Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart.

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Οι τάσεις και τα στυλ στην αρχιτεκτονική και στο design αλλάζουν συνεχώς προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους ιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες διακοσμητές. Κατά γενική ομολογία, μια από τις «δυσκολότερες» αγορές αφορά στα λεγόμενα βαριά έπιπλα, όπως είναι για παράδειγμα οι καναπέδες και οι πολυθρόνες. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε αν θέλετε να αγοράσετε καινούργια έπιπλα για το καθιστικό σας αλλά σας προβληματίζει το θέμα του στυλ; Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορείτε είτε να επιλέξετε το ουδέτερο στυλ ή ένα στυλ με έντονη προσωπικότητα.

Στην πρώτη επιλογή, τα έπιπλα, οι τοίχοι, το δάπεδο και η οροφή λειτουργούν ως φόντο, πάνω στον οποίο μπορείτε να εκφράσετε ελευθέρα τις διακοσμητικές και καλλιτεχνικές σας ανησυχίες. Τα χρώματα των υφασμάτων είναι ουδέτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες. Η παλέτα των ουδέτερων χρωμάτων δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα μπεζ και στα γκρι αλλά περιλαμβάνει τις ζεστές κρεμ αποχρώσεις, τα γήινα χρώματα, τις ασημί αποχρώσεις ή ακόμη και το ουδέτερο λαδί και το  γκρι-μπλε.

καναπές, inart, γκρι 

Καναπές από την inart που συνδυάζεται εύκολα με πολλά στυλ διακόσμησης. Απαραίτητη προσθήκη τα μαξιλάρια που εμπλουτίζουν τον καναπέ και προσφέρουν επιπλεόν άνεση. 

Στη δεύτερη επιλογή, τα ίδια τα έπιπλα καλούνται να κλέψουν τις εντυπώσεις και να γίνουν οι πρωταγωνιστές της διακόσμησης του χώρου. Τα υφάσματα είναι σε θαρραλέα χρώματα με ευφάνταστα και πρωτότυπα σχέδια. Δείτε για παράδειγμα, τη βελούδινη πολυθρόνα από την inart, που τοσο η φόρμα σε σχημα κοχύλι όσο και το σχέδιο του υφάσματος είναι εξίσου εντυπωσιακά. 

πολυθρόνα, inart, πατσγουρκ. patchwork.

Πως μπορείτε ωστόσο να ζωντανέψετε ένα χώρο που έχει ουδέτερο στιλ; Μα φυσικά, χρησιμοποιώντας τα αξεσουάρ, δηλαδή τα μαξιλάρια, τα ριχτάρια και τα διακοσμητικά αντικείμενα, μέ έξυπνο τρόπο.

βάζα, inart

Βάζα από την inart. 

Όσον αφορά στα μαξιλάρια, στο εμπόριο κυκλοφορούν υπέροχα σχέδια, όπως φλοράλ, εμπριμέ, ρίγε, πουά, καρό κτλ. Άλλάζοντας τα μαξιλάρια μπορείτε εύκολα να ανανεώσετε το ύφος και την ατμόσφαιρα του χώρου. Αν για παράδειγμα, θέλετε να πετύχετε μια γλυκιά και ρομαντική ατμόσφαιρα τότε επιλέξτε μαξιλάρια σε απαλά χρώματα με φυτικά μοτίβα. Αν η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι πιο επίσημη τότε επιλέξτε μαξιλάρια σε βαθιά, σκούρα χρώματα όπως το πορφυρό, το μπλε, το καφέ, το μαύρο και το χρυσό.  

Ιδιαίτερα πρακτικά είναι τα καλύμματα ή αλλιώς τα ριχτάρια των καναπέδων. Τα ριχτάρια κατά βάση προστατεύουν τα υφάσματα των επιπλώσεων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους αλλά επίσης λειτουργούν και ως πινελιές διακόσμησης. Τα ριχτάρια μπορούν να αλλάζουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την περίσταση ανανεώνοντας εύκολα και γρήγορα την ατμόσφαιρα του χώρου.

μαξιλάρια, inart

Μαξιλάρια από την inart. 

Ένα ευέλικτο και πρακτικό έπιπλο για το καθιστικό είναι αναμφίβολα το σκαμπό. Τα σκαμπό έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή, επειδή αποτελούν πολύ-λειτουργικά έπιπλα που μεταφέρονται εύκολα στο χώρο χωρίς να περιορίζουν το οπτικό πεδίο. Μπορούν ακόμη και να λειτουργήσουν ως βοηθητικά τραπέζια, εφόσον τοποθετηθεί επάνω τους ένας προστατευτικός δίσκος.

σκαμπό, inart, με ρόδες

Πρακτικά σκαμπό με ρόδες και αποθηκευτικό χώρο από την inart. 

Τέλος, όταν έρθει η τελική στιγμή της επιλογής των επίπλων, σκεφτείτε την κλίμακά των επίπλων σε σχέση με το διαθέσιμο χώρο. Σε γενικές γραμμές, ο χώρος δεν θα πρέπει να δείχνει ούτε υπερβολικά φορτωμένος ούτε άδειος. Θα πρέπει επίσης να διαθέτει 1-2 μεγάλα κομμάτια, όπως για παράδειγμα τους καναπέδες οι οποίοι θα συμπληρώνονται από μικρότερα έπιπλα, δηλαδή από πολυθρόνες, σκαμπό, τραπέζάκια κτλ.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-04-01-16-37-00Το καθιστικό ή σαλόνι, αποτελεί τον πυρήνα του σπιτιού. Είναι γνωστό μάλιστα, ότι η διακόσμηση και οργάνωση του καθιστικού, του σαλονιού δηλαδή, δημιουργεί την ισχυρότερη εντύπωση στους επισκέπτες του σπιτιού μας. Ωστόσο, η οργάνωση και διακόσμηση του καθιστικού έχει μια βασική δυσκολία: Ο...
2015-04-15-14-09-32Δείτε πως μπορείτε να συνδυάσετε τα χρώματα στον εσωτερικό χώρο
2016-05-12-18-32-06Το χρώμα αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία του διακοσμητή εσωτερικών χώρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «διορθώσει» πιθανά προβλήματα όπως ελλιπή φυσικό φωτισμό, χαμηλές οροφές, στενούς διαδρόμους κτλ. Άλλωστε η αλλαγή χρώματος είναι η πιο συνηθισμένη εργασία που επιλέγεται σε περίπτωση...
livingdiningroomΤο σαλόνι μου έχει εσωτερικές διαστάσεις 3,82Χ5,16 μ. Μπαίνοντας στο σαλόνι, βλέπουμε: Αριστερά ενιαίο τοίχο 3,82μ. Απέναντι τοίχο 5,16μ με μπαλκονόπορτα ανοίγματος 1,20μ στο ένα μέτρο από το αριστερό όριο. Δεξιά τοίχο 3,82μ με μπαλκονόπορτα ανοίγματος 1,10μ στο 1,5μ από τον τοίχο 5,16μ που προανέφερα....
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+