Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Οι τοίχοι σε ένα εσωτερικό χώρο, αποτελούν τις ιδανικές επιφάνειες, πάνω στις οποίες μπορείτε να αναρτήσετε μια πλειάδα αντικειμένων, όπως ζωγραφικά έργα, κολάζ, φωτογραφίες, διακοσμητικά αντικείμενα, αντικείμενα design κτλ. Για την ακρίβεια οι λύσεις και οι ιδέες είναι τόσες πολλές. που είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρείτε την ιδανική λύση για το δικό σας γούστο και στιλ.

Κορνίζες, διακόσμηση 

(Το ανανεωμένο διαμέρισμα του Peter Fehrentz's στο Βερολίνο /Image credit: dwell)

Μια απαιτητική περίπτωση αποτελεί η έκθεση μεμονωμένων αντικειμένων,όπως για παράδειγμα η ανάρτηση ενός πίνακα ζωγραφικής που δεν ταιριάζει με κανέναν άλλον πίνακα ή ενός αντικειμένου με ιδιαίτερο στιλ. Σε αυτήν την περίπτωση, αναζητήστε έναν μικρό τοίχο ή μια εσοχή, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει και να αναδείξει το μεμονωμένο αντικείμενο. Για αυτό το λόγο, ιδιαίτερα αν δεν έχετε εμπειρία στην αγορά έργων τέχνης, προτιμήστε την αγορά δίπτυχων ή τρίπτυχων έργων, ή έργων που αποτελούν μέρος μιας συλλογής.

Εκτός από τους τυπικούς πίνακες ζωγραφικής, μια ιδιαίτερη επιλογή αποτελεί η ανάρτηση υφασμάτων στους τοίχους, όπως κεντημένων ταπισερί, υφαντών κιλιμιών, μεταξωτών μαντηλιών κτλ. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρεμάσετε στους τοίχους χρηστικά αντικείμενα, όπως ρολόγια, κρεμάστρες, ράφια, καθρέφτες και άλλα μικροαντικείμενα. Αν έχετε συλλογές, σκεφτείτε επίσης την έκθεσή τους στις επιφάνειες των τοίχων. Για παράδειγμα, μια σειρά από πορσελάνινα πιάτα, μετάλλια, ξύλινα παιχνίδια κτλ., δημιουργούν ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό αποτέλεσμα. Περαιτέρω, η ανάρτηση συλλογών στους τοίχους ή η τοποθέτηση τους σε ράφια, αποτελεί και ιδανική λύση αποθήκευσης και ταυτόχρονης έκθεσης της συλλογής.

Οι πίνακες ζωγραφικής.

Όσον αφορά στους πίνακες ζωγραφικής, είναι γνωστό ότι τα έργα που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και την ίδια κορνίζα, μπορούν εύκολα να ομαδοποιηθούν και να αναρτηθούν σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια των τοίχων. Φυσικά, ο ευκολότερος τρόπος διάταξης είναι η οριζόντια διάταξη, με τις κάτω πλευρές να βρίσκονται στην ίδια περασιά. Ωστόσο, η ομαδοποίηση πινάκων ζωγραφικής που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, αποτελεί μια σαφώς δυσκολότερη πρόκληση αλλά όχι ακατόρθωτη. Ενδεχόμενα, να χρειαστεί να αλλάξετε τις κορνίζες των πινάκων προκειμένου να μπορέσετε να τους εκθέσετε ως ομάδα.

christyj

Το κορνίζωμα των έργων τέχνης.

Μια από τις βασικότερες συμβουλές που αφορούν στο κορνίζωμα των έργων τέχνης ή των φωτογραφιών που καλύπτονται από γυαλί είναι η χρήση πασπαρτού, δηλαδή η χρήση ενός χοντρού χαρτονιού γύρω από το έργο, κομμένου εσωτερικά υπό γωνία. Τα πλεονεκτήματα του πασπαρτού είναι ότι αφενός πλαισιώνει και απομονώνει το έργο τέχνης λειτουργώντας ως φόντο και αφετέρου μεγαλώνει τις διαστάσεις του έργου. Σημαντική, είναι η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης του πασπαρτού. Ωστόσο, αν δεν είστε σίγουροι επιλέξτε το off-white. Όσον αφορά στην κορνίζα, το στιλ πρέπει να ταιριάζει με το ύφος του πίνακα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κυριαρχεί στο έργο. Ασφαλείς επιλογές, ιδιαίτερα στα έργα σύγχρονης τέχνης αλλά και στις φωτογραφίες, αποτελούν οι κορνίζες σε μαύρο, λευκό και ασημί χρώμα.

