Πως να συνδυάσετε τα εμπριμέ, τα καρό, τα πουά, τα λεοπάρ, τα φλοραλ, κτλ. μεταξύ τους

Τα μοτίβα, ή αλλιώς τα εμπριμέ, τα ριγέ, τα λεοπάρ, τα πουά, τα animal prints και τα καρό αποτελούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές, που δεν αφορούν μόνο στη μόδα αλλά εδώ και δεκαετίες έχουν κυριαρχήσει στο χώρο της διακόσμησης και του interior design. Οι κύριες εφαρμογές των μοτίβων είναι οι ταπετσαρίες, οι κουρτίνες, τα υφάσματα επιπλώσεων, τα χαλιά, τα πλακάκια, τα σερβίτσια, τα κλινοσκεπάσματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Οι επιφάνειες με μοτίβα αποτελούν το αντίδοτο στη μονοτονία, αλλά δυστυχώς αν το παρακάνετε το αποτέλεσμα θα είναι κουραστικό και υπερβολικό.

Ωστόσο, με τα παρακάτω μυστικά θα μπορέσετε να συνδυάσετε ετερόκλητα μοτίβα εξασφαλίζοντας σίγουρη επιτυχία:

Στην ασπρόμαυρη ζωή λέμε ΟΧΙ στα ασπρόμαυρα μοτίβα λέμε ΝΑΙ

Τα ουδέτερα χρώματα ταιριάζουν με όλα. Οι αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι των ουδέτερων χρωμάτων είναι το λευκό, το μαύρο και φυσικά το γκρι. Μοναδικό μειονέκτημα είναι η έντονη αντίθεση λευκού-μαύρου που τραβάει όλα τα βλέμματα. Δεν υπάρχει ωστόσο, καμία αμφιβολία ότι τα διαφορετικά μοτίβα σε άσπρο-μαύρο ταιριάζουν μεταξύ τους. Άλλωστε, οι σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν καλά την ευελιξία που προσφέρουν τα συγκεκριμένα χρώματα φροντίζοντας να ενσωματώσουν ασπρόμαυρα σχέδια σε όλες τις συλλογές τους.

Απρόμαυρες ταπετσαρίες με γεωμετρικά σχέδια από την εταιρεία Bn Wallcoverings. Διατίθεται από την oikianet.gr

Ένα χρώμα. Πολλές αποχρώσεις.

Όλα τα χρώματα συνοδεύονται από δεκάδες αν όχι εκατοντάδες αποχρώσεις. Για παράδειγμα το κόκκινο ή το πράσινο, δεν αποτελούν μονοδιάστατα χρώματα αλλά πρόκειται για ομάδες χρωμάτων πολλές φορές εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους. Το κόκκινο μπορεί να κυκλοφορεί σε μια φλογερή έντονη απόχρωση ή σε μια μελαγχολική απόχρωση του σάπιου μήλου. Ωστόσο, όταν οι αποχρώσεις ενός χρώματος συνυπάρχουν σε μία ή περισσότερες επιφάνειες τότε το αρμονικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο.

Συγκρατηθείτε στα δύο χρώματα

Αν είστε αρκετά τολμηροί και θέλετε να συνδυάσετε μια γεωμετρική ταπετσαρία με μια φλοράλ κουρτίνα τοτε θα πρέπει να συγκρατηθείτε στις επιλογές των χρωμάτων. Επιλέξτε δύο, το πολύ, χρώματα και προσθέστε τα στην παλέτα των ουδέτερων χρωμάτων (λευκό και μαύρο). Με οδηγό τα τέσσερα χρώματα μπορείτε να επιλέξετε όσο ετερόκλητα μοτίβα θέλετε σε υφάσματα και ταπετσαρίες.

Να ταιριάζει το σχέδιο

‘Ένα άλλο μυστικό που εξασφαλίζει απόλυτο ταίριασμα ακόμη και σε ετερόκλητα μοτίβα και χρώματα είναι η χρήση ενός συγκεκριμένου θέματος για παράδειγμα ρίγες ή πουά σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, λουλούδια σε διάφορα χρώματα κτλ.

