Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση;

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Τα τελευταία χρόνια, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση είναι στο σχεδιασμό του χώρου του ύπνου του ζευγαριού, δηλαδή στο σχεδιασμό του Master Bedroom. Στις χώρες, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα μεγάλων οικοπέδων και κατοικιών, οι διαστάσεις των υπνοδωματίων αυξήθηκαν σημαντικά ή ακόμη και διπλασιάστηκαν. Επίσης, ενσωματώθηκαν στοιχεία και λειτουργίες όπως ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένας χώρος για γυμναστική, ένα δωμάτιο για τα ρούχα (γκαρνταρόμπα) και φυσικά ένα άνετο και πολυτελές μπάνιο, στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο το ζευγάρι. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά ο όρος master suite προκειμένου να περιγράψει εκείνα τα υπνοδωμάτια που διαθέτουν τις ανέσεις μιας σουίτας.

υπνοδωμάτιο, ντουλάπα, ξύλινο πάτωμα, παρκέ Ανακαίνιση δωματίου στου Παγκράτι από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. 

Πόσο λειτουργικό και απαραίτητο είναι ένα υπνοδωμάτιο μεγάλων διαστάσεων;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που απευθύνονται σε έναν διακοσμητή ή σε έναν αρχιτέκτονα με σκοπό το σχεδιασμό ή την ανακαίνιση του σπιτιού τους, δείχνουν μια προτίμηση στους μεγάλους χώρους. Ωστόσο, οι μεγάλοι χώροι δεν είναι πάντοτε απαραίτητοι ούτε ανταποκρίνονται πάντα στις πραγματικές μας ανάγκες. Για παράδειγμα στο υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να σκεφτείτε αν πραγματικά χρειάζεστε ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένα ιδιωτικό μπάνιο ή ένα χώρο γυμναστικής. Για κάποιους ανθρώπους, η δημιουργία μια ήσυχης γωνίας μέσα στο υπνοδωμάτιο, στην οποία θα μπορούσαν να χαλαρώσουν διαβάζοντας ένα βιβλίο είναι άκρως απαραίτητη ιδιαίτερα αν ανήκουν σε πολυμελή οικογένεια. Για κάποιους άλλους, το υπνοδωμάτιο αποτελεί κατά κύριο λόγο, ένα χώρο ύπνου και ως εκ τούτου οποιαδήποτε άλλη λειτουργία θα τους ήταν άχρηστη.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσδιοριστεί, ειδικά αν σκοπεύετε να προβείτε σε ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος και σε γκρέμισμα τοίχων, είναι οι διαστάσεις του υπνοδωματίου. Οι περισσότεροι επαγγελματίες διακοσμητές συμφωνούν ότι ένα δωμάτιο πρέπει να είναι τόσο μεγάλο όσο χρειάζεται ενώ ως βασική παράμετρο θέτουν την άνεση. Για παράδειγμα ένα δωμάτιο πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να μπορεί να χωράει τα απαραίτητα έπιπλα και φυσικά να επιτρέπει την άνετη κυκλοφορία στο χώρο.

Ένα πολύ μικρό δωμάτιο ή ένα δωμάτιο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ογκώδη έπιπλα μπορεί να δίνει την αίσθηση του φορτωμένου και του δυσλειτουργικού ενώ αντίθετα ένα τεράστιο δωμάτιο μπορεί να φαίνεται ψυχρό και άδειο. Συνεπώς, για να καθορίσετε τις διαστάσεις της κρεβατοκάμαρας, θα πρέπει καταρχάς να σκεφτείτε τις ανάγκες σας και κατά δεύτερο λόγο τα έπιπλα τα οποία θέλετε να εντάξετε. Φυσικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και το χώρο μπροστά από τα έπιπλα, ο οποίος πρέπει να παραμένει ελεύθερος προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα. Για παράδειγμα, μπροστά από μια συρταριέρα, θα πρέπει να υπολογίσετε περίπου 90 εκ. ελεύθερο χώρο.

Αν σκεφτείτε προσεκτικά τις παραπάνω παραμέτρους είναι σίγουρο ότι θα καταλήξετε στο ιδανικό υπνοδωμάτιο. Αν αντίθετα αισθάνεστε ότι χρειάζεστε τη συμβολή ενός επαγγελματία που θα σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία της διακόσμησης του σπιτιού σας, τότε επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα προκειμένου να λάβετε οικονομική προσφορά.  

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-01-21-16-55-04Η ολική ή μερική ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αυξήσετε την εμπορική αξία του ακινήτου σας όταν πρόκειται να πωληθεί ή να ενοικιαστεί. Για την ακρίβεια μέρος ή ακόμη και το σύνολο των εξόδων που θα κάνει ο ιδιοκτήτης θα επιστραφεί καθώς το διαμέρισμα μπορεί να πωληθεί ή να...
2016-05-28-09-48-59Η εταιρεία Harkoftakis σας δίνει και φέτος το καλοκαίρι τις καλύτερες προτάσεις από μοντέρνα έπιπλα για όλους τους χώρους του σπιτιού. Δείτε παρακάτω μερικές από τις must προτάσεις:...
2016-02-25-15-31-41Πως μπορούμε ωστόσο να οργανώσουμε την κουζίνα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να βρίσκουμε τα προϊόντα και τα σκεύη εύκολα και γρήγορα; Καταρχάς πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διαχωρίσουμε τα αντικείμενα, τα σκεύη, στις συσκευές και τα...
2016-02-17-16-03-26Το μπάνιο ή λουτρό αποτελεί το βασικό χώρο υγιεινής στις κατοικίες αλλά και στους επαγγελματικούς χώρους και στα δημόσια κτίρια. Τι πρέπει όμως να προσέξει κανείς στην ανακαίνιση μπάνιου και ποια είναι τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+