Μοντέρνα φωτιστικά και εσωτερικοί χώροι

Ένα κατάλληλα επιλεγμένο φωτιστικό δεσπόζει στο σαλόνι και μπορεί να αναδείξει κάθε έπιπλο με ιδιαίτερο τρόπο αλλά και να βοηθήσει καταλυτικά το χρήστη του, στο να νιώσει, να δουλέψει και να βιώσει καλύτερα. Ο σύγχρονος φωτισμός περιλαμβάνει στοιχεία της αρχιτεκτονικής, του design, της τέχνης και της επικοινωνίας και ταυτόχρονα πρέπει να ολοκληρώνει σε ύφος το σαλόνι σας βαδίζοντας πάνω στα χνάρια που τα ίδια τα έπιπλα σας έχουν χαράξει.

Εκτός από το αισθητικό κομμάτι ενός φωτιστικού, αυτό που πρέπει να αναζητά κανείς είναι η δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας. Διάχυτος φωτισμός, συγκεντρωτικός αλλά και ατμοσφαιρικός στα σημεία, τα μοντέρνα φωτιστικά οφείλουν να τα συνδυάζουν όλα. Ο σύγχρονος φωτισμός, οφείλει να βασιστεί σε ολοκληρωμένη μελέτη και να επιδιώξει τη διαμόρφωση μιας πολύ προσεκτικά σχεδιασμένης καθημερινότητας.

Στα περισσότερα σπίτια η μοντέρνα τραπεζαρία είναι προέκταση του σαλονιού. Βέβαια, το φωτιστικό της τραπεζαρίας συνηθίζεται να είναι αρκετά διαφορετικό από αυτά του σαλονιού. Θα ήταν πολύ λάθος η επιλογή ενός φωτιστικού που όμως έχει χαμηλό φωτισμό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια την ώρα του φαγητού. Το φωτιστικό οροφής που θα επιλέξετε πρέπει και να είναι εντυπωσιακό και να μην είναι σε μήκος παραπάνω από το μισό μήκος του τραπεζιού γιατί έτσι χαλάει την αρμονία του χώρου! Θυμηθείτε, τα πιο πρωτότυπα φωτιστικά δεν θα τα δείτε στο σαλόνι αλλά πάνω από το τραπέζι!

Το Drop Top είναι ένα καπέλο από φυσητό βαμμένο γυαλί που απαλύνει την φωτεινότητα, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον ξεχωριστό λαμπτήρα της Plumen να φαίνεται καθαρά.

Τώρα όσον αφορά το υπόλοιπο καθιστικό μπορείτε να το φωτίσετε σταδιακά με μικρότερες πηγές φωτισμού. Καλό θα είναι οι ρυθμίσεις από τους διακόπτες να είναι τέτοιες, που να μπορεί ο χώρος, σύμφωνα με την ώρα και την περίσταση να φωτίζεται ανάλογα. Μια καλή πρόταση γα το καθιστικό είναι τα φωτιστικά δαπέδου ή οι αυτόνομες απλίκες, τα οποία μπορούν να δώσουν το θεμιτό αποτέλεσμα.

Το επιδαπέδιο φωτιστικό Slice Terra είναι φτιαγμένο από Carbon fiber ή συνθετικό Fiberglass με χρώμα στο εσωτερικό του.

Θυμηθείτε, ένας ολοκληρωμένος εσωτερικός χώρος πρέπει να διαθέτει τον κατάλληλο φωτισμό, ο οποίος θα διασφαλίζει την ανάδειξή του και θα του προσδίδει την αίγλη που χρειάζεται.

Το Design Is This προτείνει φωτιστικά υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, φωτισμό δαπέδου με σχεδιασμό αιχμής, φωτιστικά οροφής που δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα και κομμάτια με ξεχωριστό στυλ, απρόσμενα σχήματα και εκκεντρικά χρώματα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved