Προβλήματα χώρου που διορθώνονται με το χρώμα

Το χρώμα αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία του διακοσμητή εσωτερικών χώρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «διορθώσει» πιθανά προβλήματα όπως ελλιπή φυσικό φωτισμό, χαμηλές οροφές, στενούς διαδρόμους κτλ. Άλλωστε η αλλαγή χρώματος είναι η πιο συνηθισμένη εργασία που επιλέγεται σε ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού. Δείτε μερικά από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα που μπορούν να βελτιωθούν ή ακόμη και να λυθούν με την κατάλληλη χρήση του χρώματος.

Πρόβλημα: Ο χώρος έχει μικρά ή ακόμη και καθόλου ανοίγματα.

Λύση: Επιλέξτε χρώματα που βρίσκονται κοντά στο κίτρινο, όπως ανοιχτό κίτρινο, ώχρα, πορτοκαλό-κίτρινο και κίτρινο του κρόκου. Παράλληλα, τοποθετήστε μερικούς μεγάλους πίνακες ζωγραφικής ή έναν μεγάλο καθρέφτη με κορνίζα. Ειδικά ο καθρέφτης αποτελεί ιδανική επιλογή καθώς παραπέμπει σε παράθυρο και αντανακλά το φυσικό φως.

Πρόβλημα: Στενός διάδρομος ή στενή σκάλα.

Λύση: Αν στο σπίτι υπάρχει ένας εξαιρετικά στενός διάδρομος ή μια στενή σκάλα, τότε ένα είναι σίγουρό, ότι υπάρχουν μερικές μεγάλες επιφάνειες τις οποίες μπορείτε να βάψετε με ένα έντονο χρώμα, όπως για παράδειγμα βαθύ κόκκινο, έντονο μπλε, βαθύ σοκολατί κτλ.

Πρόβλημα: Η οροφή ενός δωματίου είναι πολύ χαμηλή (χαμηλοτάβανος χώρος)

Λύση: Οι χώροι που έχουν χαμηλό ύψος δημιουργούν συχνά στους ενοίκους ένα αίσθημα καταπίεσης και στενότητας. Επιλέξτε για την οροφή, ένα χρώμα ανοιχτότερο κατά 2-3 τόνους σε σχέση με το χρώμα των τοίχων. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε την αίσθηση της ανάλαφρης οροφής που επεκτείνεται προς τα πάνω. Μια άλλη λύση είναι να δημιουργήσετε κατακόρυφες ρίγες στους τοίχους. Οι όρθιες ρίγες κατευθύνουν το βλέμμα προς τα πάνω και κάνουν ένα χώρο να δείχνει ψηλότερος.

Πρόβλημα: Δυσανάλογα ψηλή οροφή

Λύση: Επιλέξτε χρώμα, σκουρότερο από τους τοίχους. Μια άλλη ιδέα, ακόμη πιο δραστική λύση, είναι να θεωρήσετε μια οριζόντια γραμμή, στα 2/3 περίπου του ύψους των τοίχων και να βάψετε με ένα σκούρο χρώμα το κάτω μέρος και με ένα ανοιχτό το υπόλοιπο 1/3.

Πρόβλημα: Το δωμάτιο δέχεται έντονο φώς από τον ήλιο:

Λύση: Επιλέξτε ψυχρούς και ανοιχτούς τόνους του γαλάζιου ή του κρεμ που θα ισορροπήσουν τη θερμοκρασία του δωματίου.

Πρόβλημα: Ο χώρος δεν έχει απολύτως κανένα ενδιαφέρον, Είναι απλά τέσσερις τοίχοι.

Λύση: Ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε ένα νεανικό, μοντέρνο και εξωτικό χρώμα όπως το τροπικό βεραμάν, το φλογερό κόκκινο, το βαθύ σοκολατί κ.α. Προσοχή: Η εφαρμογή συνιστάται να γίνεται σε έναν μόνο τοίχο, διαφορετικά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι φλύαρο και κουραστικό.

