Ανανέωση του σπιτιού με ανοιξιάτικη διάθεση

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Ο μακρύς, ψυχρός χειμώνας σύντομα θα παραχωρήσει τη θέση του στην άνοιξη, την κατάλληλη εποχή για να σκεφθείτε μία ανανέωση στο σπίτι, ώστε να υποδεχθείτε τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται! Την εποχή αυτή μπορείτε άνετα να προγραμματίσετε ανακαίνιση σπιτιού ή επιμέρους χώρων του, όπως κουζίνα και μπάνιο ή απλά να περιοριστείτε σε διακοσμητικές παρεμβάσεις που θα φέρουν την άνοιξη στους χώρους σας.

Κουζίνα

Μια ολική ανακαίνιση κουζίνας μπορεί να αποτελεί δύσκολη οικονομικά επιλογή, ωστόσο μερικές παρεμβάσεις μπορούν να ανανεώσουν δραστικά την κουζίνα σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πορτάκια των ντουλαπιών διατηρώντας το ίδιο κάσωμα, εφόσον είναι καλή η κατάστασή του. Μπορείτε να δημιουργήσετε κάποια βιτρίνα ή να αλλάξετε τη θέση της παλιάς στα ντουλάπια, ακόμη και να πειραματιστείτε με διχρωμίες που βέβαια συνδυάζονται με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα παλιά πορτάκια και να τα φρεσκάρετε εφόσον το υλικό τους επιτρέπει την ανανέωση με με βαφή.

Μπαλκόνι

Ανακαινίστε το μπαλκόνι σας και δημιουργήστε μία όαση δροσιάς για τους επόμενους ζεστούς μήνες. Η έκταση της ανακαίνισης εξαρτάται από την κατάσταση των στοιχείων του μπαλκονιού και το κόστος. Μικρές παρεμβάσεις αποτελούν οι σποραδικές αποκαταστάσεις φθαρμένων στοιχείων, ο επαναχρωματισμός των κιγκλιδωμάτων, η προσθήκη σκίαστρων εφόσον ο προσανατολισμός του το επιβάλλει και η φύτευση για τη βελτίωση του μικροκλίματος.

Χρώματα

ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαίνιση Σπιτιού στο Περιστέρι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Ένα ουσιαστικό φρεσκάρισμα των χώρων αποτελεί η βαφή των στοιχείων του (τοίχοι, οροφή). Αποτελεί μία απλή λύση ανακαίνισης του σπιτιού, καθώς είναι πολύ οικονομική, καλύπτει σημάδια και λεκέδες που δημιουργήθηκαν από διάφορες αιτίες και μεταμορφώνει το χώρο προσφέροντας μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Παράλληλα με την ανανέωση των τοίχων μπορείτε να επιλέξετε διακοσμητικά αντικείμενα και αξεσουάρ σε χαρούμενα χρώματα γα να δώσετε μια χαρούμενη νότα στο χώρο. Επιπρόσθετα φέρτε και τα αρώματα της άνοιξης στο χώρο οργανώνοντας στα βάζα σας μπουκέτα λουλουδιών  με λαμπερά και ζωντανά χρώματα.

Έπιπλα 

Μια αποτελεσματική και χωρίς κόστος λύση αποτελεί μια νέα χωροθέτηση των επίπλων στο χώρο. Μετακινώντας τα έπιπλα σε νέες θέσεις ξεφεύγετε από την μουντή καθημερινότητα και επιτυγχάνετε μια γρήγορη και εύκολη ανανέωση του χώρου που συνοδεύεται από ένα αίσθημα ευχάριστης διαμονής κατά τη διάρκεια της άνοιξης που έρχεται. Εξασφαλίστε ότι η φρεσκάδα και η απλότητα της άνοιξης θα εισβάλλει στο χώρο σας. Αυτό μπορείτε να το  επιτύχετε ξεφορτώνοντας το χώρο από τα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα για να επιτύχετε μίνιμαλ ύφος με απλές, λιτές, καθαρές γραμμές.

Υφάσματα

Όπως τα ρούχα μας διαφοροποιούνται ανά εποχή, έτσι τα υφάσματα του σπιτιού (κουρτίνες, χαλιά, ριχτάρια, μαξιλάρια) πρέπει να εναλλάσσονται. Τα βαριά κρετόν, βελούδα και μεταξωτά που παραπέμπουν άμεσα στο χειμώνα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στα πιο ελαφρά και αέρινα λινά και βαμβακερά σε χρώματα και σχέδια εμπνευσμένα από την άνοιξη για να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο χώρο. Φλόραλ επιλογές σε ριχτάρια και κουρτίνες μετατρέπουν το χώρο σε ανοιξιάτικο.

Μέτρα ασφαλείας

Άνοιξη και καλοκαίρι προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις. Τα μέτρα ασφαλείας αποτρέπουν ανεπιθύμητες εισβολές στο σπίτι. Επιλέξτε μέτρα για τη θωράκιση του σπιτιού, ελέγξτε τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα αυτών που ήδη υπάρχουν. Εγκαταστήστε θωρακισμένη πόρτα εισόδου που συμβάλλει στην εξασφάλιση της ασφάλειας του σπιτιού.

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρίας του Ιωάννη Φούσκα βρίσκεται στη διάθεση σας για να συζητήσει μαζί σας λύσεις ολικής ή μερικής ανακαίνισης του σπιτιού σας, ακόμη και να προτείνει αποτελεσματικές λύσεις ανανέωσης των χώρων.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-08-03-05-16-18Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων
2016-10-23-20-18-56Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της
2017-05-26-16-29-28Σπίτι έτοιμο για το καλοκαίρι
2016-08-17-18-31-42Εξοικονομήστε ενέργεια και νερό στο μπάνιο
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+