οροφή, με ένα κομμάτι καθρέπτη. Αν υπάρχει νιπτήρας, τότε ο καθρέπτης ξεκινάει απο το πάνω μέρος του πάγκου και καταλήγει στην οροφή. Εννοείται, ότι γύρω απο τον καθρέπτη δεν προστίθεται κορνίζα, και μ'αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιείται η ψευδαίσθηση της συνέχειας του χώρου και πίσω απο τον καθρέπτη.

Οπότε, αν το μπάνιο σας είναι μικρό η μακρόστενο και εφόσον η διάταξη του το επιτρέπει, αντιγράψτε το μυστικό των παρακάτω εικόνων.

Kronstadt modern bathroom

Πάνω φωτογραφία: Στη μία πλευρά του μπάνιου υπήρχαν οι νιπτήρες και η λεκάνη της τουαλέτας. Ακριβώς, πάνω απο τον ξύλινο πάγκο τοποθετήθηκε ένα καθρέπτης, χωρίς περιμετρική κορνίζα. Ο καθρέπτης φτάνει έως την οροφή ενώ στο οριζόντιο επίπεδο απλώνεται απο την μία ακρή έως την άλλη. Επιπλεόν, τοποθετήθηκαν κάποια κρεμαστά φωτιστικά, σε μικρή αποσταση απο τον καθρέπτη και έτσι η αντανάκλασή του φωτός δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάθος.

 

HERMOGENO DESIGNS contemporary bathroom

Πάνω φωτογραφία: ο καθρέπτης ξεκινάει λίγο πιο πάνω απο τον πάγκο, μετά απο μια λωρίδα πλακιδίων. Το φαινόμενο της ψευδαίσθησης είναι εντυπωσιακό, αν και η τοποθέτηση των φωτιστικών απευθείας πάνω στον τοίχο δεν είναι και τόσο επιτυχημένη. Η ιδανικότερη λύση θα ήταν η τοποθέτηση των φωτιστικών (σποτάκια ή κρεμαστά) σε μικρή απόσταση, μπροστά απο τον καθρέπτη.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-07-08-18-53-01Διακόσμηση με καθρέπτες
2012-04-26-15-02-35Μυστικά για τον σχεδιασμό του μικρού και στενόμακρου μπάνιου.
2011-11-27-18-19-12Δημιουργήστε μια βιβλιοθήκη στο μπάνιο σας
-wcΟδηγός διαστασιολογημένων κατόψεων για λουτρά και WC.
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+