Μωσαϊκά και ξύλινα δάπεδα. Επιστρέφουν ανανεωμένα και λαμπερά

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Τα μωσαϊκά και ξύλινά δάπεδα (παρκέ) αποτέλεσαν δημοφιλής επιλογές κατά τις προηγούμενες δεκαετίες. Σήμερα ωστόσο οι ιδιοκτήτες έρχονται αντιμέτωποι με μικρές ή μεγαλύτερες φθορές. Η εταιρεία Χρώμα DECOR αναλαμβάνει ανακαινίσεις κατοικιών αλλά και περισσότερο εξειδικευμένες εργασίες όπως τρίψιμο και γυάλισμα ξύλινων δαπέδων και γυάλισμα μωσαϊκών. Καθώς το θέμα αποσχολεί μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, που έχουν παλιά σπίτια, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε του ειδικούς. 

 μωσαϊκό, γυάλισμα, Ανανέωση μωσαϊκού δαπέδου από την Χρώμα DECOR

dB: Είδαμε στην ιστοσελίδα σας ότι χρησιμοποιείται μια τεχνική που ξαναδίνει ζωντάνια στα φθαρμένα μωσαϊκά δάπεδα. Μπορείτε να μας περιγράψετε τη διαδικασία.

Εδώ στη ΧΡΩΜΑ DECOR χρησιμοποιούμε μία πολύ αποτελεσματική τεχνική για το γυάλισμα των ταλαιπωρημένων μωσαϊκών δαπέδων, η οποία μπορεί να τα κάνει σαν καινούργια. Πρόκειται για μία ειδική διαδικασία η οποία βασίζεται στο τρίψιμο του δαπέδου με μηχανή χρησιμοποιώντας πολλά νούμερα από λειαντικές πέτρες (νεφρά). Οι πέτρες μπαίνουν στο πλατό της μηχανής και το μέγεθος τους ανεβαίνει όσο προχωράει η διαδικασία. Συνήθως ξεκινάμε το τρίψιμο με το No36 και ανεβαίνουμε σε κάθε στρώση τριψίματος φτάνοντας μέχρι και στο No 1200 ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις του πελάτη αλλά και το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε οι λειάνσεις μωσαϊκών και μαρμάρων γίνονται είτε με ξηρό τρίψιμο είτε με τρίψιμο με νερό. Στο ξηρό τρίψιμο χρησιμοποιούνται κάποια ειδικά χημικά στο τέλος της διαδικασία για να αποκτήσει το πάτωμα όσο το δυνατόν περισσότερη γυαλάδα. Στο τρίψιμο με νερό δεν χρησιμοποιούνται καθόλου χημικά. Όλη η διαδικασία γίνεται με φυσικό τρόπο με τη βοήθεια και του νερού για ένα απόλυτα φυσικό τρίψιμο και γυάλισμα χωρίς σκόνες για ένα εγγυημένα τέλειο τελικό αποτέλεσμα. Όπως καταλαβαίνετε, η διαδικασία που ακολουθούμε απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και φυσικά άρτια καταρτισμένους τεχνικούς. Εννοείται πως διαθέτουμε και τα δύο.

dB: Για ποιους λόγους θα προτείνατε σε έναν πελάτη να επισκευάσει το υφιστάμενο δάπεδο, είτε πρόκειται για μωσαϊκό είτε για ξύλινο παρκέ αντί να επιλέξει να το καλύψει με ένα άλλο δομικό υλικό;

Ο κυριότερος λόγος είναι το μεγάλο κόστος της αντικατάστασης με άλλο υλικό, κάτι που σίγουρα έχει μεγάλη σημασία για τον περισσότερο κόσμο, δεδομένου ότι ζούμε μία μεγάλη οικονομική κρίση. Χαρακτηρiστικά αναφέρουμε ότι το κόστος της λείανσης τον μωσαϊκών κυμαίνεται στα 8-10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ αν κάποιος επιλέξει τα τοποθετήσει κάποιο άλλο υλικό, για παράδειγμα πλακίδια, θα χρειαστεί να πληρώσει τα ίδια χρήματα μόνο για τη διαδικασία τοποθέτησης των πλακιδίων! Θα πρέπει δηλαδή να ξοδέψει κι άλλα χρήματα για να αγοράσει τα ίδια τα πλακίδια αλλά και υλικά όπως στόκους και κόλες. Γι’ αυτό κι εμείς προτείνουμε σχεδόν πάντα στους πελάτες μας – δεδομένου ότι τα δάπεδα τους δεν είναι σε κατάσταση που να μη χρήζουν επισκευής να προχωρήσουν στη διαδικασία λείανσης για την ανανέωση τους για να τα κάνουν σαν καινούργια με σχετικά πολύ μικρό κόστος.

ξυλινο δαπεδο, παρκέ, γυάλισμα παρκέ

dB: Αν το ξύλινο παρκέ έχει υποστεί σημαντικές φθορές, για παράδειγμα αν σε κάποια σημεία έχουν ξηλωθεί ή έχουν σπάσει σανίδες, υπάρχουν δυνατότητες επισκευής ή θα πρέπει να ξηλωθεί το πάτωμα προκειμένου να μπει νέο υλικό;

Οι τοπικές ζημιές είναι κάτι που παρατηρείται πολύ συχνά στα πατώματα και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανανέωση τους. Αν λοιπόν το πάτωμα έχει υποστεί κάποια τοπική ζημία από υγρασία ή από κάποιο άλλον παράγοντα, τότε απλά ξηλώνουμε το επίμαχο σημείο και επισκευάζουμε τοπικά την ζημία αντικαθιστώντας τα ξύλα που έχουν μαυρίσει ή έχουν σαπίσει και στη συνέχεια προχωράμε στο τρίψιμο και στο γυάλισμα όλου του δαπέδου.

dB: Συχνά, ένας ιδιοκτήτης όταν αποφασίσει να ανακαινίσει το διαμέρισμά του, «πελαγώνει», δεν ξέρει δηλαδή από πού να ξεκινήσει και ποια βήματα να ακολουθήσει. Εσείς τι θα συμβουλεύατε τους ιδιοκτήτες που σκέφτονται να ανακαινίσουν το ακίνητό τους;

Εννοείται πως η ανακαίνιση ενός σπιτιού ή η επισκευή ζημιών που έχουν υποστεί τα δάπεδα είναι θέματα πάνω στα οποία ο κόσμος δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις και αυτό είναι κάτι το απόλυτα λογικό και κατανοητό. Ευτυχώς πλέον ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς τις πληροφορίες που χρειάζεται ακόμη και για πιο πολύπλοκα και εξειδικευμένα θέματα από τις ανακαινίσεις.

Μία απλή έρευνα λοιπόν, σίγουρα θα προσφέρει πολλά και χρήσιμα αποτελέσματα. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα μας, http://www.chromadecor.gr/, μπορεί κανείς να βρει πολλά άρθρα αλλά και οδηγούς που εξηγούν αναλυτικά τα πάντα γύρω από τις ανακαινίσεις και περιγράφουν αναλυτικά τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση.

dB: Αν κάποιος ιδιοκτήτης χρειάζεται πιο εξειδικευμένες τεχνικές συμβουλές πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας;

Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για μας, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας http://www.chromadecor.gr/, να μας επισκεφτεί από κοντά στο γραφείο μας στην οδό Νεφέλης 30 στην Αθήνα, να μας στείλε email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή να μας τηλεφωνήσει στο 210 3474899  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+