Πώς να καταλήξετε στον κατάλληλο επαγγελματία που θα αναλάβει τη διακόσμηση του σπιτιού σας

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Σας εντυπωσιάζουν τα σπίτια που βλέπετε στα περιοδικά και στην τηλεόραση και αναρωτιέστε αν θα μπορούσατε και εσείς να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες ενός διακοσμητή; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι οι υπηρεσίες του αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων ή του διακοσμητή είναι πολύ ακριβές και απευθύνονται μόνο στα υψηλά οικονομικά στρώματα. Ωστόσο, αυτή η άποψη αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη παρανόηση. Για την ακρίβεια, η συμβολή ενός επαγγελματία στη διακόσμηση ή στην ανακαίνιση του σπιτιού μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα εποικοδομητική τόσο στο αισθητικό αποτέλεσμα όσο και στη μείωση του κόστους.

κουζίνα, διακόσμηση

Ανακαίνιση κουζίνας από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. 

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι εσείς καθορίζετε τον προϋπολογισμό και το κόστος ανακαίνισης και ο διακοσμητής θα προσπαθήσει να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα στο συγκεκριμένο προυπολογισμό. Σκεφτείτε επιπλέον, ότι ένας επαγγελματίας θα αναλάβει όλη τη δύσκολή και κουραστική δουλειά όπως τη μελέτη και το σχεδιασμό, την εύρεση και οργάνωση των συνεργείων, την έρευνα αγοράς, την τήρηση του χρονοδιαγράμματος κτλ.

Πριν ωστόσο επιλέξετε ένα επαγγελματία, συνιστάται να κάνετε μια μικρή έρευνα στα αντίστοιχα μελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία που αναλαμβάνουν διακοσμήσεις και ανακαινίσεις. Καταρχάς, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο portfolio του κάθε γραφείου και στις διακοσμητικές δουλειές που έχει διεκπεραιώσει για να διαπιστώσετε αν το στιλ της δουλειάς του ταιριάζει με το δικό σας στιλ και τις δικές σας προσδοκίες. Αφού καταλήξετε σε λίγα γραφεία θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους προκειμένου να τους περιγράψετε το χώρο αλλά και το έργο που σκοπεύετε να τους αναθέσετε. Καλό είναι να έχετε μαζί σας και μερικές φωτογραφίες του σπιτιού σας. Η αρχική αυτή επικοινωνία θα σας βοηθήσει να περιοριστείτε σε ακόμα λιγότερα γραφεία.

Ωστόσο, πριν καταλήξετε οριστικά θα πρέπει να γίνει και επίσκεψη στο χώρο σας από τον επαγγελματία προκειμένου να συζητήσετε το κόστος των υπηρεσιών, το χρονοδιάγραμμα αλλά και κάποιες αρχικές προτάσεις και ιδέες. Στο στάδιο αυτό είναι καλό να ξεκαθαρίσετε και εσείς ως εργοδότης τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε το διακοσμητή να φτάσει γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Η τελική συζήτηση που πρέπει να κάνετε προκειμένου να καταλήξετε οριστικά στο γραφείο που θα αναλάβει τη διακόσμηση του χώρου σας αφορά στο τελικό κόστος, στο κόστος δηλαδή που θα περιλαμβάνει και την αμοιβή του διακοσμητή. Η προσφορά ανακαίνισης θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα πιθανά κόστη, όπως έξοδα μετακίνησης, αγορά υλικών, συνεργεία, καθυστερήσεις κτλ.

Θα πρέπει επίσης να συζητήσετε τον τρόπο αλλά και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του ποσού αλλά και να ξεκαθαρίσετε ότι ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ συγκεκριμένος και δεν σκοπεύετε να τον υπερβείτε. Τέλος πριν υπογράψετε, διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο με τις υποχρεώσεις τόσο του μελετητικού και κατασκευαστικού γραφείου όσο και τις δικές σας. 

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-09-01-10-16-01Υποδεχθείτε το φθινόπωρο στο σπίτι σας με πινελιές από την παλέτα της εποχής. Το φθινόπωρο σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού, την αρχή του χειμώνα και δημιουργεί μια μελαγχολική διάθεση. Φέρτε το άρωμα και τη ζεστασιά της μοναδικής αυτής εποχής με την φθινοπωρινή ομορφιά της φύσης στο σπίτι σας....
2016-02-25-15-31-41Πως μπορούμε ωστόσο να οργανώσουμε την κουζίνα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να βρίσκουμε τα προϊόντα και τα σκεύη εύκολα και γρήγορα; Καταρχάς πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διαχωρίσουμε τα αντικείμενα, τα σκεύη, στις συσκευές και τα...
2016-09-08-21-46-41Ας διαλέξουμε κάγκελα μπαλκονιού
2016-06-29-14-56-56Δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες του γάμου ή της βάφτισης στη διακόσμηση του σπιτιού σας.
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+