Ψηφιδωτά δάπεδα: εντυπωσιακά και διαχρονικά

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

 

IMG 0037 e1364757455261, πωλούνται κεραμικά πλακάκια

www.lynneknowlton.com/wp-content/uploads/2013/03/IMG_0037-e1364757455261.jpg 

Η τέχνη του ψηφιδωτού έχει παρουσιάσει αριστουργήματα σε παγκόσμιο επίπεδο από την αρχαιότητα έως σήμερα. Πρόκειται για μία δύσκολη τέχνη που επιστρατεύει τη φαντασία και την υπομονή του καλλιτέχνη. Ουσιαστικά πρόκειται για την τέχνη της διακόσμησης επιφανειών με σχέδια που διαμορφώνονται από ψηφίδες τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη και κολλημένες σε διαμορφωμένο υπόστρωμα. Οι αρμοί μεταξύ των ψηφίδων γεμίζονται με κατάλληλο υλικό και ολοκληρώνεται ένα περίτεχνα διακοσμημένο στοιχείο.

Ψηφιδωτά εντοπίζονται από την 4η χιλιετία π.Χ στη Μεσοποταμία. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως εξαιρετικά δείγματα δαπέδων και τοιχογραφιών στην Ελλάδα του 4ου π.Χ αιώνα, επίσης της Ρωμαϊκής περιόδου και αργότερα στο Βυζάντιο. Το κίνημα Art Nouveau ανέδειξε την τέχνη του ψηφιδωτού με κύριο εκπρόσωπο τον Antoni Gaudi φιλοτέχνησε στη Βαρκελώνη εντυπωσιακά ψηφιδωτά από σπασμένα κεραμικά και τα ενσωμάτωσε στην αρχιτεκτονική του, προσδίδοντας μία άλλη διάσταση στα κτίρια του.

Με τα ψηφιδωτά έργα διατηρήθηκαν και διαιωνίστηκαν σχέδια και σύμβολα, ουσιαστικά και η ιστορία. Η τέχνη των ψηφιδωτών είναι σύγχρονη όσο και ιστορική με την τεχνολογία των υλικών να συμβάλλει στο σύγχρονο σχεδιασμό των έργων. Οι ψηφίδες μπορούν να είναι από φυσικά υλικά, όπως μάρμαρο, πέτρα, βότσαλα ή από επεξεργασμένα ή τεχνικά υλικά, όπως κεραμικά πλακάκια, γυαλί, ξύλο, μέταλλο σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα.

Στο σημείο αυτό θα τονίσουμε και την οικολογική πλευρά της τέχνης των ψηφιδωτών, καθώς μπορούν να δημιουργηθούν από σπασμένα κεραμικά πλακάκια ενισχύοντας την ιδέα της ανακύκλωσης. Μπορείτε και μόνοι σας να φτιάξετε ψηφιδωτά έργα και διακοσμήσετε επίπεδες και καμπύλες επιφάνειες, τοιχογραφίες, τραπέζια, παγκάκια, γλάστρες ακόμη και δάπεδα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Διατίθενται κεραμικά πλακάκια σε διάφορα μεγέθη και αποχρώσεις σε πολύ οικονομική τιμή. Πρόκειται για ποσότητες πλακιδίων που έχουν περισσέψει από διάφορα οικοδομικά έργα και μπορούν να αξιοποιηθούν από καλλιτέχνες με μεράκι και φαντασία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+