Κουρτίνες, στόρια, πάνελ παραθύρων: Τα μοναδικά πλεονεκτήματα τους

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό και τη θέα, συμπληρώνονται συνήθως από τις κουρτίνες, τα στόρια, τα πάνελ κ.ά. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης κουρτινών θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα παρακάτω:

Ελέγχουν την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο και κατά συνέπεια την στάθμη του φυσικού φωτισμού. Τα οριζόντια στόρια ρυθμίζονται σχετικά εύκολα έτσι ώστε να επιτρέπουν σε συγκεκριμένο ποσοστό ακτινοβολίας να εισέρχεται στο χώρο, ανάμεσα από τις γρίλιες. Όσον αφορά στις κουρτίνες η συμπεριφορά σε σχέση με τον ήλιο εξαρτάται από το είδος του υφάσματος αλλά και από το χρώμα του υφάσματος. Τα βαριά, πυκνά και σκουρόχρωμα υφάσματα φιλτράρουν την ηλιακή ακτινοβολία σε μεγάλο βαθμό ενώ αντίθετα τα λεπτά υφάσματα επιτρέπουν στον ήλιο να περνάει ανάμεσα από τις ίνες.

Προσφέρουν ιδιωτικότητα. Τα παράθυρα αποτελούν τα μάτια των ενοίκων στον έξω κόσμο. Επιτρέπουν επίσης, το φυσικό φωτισμό και αερισμό των εσωτερικών χώρων. Ωστόσο, η διαφάνεια των υαλοστασίων δεν είναι πάντοτε επιθυμητή καθώς καθιστούν την ιδιωτική ζωή των ενοίκων ορατή από την έξω κόσμο. Η χρήση κουρτινών λοιπόν είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες, για να προσφέρει προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Το ποσοστό διαφάνεια ή αδιαφάνειας της κουρτίνας εξαρτάται από το ύφασμα αλλά και το χρώμα. Σε γενικές γραμμές τα σκουρόχρωμα και πυκνά υφάσματα παρέχουν περισσότερη προστασία από τα ανοιχτόχρωμα και λεπτά υφάσματα. Ωστόσο, η ανάγκη για ιδιωτικότητα έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη για φυσικό φωτισμό. Αν για παράδειγμα, επιλέξετε πυκνές κουρτίνες που εξασφαλίζουν υψηλό βαθμό ιδιωτικότητας, θα πρέπει να τις διατηρείτε ανοιχτές κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου υπάρχει ανάγκη για φυσικό φωτισμό.

Βελτιώνουν τις καιρικές συνθήκες. Στις περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια οι κουρτίνες και τα σκίαστρα παρέχουν ηλιοπροστασία. Ειδικά, όταν ο προσανατολισμός δεν είναι ευνοϊκός, όπως για παράδειγμα στο δυτικό προσανατολισμό, οι κουρτίνες είναι εντελώς απαραίτητες. Ωστόσο, οι κουρτίνες παρέχουν και προστασία από το κρύο. Σε πολλές κατοικίες, επικρατεί η συνήθεια της αλλαγής κουρτινών ανάλογα με την εποχή. Έτσι, το καλοκαίρι τοποθετούνται ανάλαφρα υφάσματα ενώ το χειμώνα ζεστά και βαριά υφάσματα.

Για προσφορά ανακαίνισης που περιλαμβάνει ολοκληρωμένη μελέτη διακόσμησης επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.


www.anakainisispitiou.gr

Συμμετέχουν στη διακόσμηση του χώρου. Τα υφάσματα αποτελούν μια από τις τελευταίες πινελιές που ολοκληρώνουν τη διακόσμηση ενός χώρου, ωστόσο είναι εξαιρετικά καθοριστική. Οι κουρτίνες, τα πάνελ και τα στόρια μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν την αντίληψή μας για το σχήμα και το μέγεθος του χώρου. Για παράδειγμα αν θέλουμε, ένα χώρος να δείχνει υψηλότερος τότε κρεμάμε τις κουρτίνες από την οροφή. Το ύφασμα επίσης, με το χρώμα, το μοτίβο και την υφή τους, συμμετέχει στη δημιουργία του στυλ διακόσμησης και θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη κατά την ανακαίνιση εσωτερικού χώρου.

Πλαισιώνουν τη θέα. Μια υπέροχη θέα, για παράδειγμα σε έναν ανοιξιάτικο κήπο, δείχνει ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν πλαισιώνεται από ένα αντίστοιχο ύφασμα, δηλαδή οι κουρτίνες λειτουργούν σαν κάδρο που αναδεικνύει τη θέα. Αντίθετα, όταν η θέα δεν είναι η επιθυμητή, τότε οι κουρτίνες προσφέρουν ένα οπτικό φίλτρο που απομονώνει τους εσωτερικούς χώρους από το εξωτερικό περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

  • Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού Βρεφικά σεντόνια και βρεφικές κουρτίνες για το τέλειο δωμάτιο του μωρού

    Νέο μωράκι στην οικογένεια; Είτε μόλις γεννήσατε, είτε ετοιμάζεστε να το φέρετε στον κόσμο, τα βρεφικά σεντόνια και οι βρεφικές κουρτίνες θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στο δωμάτιο του δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μεγαλώσει σωστά και προστατευμένο.

  • Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω; Έχω πολλά ετερόκλιτα στοιχεία στο χώρο μου. Τι χρώμα κουρτίνες να επιλέξω;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    «Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω στο σαλόνι μου. Επειδή έχω πολλά άσχετα χρώματα νομίζω δυσκολεύομαι αρκετά. Έχω 1 γκρι καναπέ, 1 πορτοκαλί καναπέ, 2 βιβλιοθήκες σκούρο καφέ , 1 βιβλιοθήκη λεύκη, 1 τραπεζάκι λευκό και ένα τραπέζι με τζαμί και ινοξ πόδια. Θα ταίριαζαν βυσσινί? Η προτείνετε μου κάποιο χρώμα. Ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων. Θα έστελνα φωτογραφία αλλά τα έπιπλα είναι σε διαφορετικά σπίτια υπό μετακόμιση.»

  • Τι χρώμα κουρτίνες να βάλω στην κρεβατοκάμαρα; Μπορώ να βάλω πίνακα πάνω από το κεφαλάρι; Τι χρώμα κουρτίνες να βάλω στην κρεβατοκάμαρα; Μπορώ να βάλω πίνακα πάνω από το κεφαλάρι;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    Καλησπέρα κ συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε,. χρειάζομαι τη βοήθεια σας, έχω ένα κρεβάτι δερμάτινο καπιτονέ με ψηλό κεφαλάρι δεξιά μπαλκονόπορτα και αριστερά ντουλάπες λευκές, τον τοίχο στο κεφαλάρι σκέφτομαι να τον κάνω Στούκο Βενετσιάνο γκρι και τους υπόλοιπους τοίχος ένα γκρι μπεζ. Τουαλέτα καθρέφτη και κομοδίνα δεν έχω βρει ακόμα, Τι χρώμα κουρτίνες πάνε, και πάνω από το κεφαλάρι μπορώ να βάλω πίνακα; Το δάπεδο είναι ξύλινο. Σας στέλνω το κρεβάτι για να πάρετε μια ιδέα.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved