Το δίλημμα της διαβίωσης σε σπίτι που ανακαινίζεται

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

peristeri,Ανακαίνιση Κατοικίας στο Περιστέρι, ανακαίνιση σπιτιού

Ανακαίνιση Κατοικίας στο Περιστέρι, από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. Η κατοικία απέκτησε νέα σύγχρονη όψη και ανέσεις στη χρήση.

Πρόκειται να προχωρήσετε σε εκτεταμένη ανακαίνιση σπιτιού. Αφού έχετε τελειώσει με τη διαδικασία αναζήτησης λύσεων και υλικών για τον κάθε χώρο και έχετε επιλέξει την εταιρία που θα αναλάβει την ανακαίνιση πρέπει να σκεφθείτε και να αποφασίσετε για το χώρο διαβίωσής σας και τη διάρκεια της ανακαίνισης.

Πρέπει να παραμείνετε στο σπίτι σας εφόσον αυτό είναι εφικτό και να βιώσετε την ταλαιπωρία που θα προκύψει ή θα πρέπει να αναζητήσετε προσωρινή στέγη, φιλοξενία σε συγγενείς, μετακόμιση σε εξοχικό, ενοικίαση σπιτιού μικρής διάρκειας; Ελκυστικότερη φαίνεται η λύση να παραμείνετε στο σπίτι. Ωστόσο, λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα που παραθέτουμε για την απομάκρυνση από το σπίτι που ανακαινίζεται.
Αρχικά προτείνουμε οι ανακαινίσεις τόσο μεγάλης έκτασης να αποφεύγονται το χειμώνα.
Πλεονεκτήματα μετακόμισης
 • Άνετη διαβίωση σε χώρο τακτοποιημένο (σπίτι ή ξενοδοχείο) και όχι σε γιαπί χωρίς να διαταραχθεί ιδιαίτερα η καθημερινότητά σας
 • Αποφεύγετε τη σκόνη και τους θορύβους που συνοδεύουν τις ανακαινίσεις
 • Συντόμευση της διάρκειας της ανακαίνισης, καθώς τα συνεργεία θα εργάζονται με μεγαλύτερη ευχέρεια
Αναφέρουμε βέβαια και τα πλεονεκτήματα της παραμονής στο σπίτι για να έχετε τη δυνατότητα σύγκρισης
 • Εξοικονομείτε το έξοδο του ξενοδοχείου ή της μετακίνησης αν μένετε σε εξοχικό εκτός πόλης
 • Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εργασίες ανακαίνισης από κοντά και άμεσα να συνεργάζεστε με τους ανακαινιστές
 • Ενδεχόμενα να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κουζίνα για κάποιες μέρες ώστε να αποφεύγετε να τρώτε έξω
Εάν τελικά αποφασίσετε να παραμείνετε στο σπίτι σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κάποια θέματα ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία των μελών της οικογένειας.
 • Πρέπει να γνωρίζετε το πρόγραμμα των εργασιών για να προσαρμόσετε την καθημερινότητά σας στο ωράριο αυτό
 • Εξασφαλίστε από σκόνη και ακαταστασία όσους χώρους δε θα ανακαινιστούν
 • Προστατέψτε ρούχα και αντικείμενα από τη σκόνη, αποθηκεύοντάς τα σε ντουλάπες/ντουλάπια για να αποφύγετε μετέπειτα εκτεταμένο καθάρισμα
 • Φροντίστε ώστε μικρά παιδιά και κατοικίδια να μην πλησιάζουν τις περιοχές της ανακαίνισης
 • Ελέγξτε τις πρίζες και τους διακόπτες ότι είναι ασφαλείς για χρήση
 • Φοράτε πάντοτε παπούτσια γιατί δεν ξέρετε τι μπορεί να βρίσκεται στο πάτωμα
Τα μεγαλύτερα ζητήματα που προκύπτουν με την παραμονή στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης βρίσκονται στην κουζίνα και το μπάνιο.
Κουζίνα
Εάν πρόκειται για ριζική ανακαίνισή της με αντικατάσταση και των ηλεκτρικών συσκευών, μεταφέρετέ τις σε άλλο σημείο, ώστε να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, πχ το ψυγείο και ο φούρνος μικροκυμάτων ώστε να ετοιμάζετε κάποια πρόχειρα γεύματα και να μην αγοράζετε από έξω. Η ηλεκτρική κουζίνα πρακτικά δε μπορεί να συνδεθεί κάπου αλλού. Το ίδιο ισχύει και για τα παλιά ντουλάπια που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αν τα μεταφέρετε σε προσωρινή θέση. Οργανώστε τα κουζινικά σας και μετά μεταφέρετέ τα, ώστε να επανατοποθετηθούν εύκολα στα νέα ντουλάπια.
Μπάνιο
Το μπάνιο έχει την πιο συχνή και απαραίτητη χρήση από τους χώρους του σπιτιού. Εάν δεν υπάρχει δεύτερο μπάνιο στο σπίτι θα πρέπει εκ των προτέρων να εξασφαλίσετε που θα απευθυνθείτε για χρήση μπάνιου (γείτονες/συγγενείς) και συνεννοηθείτε με τους ανακαινιστές για να συντομεύσουν κατά το δυνατόν τις εργασίες ανακαίνισης του μπάνιου.
Τέλος εξασφαλίστε τα τιμαλφή σας, καθώς κατά την ανακαίνιση σπιτιού, μπορεί να χρειαστεί το σπίτι να μείνει με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, οπότε δεν θα είναι εξασφαλισμένα.
Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-10-23-20-18-56Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της
2016-10-27-19-53-23Σπίτι έτοιμο για το χειμώνα
2015-12-01-08-51-20Πολλές εργασίες ανακαίνισης και φρεσκαρίσματος του χώρου είναι σχετικά εύκολες, απαιτούν τη χρήση απλών εργαλείων και μπορούν να τις αναλάβουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, ακόμη και αν είναι ερασιτέχνες. Κάποιες εργασίες ωστόσο είναι δύσκολες, απαιτούν οργάνωση και ως εκ τούτου καλό είναι να απευθύνεστε σε...
-70-Ανακαινίζω ένα διαμέρισμα αρχών του 70 στην Πλάκα. Θα ενοποιήσω το χώρο κουζίνας και καθιστικού. Κρατάω την παλιά κουζίνα με το μαρμάρινο νεροχύτη ή την αντικαθιστώ με μια νέα κουζίνα και τη συνδυάζω με μια αγαπημένη βιτρίνα αντίκα να δίνει τον...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+