Ταπετσαρίες Flora της Wallquest από την oikianet.gr

Δείτε περισσότερα υλικά για δάπεδα στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα της oikianet: Σωτ. Τρούπκου 2, Χαλάστρα τηλ: 2310-792757 Κιν. 6942-626556

Σχετικά Άρθρα

  • Η συλλογή υφασμάτων Boutique από την εταιρεία Clarke & Clarke Η συλλογή υφασμάτων Boutique από την εταιρεία Clarke & Clarke

    Αν σκέφτεστε να ανανεώσετε τη διακόσμηση και το στυλ του καθιστικού σας, τότε μια από τις πιο έξυπνες επιλογές είναι η αλλαγή των υφασμάτων των επίπλων, δηλαδή των καναπέδων, των πολυθρονών ή ακόμη και των καθισμάτων της τραπεζαρίας. Άλλωστε, με το πέρασμα του χρόνου τα χρώματα των υφασμάτων ξεθωριάζουν, τα υφάσματα δείχνουν φθαρμένα, πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί μόνιμοι λεκέδες ενώ οι χρήστες δείχνουν να έχουν βαρεθεί το χρώμα και το μοτίβο των υφασμάτων.

  • Παιδικές ταπετσαρίες με έμπνευση από την Disney Παιδικές ταπετσαρίες με έμπνευση από την Disney

    Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου αποτελεί μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που απολαμβάνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά. Θυμηθείτε ωστόσο ότι τα σημερινά παιδιά έχουν άποψη για τον τρόπο που ντύνονται και φυσικά για τη διακόσμηση του χώρου τους. Αυτό σημαίνει ότι πριν προσχωρήσετε στις λεπτομέρειες της διακόσμησης καλό είναι να συζητήσετε με τα παιδιά σας και να συναποφασίσετε για τα χρώματα, τα έπιπλα και το στυλ διακόσμησης. Βρείτε παιδικές ταπετσαρίες αλλά και ιδέες διακόσμησης παιδικών δωματίων στην oikianet.gr.

    • H ταπετσαρία με μια σκηνή από την ταινία κινουμένων σχεδίων "Αυτοκίνητα" των Pixar/ Disney τοποθετήθηκε σε έναν ολόκληρο τοίχο στο παιδικό δωμάτιο. Η χρωματική παλέτα που επιλέχτηκε για τον υπόλοιπο χώρο είναι εμπνευσμένη από τα κυρίαρχα χρώματα της ταπετσαρίας.

    Στον κόσμο των παιδιών κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, τα μυθικά τοπία και οι ήρωες των παραμυθιών. Για αυτό το λόγο, ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα διακόσμησης παιδικών δωματίων είναι οι ταινίες κινουμένων σχεδίων. Οι ταινίες προσφέρουν στο παιδιά μοναδική ψυχαγωγία αλλά και μια ευκαιρία να ταξιδέψουν σε φανταστικούς κόσμους γεμάτους ήρωες, μαγεία και εξωτικά τοπία.

    • Ο υδάτινος κόσμος της μικρής γοργόνας είναι γαλαζοπράσινος. Με βάση τα συγκεκριμένα χρώματα της ταπετσαρίας επιλέχτηκαν έπιπλα σε τόνους πράσινου και μπλε.

    Οι ήρωες και οι εικόνες της Disney κυκλοφορούν σε δεκάδες προϊόντα που συντροφεύουν τα παιδιά σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Οι ταπετσαρίες με σκηνές κινουμένων σχεδίων είναι εντυπωσιακές και φέρνουν την ατμόσφαιρα της ταινίας στο δωμάτιο των μικρών πρωταγωνιστών.

    • Τα ξωτικά, οι νάνοι, οι μάγοι, τα ιπτάμενα πλάσματα μέσα σε πυκνά δάση εξάπτουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων. Η συγκεκριμένη ταπετσαρία είναι κατάλληλη ακόμη και για μεγαλύτερα παιδιά αλλά και για όλους εκείνους που παραμένουν λάτρεις των παραμυθιών.