Πρόβλημα: Στο χώρο υπάρχουν πολλά και ετερόκλητα αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως κεκλιμένη οροφή, δοκάρια, τζάκι, κτλ

Λύση 1: Τονίστε ένα από όλα αυτά τα αρχιτεκτονικά στοιχεία βάφοντας το με ένα έντονο χρώμα.

Λύση 2: Επιλέξτε ένα ανοιχτό, ψυχρό χρώμα και εφαρμόστε το σε όλους τις επιφάνειες για να καμουφλάρετε τα αρχιτεκτονικά στοιχεία.

Πρόβλημα: Μεγάλος χώρος που δεν δημιουργεί το αίσθημα οικειότητας:

Λύση: Επιλέξτε θερμά και σκούρα χρώματα (αποχρώσεις του κίτρινου, του κόκκινου, του καφέ και του πορτοκαλί) σε ματ αποχρώσεις. Γενικά οι γυαλιστερές αποχρώσεις εντείνουν το αίσθημα της ψυχρότητας.

Είτε σκοπεύετε να προχωρήσετε σε ολική ανακαίνιση του σπιτιού σας ή σε μερική ανακαίνιση, δηλαδή σε ανακαίνιση μπάνιου, κουζίνας ή συγκεκριμένων δωματίων, σκεφτείτε οπωσδήποτε την επίδραση των χρωμάτων στο χώρο. Επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα για ολοκληρωμένη μελέτη χρωμάτων και υλικών.


www.anakainisispitiou.gr

Πρόβλημα: Μικρός χώρος

Λύση: Επιλέξτε ανοιχτούς τόνους σε γυαλιστερές αποχρώσεις. Οι γυαλιστερές επιφάνειες αντανακλούν το φως και είναι ιδανικές για μικρούς και στενούς χώρους

Πρόβλημα: Το δωμάτιο είναι βορεινό και ψυχρό

Λύση: Χρησιμοποιήστε ζεστά χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί σε συνδυασμό με πράσινες αποχρώσεις. Ο συνδυασμός του πράσινου με γήινα ή θερμά χρώματα παραπέμπει στα χρώματα και στην αίσθηση της άνοιξης.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου
    traditional kitchen
    Photo by Brett Mickan Interior Design - Look for transitional kitchen design inspiration

    Αν αισθάνεστε συχνά άγχος και στρες σε κάποιο χώρο του σπιτιού σας, όπως για παράδειγμα στο καθιστικό ή στο γραφείο, ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ψυχολογία σας. Τα χρώματα στους εσωτερικούς χώρους βρίσκονται παντού, στο δάπεδο, στην οροφή, στους τοίχους, στα έπιπλα, στα μικροαντικείμενα, στα υφάσματα και αλλού. Ωστόσο, οι βαμμένοι τοίχοι αποτελούν εκείνες τις επιφάνειες που καθορίζουν σημαντικά την χρωματική παλέτα ενός χώρου.

  • Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας

    Οι τοίχοι σε ένα εσωτερικό χώρο, αποτελούν τις ιδανικές επιφάνειες, πάνω στις οποίες μπορείτε να αναρτήσετε μια πλειάδα αντικειμένων, όπως ζωγραφικά έργα, κολάζ, φωτογραφίες, διακοσμητικά αντικείμενα, αντικείμενα design κτλ. Για την ακρίβεια οι λύσεις και οι ιδέες είναι τόσες πολλές. που είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρείτε την ιδανική λύση για το δικό σας γούστο και στιλ.

  • Πέργκολες – Διακοσμητικός χαρακτήρας και λειτουργικότητα στον κήπο Πέργκολες – Διακοσμητικός χαρακτήρας και λειτουργικότητα στον κήπο

    Όταν ο καιρός το επιτρέπει – και στην χώρα αυτό γίνεται τις περισσότερες μέρες τον χρόνο- η απόλαυση της χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο είναι ασύγκριτης αξίας. Φέτος διαμορφώστε τον κήπο σας με τον καλύτερο τρόπο, τοποθετώντας μία μοντέρνα λύση σκίασης που σας επιτρέπει να κάθεστε υπό σκιά όλες τις ώρες της ημέρας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved