Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση;

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Τα τελευταία χρόνια, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση είναι στο σχεδιασμό του χώρου του ύπνου του ζευγαριού, δηλαδή στο σχεδιασμό του Master Bedroom. Στις χώρες, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα μεγάλων οικοπέδων και κατοικιών, οι διαστάσεις των υπνοδωματίων αυξήθηκαν σημαντικά ή ακόμη και διπλασιάστηκαν. Επίσης, ενσωματώθηκαν στοιχεία και λειτουργίες όπως ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένας χώρος για γυμναστική, ένα δωμάτιο για τα ρούχα (γκαρνταρόμπα) και φυσικά ένα άνετο και πολυτελές μπάνιο, στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο το ζευγάρι. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά ο όρος master suite προκειμένου να περιγράψει εκείνα τα υπνοδωμάτια που διαθέτουν τις ανέσεις μιας σουίτας.

υπνοδωμάτιο, ντουλάπα, ξύλινο πάτωμα, παρκέ Ανακαίνιση δωματίου στου Παγκράτι από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. 

Πόσο λειτουργικό και απαραίτητο είναι ένα υπνοδωμάτιο μεγάλων διαστάσεων;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που απευθύνονται σε έναν διακοσμητή ή σε έναν αρχιτέκτονα με σκοπό το σχεδιασμό ή την ανακαίνιση του σπιτιού τους, δείχνουν μια προτίμηση στους μεγάλους χώρους. Ωστόσο, οι μεγάλοι χώροι δεν είναι πάντοτε απαραίτητοι ούτε ανταποκρίνονται πάντα στις πραγματικές μας ανάγκες. Για παράδειγμα στο υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να σκεφτείτε αν πραγματικά χρειάζεστε ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένα ιδιωτικό μπάνιο ή ένα χώρο γυμναστικής. Για κάποιους ανθρώπους, η δημιουργία μια ήσυχης γωνίας μέσα στο υπνοδωμάτιο, στην οποία θα μπορούσαν να χαλαρώσουν διαβάζοντας ένα βιβλίο είναι άκρως απαραίτητη ιδιαίτερα αν ανήκουν σε πολυμελή οικογένεια. Για κάποιους άλλους, το υπνοδωμάτιο αποτελεί κατά κύριο λόγο, ένα χώρο ύπνου και ως εκ τούτου οποιαδήποτε άλλη λειτουργία θα τους ήταν άχρηστη.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσδιοριστεί, ειδικά αν σκοπεύετε να προβείτε σε ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος και σε γκρέμισμα τοίχων, είναι οι διαστάσεις του υπνοδωματίου. Οι περισσότεροι επαγγελματίες διακοσμητές συμφωνούν ότι ένα δωμάτιο πρέπει να είναι τόσο μεγάλο όσο χρειάζεται ενώ ως βασική παράμετρο θέτουν την άνεση. Για παράδειγμα ένα δωμάτιο πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να μπορεί να χωράει τα απαραίτητα έπιπλα και φυσικά να επιτρέπει την άνετη κυκλοφορία στο χώρο.

Ένα πολύ μικρό δωμάτιο ή ένα δωμάτιο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ογκώδη έπιπλα μπορεί να δίνει την αίσθηση του φορτωμένου και του δυσλειτουργικού ενώ αντίθετα ένα τεράστιο δωμάτιο μπορεί να φαίνεται ψυχρό και άδειο. Συνεπώς, για να καθορίσετε τις διαστάσεις της κρεβατοκάμαρας, θα πρέπει καταρχάς να σκεφτείτε τις ανάγκες σας και κατά δεύτερο λόγο τα έπιπλα τα οποία θέλετε να εντάξετε. Φυσικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και το χώρο μπροστά από τα έπιπλα, ο οποίος πρέπει να παραμένει ελεύθερος προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα. Για παράδειγμα, μπροστά από μια συρταριέρα, θα πρέπει να υπολογίσετε περίπου 90 εκ. ελεύθερο χώρο.

Αν σκεφτείτε προσεκτικά τις παραπάνω παραμέτρους είναι σίγουρο ότι θα καταλήξετε στο ιδανικό υπνοδωμάτιο. Αν αντίθετα αισθάνεστε ότι χρειάζεστε τη συμβολή ενός επαγγελματία που θα σας καθοδηγήσει σε όλη τη διαδικασία της διακόσμησης του σπιτιού σας, τότε επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα προκειμένου να λάβετε οικονομική προσφορά.  

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-04-30-08-33-56Η κουζίνα, όπως και οι περισσότεροι χώροι του σπιτιού, χρειάζονται τακτική ανανέωση, ώστε να διατηρούν πάντα ζωντανό τον αέρα του καινούργιου και του φρέσκου. Είναι γεγονός άλλωστε, ότι οι άνθρωποι τείνουμε να συνηθίζουμε το περιβάλλον μας, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην μας προκαλεί...
2015-12-15-09-04-48Το συγκεκριμένο μάρμαρο χρησιμοποιούνταν ευρέως σε περιοχές με ζεστό κλίμα για την επένδυση δαπέδων, καθώς προσέφερε δροσιά στους εσωτερικούς χώρους. Πράγματι, τα δάπεδα με επένδυση μαρμάρου ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, σε ζεστά κλίματα, ειδικά πριν την εξάπλωση της χρήσης των κλιματιστικών. Οι Ιταλοί κατά...
2017-05-29-06-57-28Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε...
7-Σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το διαμέρισμά σας στο προσεχές διάστημα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι λάθη και αστοχίες που κοστίζουν χρόνο και χρήμα αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Διαβάστε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που ενδέχεται να κάνετε κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του σπιτιού...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+