    Και μπορεί οι σύγχρονες ταινίες τρισδιάστατων γραφικών να έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, ωστόσο τα κλασικά παραμύθια δεν έχουν χάσει ακόμη τη λάμψη τους και συνεχίζουν να ασκούν μια ανεξήγητη μαγεία σε μικρούς και μεγάλους.

    • Η χιονάτη, η κοκκινοσκουφίτσα, ο Ρομπέν των δασών, η Αλίκη στο χώρα των θαυμάτων είναι μερικοί μόνο από τους ήρωες που τα παιδιά δεν έχουν πάψει να αγαπούν.

    Δείτε περισσότερες ταπετσαρίες και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

    Σωτ. Τρούπκου 2 , Χαλάστρα

    τηλ: 2310-792757

    Κιν. 6942-626556

  • Θέλω να ελαφρύνω τη διακόσμηση του σπιτιού μου. Τί χρώματα και υφάσματα να επιλέξω; Θέλω να ελαφρύνω τη διακόσμηση του σπιτιού μου. Τί χρώματα και υφάσματα να επιλέξω;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Έχω στο σαλόνι μπορντό καναπέ και το τζάκι επίσης έχει λωρίδα μπορντό και σκούρο καφέ... Η διακόσμηση είναι κλασική. Μού άρεσε η ιδέα με κουρτίνα χακί αλλά σκεφτόμουν να βάψω σε απόχρωση γκρι μπλε πάνω από τζάκι ή ένα τοίχο... Τα χαλιά επίσης έχουν μπορντό, μπεζ και λίγο μπλε... επίσης υπάρχουν πολυέλαιοι (χρυσό, εκρού) και μπουφές. Θέλω να το ελαφρύνω λίγο και να γίνει πιο χαλαρωτικό. Ποια διχρωμία θα ταίριαζε στον τοίχο και ποιες κουρτίνες αλλά και χρώμα μαξιλαράκια; Υπόψη ότι είναι ενιαίο σαλόνι με τραπεζαρία κλασική."

    Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

    Πάμε λοιπόν να ελαφρύνουμε ένα χώρο αρκετά βαρύ! Ένα καθιστικό με μπορντό καναπέδες, εμπριμέ κλασικά χαλιά, μπρούτζινους πολυελαίους.

    Θέλετε ο χώρος σας να είναι χαλαρωτικός, άρα θα αποφύγουμε τις μεγάλες αντιθέσεις και τα πάρα πολλά χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες. Δηλαδή εγώ μάλλον δεν θα χρησιμοποιούσα το γκρι /μπλε στους τοίχους, αλλά μια πιο ήρεμη απόχρωση που να έρχεται σε περισσότερη αρμονία με το μπορντό. Το γκρι / μπλε θα το χρησιμοποιούσα για κάτι πιο κοντό, όπως μια πολυθρόνα.

    Εάν θέλετε να βάλετε χρώμα στον τοίχο, θα επιλέξετε πιο ήρεμες κουρτίνες ή αν δώσετε ένταση στις κουρτίνες θα βάψετε ένα τοίχο που να μην ‘φωνάζει’. Εάν τώρα το σπίτι είναι φωτεινό, θα έβαζα και μουσταρδί (λίγο βρώμικο) και elephant. Εάν δεν είναι και τόσο φωτεινό τότε μια ώχρα, ένα γκρι-μπεζ.(Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα historicalcolors – Benjaminmoore).

    Θα το πήγαινα σε πιο ήσυχες κουρτίνες ίσως ημιδιαφάνεια (σκέτη όχι διπλές κτλ.) ή με κάποια φάσα, ή με κάτι στην ύφανση. Εφόσον θα βάλετε χρώμα στους τοίχους η κουρτίνα μπορεί να είναι και ουδέτερη ή να είναι στους τόνους του τοίχου αλλά με 3-4 τόνους διαφορά.

    Όσο για τα μαξιλαράκια του καναπέ, σίγουρα θα τα διάλεγα μαζί με την κουρτίνα και τους τοίχους, σίγουρα σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις για να αναδειχθεί και ο καναπές και τα μαξιλάρια. Όχι πάρα πολύ έντονα αλλά όχι και ανύπαρκτα.

    Παρακάτω σας έχω κάποιες παλέτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκ του ασφαλούς!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved