Χρησιμοποιήστε καθρέφτες για να μεγαλώσετε οπτικά ένα χώρο

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Η χρήση καθρεφτών αποτελεί ένα κοινό μυστικό που χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες της διακόσμησης εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να μεγαλώσουν οπτικά έναν προβληματικό χώρο. Τέτοιοι χώροι, είναι για παράδειγμα οι στενοί και μικροί χώροι αλλά και οι χώροι που έχουν έλλειψη φυσικού φωτός ή παντελή απουσία παραθύρων.

Dear Daisy Cottage

Πράγματι οι καθρέπτες αποτελούν επιφάνειες που αντανακλούν το φως, τα χρώματα και τα σχήματα βελτιώνοντας σημαντικά την αίσθηση της ευρυχωρίας. Ωστόσο, για να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα των καθρεφτών, δεν αρκεί να τοποθετήσουμε μερικούς καθρέφτες σε τυχαία σημεία αλλά αντίθετα θα πρέπει οι καθρέφτες να τοποθετούνται προσεκτικά και σε επιλεγμένες θέσεις.

Γενικά, υπάρχουν δύο τύποι καθρεφτών ανάλογα με τον τρόπο που στηρίζονται:

α) Οι κινητοί καθρέπτες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι καθρέφτες που αναρτώνται στους τοίχους, οι καθρέφτες που στηρίζονται στο δάπεδο αλλά και οι μικροί διακοσμητικοί καθρέφτες/ κορνίζες.

β) Οι σταθεροί καθρέφτες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι μεγάλοι καθρέφτες που τοποθετούνται σταθερά στον τοίχο του μπάνιου με κόλλα, τα πλακάκια καθρέφτες και οι ντουλάπες / καθρέφτες.

Στενός διάδρομος: Στους στενούς διαδρόμους και γενικά στα στενόμακρα δωμάτια, η τοποθέτηση καθρέφτη κατά μήκος ενός τοίχου ή ακόμη και κατά μήκος δύο τοίχων, μπορεί να βελτιώσει αισθητά την αίσθηση άνεσης στο χώρο μεγαλώνοντας οπτικά το πλάτος του διαδρόμου.

Δωμάτιο χωρίς παράθυρο: Τα παράθυρα προσφέρουν φως αλλά και θέα σε ένα δωμάτιο ενώ αντίθετα η έλλειψη τους αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα. Αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα πλεονεκτήματα του φυσικού φωτός, εντούτοις η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη σε ένα χώρο χωρίς παράθυρα βελτιώνει αισθητά την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Δωμάτιο με έλλειψη φυσικού φωτός: Αν ένα δωμάτιο είναι υποφωτισμένο τότε η τοποθέτηση ενός καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο θα διπλασιάσει το φυσικό φως που αντανακλάται και διαχέεται στον χώρο.

Υπνοδωμάτιο: Αν και το Feng Shui συμβουλεύει ξεκάθαρα να μην τοποθετούνται καθρέφτες στα δωμάτια, ωστόσο ένας καθρέφτης πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού θα δώσει μια αίσθηση πολυτέλειας και παιχνιδιού στο χώρο.

Συνδυασμός καθρεφτών με έργα ζωγραφικής: Οι καθρέφτες με κορνίζα που αναρτώνται στους τοίχους συνδυάζονται υπέροχα με ζωγραφικούς πίνακες. Επίσης αν υπάρχουν γλυπτά τοποθετημένα σε ράφια, τότε η τοποθέτηση μικρών καθρεφτών πίσω από τα γλυπτά αναδεικνύει το βάθος και την πίσω όψη του έργου.

Οι καθρέφτες στο εσωτερικό της ντουλάπας: Συχνά στις κρεβατοκάμαρες δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορέσει να τοποθετηθεί ένας εντυπωσιακός επιδαπέδιος καθρέφτης. Σε αυτήν την περίπτωση συνιστάται η ανάρτηση καθρεφτών στο εσωτερικό της ντουλάπας, πίσω από μία πόρτα ντουλάπας.

Ο καθρέφτης μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στην κουζίνα πίσω από το πάγκο της κουζίνας: Ο καθρέφτης και το γυαλί αποτελούν υλικά που δεν απορροφούν λάδια και λεκέδες ενώ καθαρίζονται πολύ εύκολα. Μάλιστα, λόγω χαμηλού κόστους, ο καθρέφτης αποτελεί μια πλεονεκτική επιλογή για φτηνή ανακαίνιση κουζίνας και γενικά μια πρωτότυπη επιλογή στην ανακαίνιση κουζίνας.

Τα πλακάκια καθρέφτες: Τα πλακάκια καθρέφτες αποτελούν μια έξυπνη και νεανική επιλογή διακόσμησης που πωλούνται σε πολλά καταστήματα. Τοποθετούνται και αφαιρούνται εύκολα και είναι ιδανικά για πρωτότυπες διακοσμητικές συνθέσεις σε οποιονδήποτε χώρο.  

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

hotel-at-the-city-of-athensΠαρουσίαση φοιτητικού θέματος
2016-11-26-14-45-26Τα τελευταία χρόνια, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση είναι στο σχεδιασμό του χώρου του ύπνου του ζευγαριού, δηλαδή στο σχεδιασμό του Master Bedroom. Στις χώρες, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα μεγάλων οικοπέδων και κατοικιών, οι...
2013-04-06-08-26-00Το αρχιτεκτονικό γραφείο Metris, βρίσκεται στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό κτιρίων, εσωτερικών χώρων, τοπίου, κλπ. Πρόκειται για μια ομάδα νέων αρχιτεκτόνων και μηχανικών που όμως διαθέτουν πολυετή εμπειρία και σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό τους....
2016-11-10-17-00-16Η χρήση των κήπων και των μπαλκονιών για θεραπευτικούς σκοπούς δεν είναι μια καινούργια ιδέα που εμφανίστηκε ως απάντηση στη μουντή αρχιτεκτονική των πόλεων, αλλά αντίθετα αποτελεί μια πανάρχαια πρακτική που συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς και διάφορες περιοχές του πλανήτη. Η επαφή του ανθρώπου με τη...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+