Τα οφέλη από το βάψιμο του σπιτιού

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

 house painting, βάψιμο σπιτιού

Βρισκόμαστε στην καταλληλότερη εποχή για το βάψιμο του σπιτιού. Ο καιρός είναι αρκετά ζεστός για ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, ώστε να στεγνώσει γρήγορα η βαφή και να φύγει η οσμή. Ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα της μετακίνησης των επίπλων σε βεράντες και μπαλκόνια για ευκολότερο βάψιμο.

Ο χρωματισμός των κτιρίων γίνεται για πολλούς λόγους από την προστασία έως την αισθητική. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του χρωματισμού διαρκούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα του υλικού, η σωστή εφαρμογή, αλλά και ο προσανατολισμός του κτιρίου. Για διαρκή αποτελεσματικότητα το βάψιμο του σπιτιού θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά.

Τα οφέλη από το βάψιμο σπιτιού, εσωτερικά και εξωτερικά είναι πολλά και ουσιαστικά για κάθε σπίτι. Αρχικά αναφέρουμε την προστασία του σπιτιού από διάφορους εξωτερικούς  παράγοντες, όπως υπεριώδης ακτινοβολία, καυσαέρια, χημική προσβολή, ακραίες καιρικές συνθήκες. Η επιλογή της εξωτερικής βαφής γίνεται με κριτήριο τις ιδιότητες  της, τον επιθυμητό βαθμό προστασίας σε σχέση με την περιοχή που βρίσκεται το σπίτ και πόσο εκτεθειμένο είναι, για παράδειγμα τα σπίτια δίπλα στη θάλασσα.

Η εξωτερική βαφή, που βέβαια ανανεώνεται τακτικά, μπορεί να βελτιώσει τη συμπεριφορά του κτιρίου, όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Τα ανακλαστικά χρώματα μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη του σπιτιού. Η επιλογή χρωμάτων ήπιας χημείας (υδατοδιαλυτά κλπ) ελαχιστοποιούν τις βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τους ανθρώπους προστατεύοντας την υγεία τους, καθώς βελτιώνεται η ποιότητα του αέρα.

Σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμούμε τη συμβολή του βαψίματος στην αισθητική του σπιτιού, καθώς αναδεικνύει την αρχιτεκτονική του εξωτερικά, ενώ διαμορφώνει βιώσιμη, φιλική ατμόσφαιρα στον εσωτερικό χώρο. Το χρωματικό σχήμα πρέπει να εναρμονίζεται με το στυλ διακόσμησης και τις αποχρώσεις των επίπλων και των διακοσμητικών στοιχείων. Οι τάσεις στο συνδυασμό των χρωμάτων ανανεώνονται συνεχώς, μάλιστα κάθε χρόνο επιλέγεται το χρώμα της χρονιάς. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το συχνό βάψιμο επικαιροποιεί την εικόνα και το ύφος του σπιτιού μας. Επιπλέον νέες τεχνικές και τεχνοτροπίες αντικαθιστούν την παλιά βαφή για να προσδώσουν θεαματικά αποτελέσματα στο χώρο.

house painting01, μοντέρνες τεχνοτροπίες

Η επιλογή της βαφής δεν είναι εύκολη υπόθεση. Καλό είναι να γνωρίζουμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καλού χρώματος για να επιλέγουμε το ανάλογο χρώμα στην κάθε περίπτωση. Η καλυπτική ικανότητα του χρώματος δημιουργεί λείες και ομοιόμορφες επιφάνειες υψηλής αισθητικής. Ταυτόχρονα καθορίζει την αποδοτικότητα του χρώματος, καθώς απαιτείται λιγότερη ποσότητα χρώματος για μεγάλες επιφάνειες, οπότε έχουμε οικονομικό όφελος. Η ανθεκτικότητα σε φθορές και εξωτερικούς παράγοντες αποτελεί πλεονέκτημα του καλού χρώματος. Ακόμη η ευκολία στο καθάρισμα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Τέλος το καλό χρώμα πρέπει να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και το χρήστη. Το βάψιμο του σπιτιού αποτελεί μία απλή μορφή ανακαίνισης με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ωστόσο, για επιτυχημένο και οικονομικό αποτέλεσμα, χωρίς πρόσθετη ταλαιπωρία είναι προτιμότερο να αναθέσετε σε ειδικούς το βάψιμο του σπιτιού σας. Η εταιρία ΧΡΩΜΑ DECOR διαθέτει εκπαιδευμένους τεχνίτες και βρίσκεται στη διάθεση σας για να συζητήσετε μαζί θέματα χρωματισμών, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το βάψιμο του σπιτιού σας. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+