Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Το τζάκι συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας και σχεδόν πάντα αποτελεί το κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο αναπτύσσεται η διαρρύθμιση των επίπλων και η κυκλοφορία στο χώρο. Για να γίνει σωστή διαρρύθμιση των επίπλων γύρω από το τζάκι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε δύο παραμέτρους. Πρώτον, θα πρέπει να τοποθετηθούν οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και τα λοιπά καθίσματα στην κατάλληλη απόσταση, έτσι ώστε τόσο τα μέλη του νοικοκυριού όσο και οι περιστασιακοί επισκέπτες να μπορούν να χαίρονται τη ζεστασιά που προσφέρει το τζάκι. Δεύτερον, το τζάκι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κεντρικό σημείο που κυριαρχεί τόσο στη διαρρύθμιση όσο και στη διακόσμηση του χώρου. 

Project in Tiburon

Το τζάκι, ως μέθοδος θέρμανσης έχει αρκετά πλεονεκτήματα αλλά επίσης έχει και ένα βασικό μειονέκτημα. Αν είναι απλό τζάκι, δηλαδή αν δεν είναι ενεργειακό, θερμαίνει μόνο την περιοχή μπροστά από το τζάκι, ενώ στον υπόλοιπο χώρο η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική. Για αυτό το λόγο οι καναπέδες και οι πολυθρόνες πρέπει να τοποθετούνται σε σχετικά κοντινή απόσταση. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις πιο κρίσιμες παραμέτρους που αφορούν στη διαμόρφωση των επίπλων γύρω από το τζάκι αλλά και η σειρά που συνήθως ακολουθείται στη διάταξη των επίπλων.

Αρχικά, θα πρέπει να διαλέξουμε τη θέση που θα τοποθετήσουμε τον αγαπημένο μας καναπέ ή την αγαπημένη μας πολυθρόνα. Επιλεγούμε να τοποθετήσουμε τον καναπέ ή την αγαπημένη μας πολυθρόνα σε κοντινή απόσταση έτσι ώστε να απολαμβάνουμε τη θέρμανση που προσφέρει το τζάκι. Ιδανικά, ο καναπές θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι από το τζάκι, ενισχύοντας έτσι και το ρόλο του τζακιού ως κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος.

Σε δεύτερο στάδιο επιλέγουμε τις θέσεις των δευτερευόντων καθιστικών επίπλων. Ωστόσο, και για τα υπόλοιπα καθιστικά, ο βασικός στόχος είναι να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύτητα με το τζάκι. Ασφαλώς, η διαρρύθμιση των επίπλων είναι μια πολύ-παραγοντική διαδικασία στην οποία λαμβάνουμε υπόψη πολλούς και διάφορους παράγοντες όπως τη θέση της τηλεόρασης, το σχήμα και το μέγεθος του χώρου, την κυκλοφορία στο χώρο, την επιθυμητή απόσταση κ.ά. Στη συνέχεια αποφασίζουμε για την θέση του κεντρικού τραπεζιού, μπροστά από τον καναπέ αλλά και για τις θέσεις των βοηθητικών τραπεζιών.

Ένα σημαντικό τέλος ζήτημα, στη διακόσμηση ή στην ανακαίνιση του καθιστικού, αποτελεί η θέση της τηλεόρασης που πολλές φορές δρα ανταγωνιστικά με το τζάκι. Για αυτό το λόγο μπορούμε να συνδυάσουμε την θέση της τηλεόρασης μαζί με το τζάκι. Μια πρακτική θέση είναι η τοποθέτηση της οθόνης πάνω από το τζάκι συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο δύο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος στην ίδια θέση.

Αν στην διακόσμηση σπιτιού σας προβληματίζουν ζητήματα όπως η κατασκευή τζακιού ή η θέση της τηλεόρασης, απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο επαγγελματία ο οποίος θα σας προσφέρει οικονομικές τιμές και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Για προσφορά ανακαίνισης αλλά και συμβουλές σε σχέση με τη θέρμανση του χώρου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.  

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-12-24-13-01-56Οι τάσεις και τα στιλ στην αρχιτεκτονική και στο design αλλάζουν συνεχώς προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους ιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες διακοσμητές. Κατά γενική ομολογία, μια από τις «δυσκολότερες» αγορές αφορά στα λεγόμενα βαριά έπιπλα, όπως είναι για παράδειγμα οι καναπέδες και οι πολυθρόνες....
2016-10-06-16-10-52Η ζωή σε μια μεγαλούπολη προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε πολλούς τομείς, όπως στην εργασία, στη διασκέδαση και στην εκπαίδευση. Ωστόσο, όταν το κόστος ενοικίασης αλλά και το κόστος λειτουργίας ενός διαμερίσματος είναι υψηλό, τότε η επιλογή ενός πολύ μικρού διαμερίσματος αποτελεί μονόδρομο. Πράγματι ένα...
2017-02-04-11-39-38Ο μινιμαλισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κινήματα του 20ου αιώνα και ίσως το μοναδικό σύγχρονο καλλιτεχνικό κίνημα που είχε τόσο μεγάλη επίδραση στην αρχιτεκτονική και στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Το αισθητικό αποτέλεσμα που δημιουργεί έχει χαρακτηριστεί από μερικούς ως ψυχρό και βαρετό ενώ...
2012-03-20-19-22-13Αποθήκευση ξύλων τζακιού: καλαισθησία και χρηστικότητα
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+