Εκθέτοντας μικροαντικείμενα.

Τα μικροαντικείμενα, όπως μικρά βάζα, πιατέλες, συλλεκτικά βιβλία, γυάλινα διακοσμητικά, ασημένια ή πορσελάνινα γλυπτά, αντικείμενα από τη φύση όπως βότσαλα και μεγάλα κοχύλια τοποθετούνται συνήθως σε ράφια, τραπέζια, βιβλιοθήκες, εσοχές και σε άλλες οριζόντιες επιφάνειες. Ωστόσο, τα πολύτιμα ή εύθραυστα αντικείμενα συνιστάται να τοποθετούνται σε προστατευμένα ράφια ή σε ντουλάπια που κλείνουν με προστατευτικά γυάλινα πορτάκια. Σε περίπτωση που το τρισδιάστατο αντικείμενο έχει ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές, τότε μπορείτε να το εκθέσετε σε μια εσοχή, τοποθετώντας έναν καθρέφτη πίσω από το αντικείμενο. Με αυτόν το τρόπο θα εξασφαλίσετε την περίοπτη θέαση του αντικειμένου. Γενικά, όταν τοποθετείτε πολλά αντικείμενα μαζί, επιλέξτε την ομαδοποίηση είτε σε ζεύγη είτε σε ομάδες μονών αριθμών.

Το φως τέλος αποτελεί ένα από τα δυνατότερα εργαλεία που μπορούν να αναδείξουν ένα έργο τέχνης ή μια συλλογή. Ειδικά σποτάκια πλαισιώνουν το έργο, ή τοποθετούνται πάνω από συλλογή κατευθύνοντας την κατάλληλη ποσότητα τεχνητού φωτός στα αντικείμενα.

Η αλλαγή της θέσης των κάδρων στους τοίχους αποτελεί μια έξυπνη ιδέα για γρήγορη και εύκολη ανακαίνιση σπιτιού, ειδικά όταν σκοπεύετε να προχωρήσετε σε παράλληλη ανανέωση του χρώματος των τοίχων. Οι μικρο-αλλαγές στις θέσεις των επίπλων και των διακοσμητικών αντικειμένων αποτελούν μια έξυπνη ιδέα για ανακαίνιση που ανανεώνουν και ζωντανεύουν το ύφος και την ατμόσφαιρά του χώρου σας. Για συμβουλές οικονομικής ανακαίνισης, χρωματικών προτάσεων κτλ, επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία ανακαινίσεων του Ιωάννη Φούσκα.  

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2017-02-12-10-45-49Σας εντυπωσιάζουν κατά καιρούς τα σπίτια που βλέπετε στα περιοδικά και στην τηλεόραση και αναρωτιέστε αν θα μπορούσατε και εσείς να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες ενός διακοσμητή; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι οι υπηρεσίες του αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων ή του διακοσμητή είναι...
illusion-works-on-paper-ILLUSION - WORKS ON PAPER: του εικαστικού Βασίλη Πούλιου
2016-10-16-07-24-45Στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, οι αναλογίες των χώρων μαζί με τις απόλυτες διαστάσεις τους (μήκος, πλάτος και ύψος), θεωρούνται ένας από τα βασικότερα στοιχεία που καθορίζουν τόσο τη λειτουργικότητα των χώρων όσο και την αισθητική τους. Ωστόσο, όταν λέμε αναλογίες δεν αναφερόμαστε μόνο στις...
2015-07-06-17-11-40Οι διακοσμητές ή όπως αλλιώς ονομάζονται οι σχεδιαστές εσωτερικού χώρου (interiordesigners) καλούνται συνήθως να διαμορφώσουν το εσωτερικό ενός δεδομένου κελύφους. Με άλλα λόγια, το κτίριο είτε υπάρχει είτε πρόκειται να κτιστεί και αυτό που ζητείται από το σχεδιαστή εσωτερικών χώρων είναι αφενός να...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+