Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν αποφασίσετε την ανακαίνιση του μπάνιου

Η ανακαίνιση μπάνιου αποτελεί τη συχνότερη εργασία ανακαίνισης σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Αυτό συμβαίνει γιατί το μπάνιο αποτελεί έναν από τους πιο ευπαθής χώρους, λόγω της συνεχούς παρουσίας νερού και υγρασίας. Η ολική ανακαίνιση του συγκεκριμένου χώρου μπορεί να αποφασιστεί για τους παρακάτω λόγους:

  • Διαπιστώθηκαν προβλήματα στην μηχανολογική και ηλεκτρολογική υποδομή του μπάνιου, όπως ελλιπής εξαερισμός ή ανεπαρκής φωτισμός.
  • Διαπιστώθηκαν προβλήματα διαρροών στις υδραυλικές εγκαταστάσεις ή άλλα προβλήματα όπως βουλωμένες αποχετεύσεις.
  • Υπάρχει έντονο το πρόβλημα υγρασίας με παρουσία μούχλας στους αρμούς και στους τοίχους. Ένα συχνό επίσης προβληματικό φαινόμενο είναι οι λανθασμένες κλίσεις στο δάπεδο με αποτέλεσμα τα νερά να μην κατευθύνονται στο σιφόνι.
  • Εμφανίστηκαν δομικά προβλήματα όπως αποκολλήσεις πλακιδίων ή σοβάδων.
  • Εμφανίστηκαν φθορές στον εξοπλισμό λόγω παλαιότητας, όπως σπασμένα είδη υγιεινής, φθαρμένες μπαταρίες μπάνιου, σκουριές, παλαιά κουφώματα, λεκέδες στις επιφάνειες, κτλ.

Οι περισσότεροι χρήστες θέλουν να αποφύγουν το κόστος ανακαίνισης, ωστόσο θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μπάνιο έχει ανάγκη από τακτική συντήρηση. Οι υγροί χώροι όπως η κουζίνα και το μπάνιο παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες για συντήρηση και επισκευές λόγω της συνεχούς παρουσίας υγρασίας και υδρατμών. Γενικά, η υγρασία αποτελεί έναν από τους επιβαρυντικούς παράγοντες που προκαλούν φθορές στα δομικά στοιχεία όπως αποκολλήσεις υλικών, μούχλα, φουσκώματα στους σοβάδες, λεκέδες από άλατα, σκουριά κτλ.

Ιδανικά και κατά μέσο όρο ο χώρος του μπάνιου απαιτεί πλήρη ανακαίνιση κάθε 20 χρόνια. Ωστόσο, το κόστος μπορεί να είναι σημαντικό ειδικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά, η ανακαίνιση μπάνιου θεωρείται η πιο συχνή εργασία που επιλέγουν οι επαγγελματίες του χώρου των ακινήτων προκειμένου να αυξήσουν την αξία του ακινήτου. Η ανακαίνιση του μπάνιου αντιμετωπίζεται δηλαδή ως επένδυση που θα οδηγήσει σύντομα σε απόσβεση του αρχικού κόστους.

Αν πρόκειται για ακίνητο προς πώληση ή ενοικίαση, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η πλειοψηφία των υποψηφίων αγοραστών ή ενοικιαστών, προσέχει ιδιαίτερα την κατάσταση του μπάνιου και της κουζίνας. Αυτό σημαίνει ότι το ακίνητό σας γίνεται περισσότερο ελκυστικό, σε ένα κλάδο που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Αν πρόκειται για ιδιοκατοίκηση, τότε πάλι η ανακαίνιση του μπάνιου είναι απαραίτητη καθώς βελτιώνει τον τρόπο που ζείτε στο σπίτι σας.

Υπολογίστε επίσης, ότι ο πιο σημαντικός λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να ανακαινίσουν το μπάνιο τους είναι επειδή στο μπάνιο εμφανίστηκαν σημαντικές φθορές που οφείλονται σε διαρροές νερού και στην υγρασία. Είναι πιθανόν λοιπόν, οι συγκεκριμένες φθορές να επεκταθούν και σε άλλα σημεία του σπιτιού προκαλώντας περαιτέρω φθορές όπως στα δάπεδα και στους τοίχους γειτονικών δωματίων καθώς και στον όροφο που βρίσκεται από κάτω.

Η αναβολή λοιπόν, της ανακαίνισης του μπάνιου μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές που ενδεχόμενα να απατήσουν περισσότερες επισκευές και εργασίες και ως εκ τούτου να ανεβάσουν το αρχικό κόστος της ανακαίνισης.

Αν λοιπόν έχετε αποφασίσει την ανακαίνιση του μπάνιου τότε το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να κάνετε κάποιες βασικές σκέψεις. Για παράδειγμα θα πρέπει να αποφασίσετε ποιος θα είναι ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών, δηλαδή πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να σπαταλήσετε; Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείτε τι στυλ διακόσμησης θα θέλατε να έχει το μπάνιο; Ποια χρώματα και υλικά σας αρέσουν; Το τελικό στάδιο είναι να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία που θα αναλάβει τόσο τη μελέτη όσο και την κατασκευή. Για προσφορά ανακαίνισης μπάνιου επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

  • Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου Ανακαίνιση μπάνιου: Μια ευκαιρία ανανέωσης του χώρου

    Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε αλλαγές διακοσμητικών στοιχείων. Ωστόσο, η ολική ανακαίνιση του μπάνιου αποτελεί μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία καθώς μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις επενδύσεων (πχ. των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων), αποξηλώσεις των ειδών υγιεινής, επανασχεδιασμό των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ακόμη και καθαιρέσεις τοίχων.

  • Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων

    www.vitamin-ha.com/re-purposed-furniture-30-pics-2/repurposed-furniture-279;

    Σήμερα μία ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί την ιδανική λύση για να αναβαθμιστεί κατασκευαστικά, να εκσυγχρονιστεί εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ενοίκους της.

    Η έκταση της ανακαίνισης κυμαίνεται από μεγάλη έως μικρή. Η ριζική περιλαμβάνει ουσιαστικές επεμβάσεις στην κάτοψη με νέα διαρρύθμιση των χώρων (ηλεκτρολογικά/υδραυλικά), αντικατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων, ειδών υγιεινής, ντουλαπιών κουζίνας, νέων κατασκευών (ψευδοροφές/ταπετσαρίες), χρωματισμούς.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved