Πώς να επιλέξω τους σωστούς καθρέφτες για το σπίτι μου;

Το design, τα έπιπλα, τα χρώματα και όλα τα αξεσουάρ πρέπει να ισσοροπούνται τέλεια σε έναν χώρο. Υπάρχουν κάποια αξεσουάρ που μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο σας και ένα από αυτά είναι η τοποθέτηση καθρέφτη. Οι καθρέφτες είναι εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία και μπορούν να μεταμορφώσουν τόσο έναν τοίχο του σπιτιού όσο και ένα ολόκληρο σαλόνι ή μικρότερο δωμάτιο. Ο καθρέφτης, από βοηθητικό στοιχείο του μπάνιου, του χωλ, του υπνοδωματίου, εισέρχεται πλέον δυναμικά στο χώρο της διακόσμησης καθώς η παρουσία τους έχει καθιερωθεί μέσα από το πέρασμα των αιώνων και έχει αποκτήσει πέρα από λειτουργική και αισθητική αξία. Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη μπορεί να μεταμορφώσει κάθε χώρο και να τον κάνει να φάινεται πιο κομψός αλλά και πιο φωτεινός δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μεγάλος.

Gouffre Mirror Robba Edition

Στα μαγαζιά θα δείτε καθρέφτες σε διάφορα σχήματα και στυλ. Πριν την επίσκεψη σας στην αγορά καλό είναι να μελετήσετε λίγο τον χώρο για τον οποίο προορίζεται ο καθρέφτης, λαμβάνοντας, για παράδειγμα, υπόψη το γενικότερο διακοσμητικό ύφος του δωματίου. Ακόμα κι αν έχετε ήδη έναν καθρέφτη στο χώρο και θέλετε να προσθέστε κι άλλον (π. χ. ένα ολόσωμο) εξετάστε πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να μοιάζει υπερβολικό.

Το βασικότερο όλων είναι το δωμάτιο για το οποίο προορίζεται ο καθρέφτης. Αν πρόκειται λ. χ. για το μπάνιο τότε δίνεται περισσότερη βάση στο πρακτικό κομμάτι κι όχι τόσο στο διακοσμητικό. Αντιθέτως, αν ο καθρέφτης πρόκειται να τοποθετηθεί στο σαλόνι μεγαλύτερη σημασία έχει η εμφάνιση του, επομένως στην περίπτωση αυτή θα επιλέξουμε έναν εντυπωσιακό καθρέφτη μιας και η πρακτική πλευρά του είναι δευτερεύουσας σημασίας. Ακολούθως στο παιδικό δωμάτιο, αλλά και στην κρεβατοκάμαρα συνηθέστερος είναι ο συνδυασμός του πρακτικού με το ωραίο. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η επιλογή του σωστού καθρέφτη εξαρτάται από το τι θέλουμε να πετύχουμε ή με άλλα λόγια, εάν στοχεύουμε στην πρακτική ή στη διακοσμητική αξία του καθρέφτη.

Εν τέλει το να επιλέξετε τους σωστούς καθρέφτες εξαρτάται από εσάς τους ίδιους κυρίως από τον στόχο σας, αλλά και από τα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να δώσετε. Πάντως, αν και είναι μια προσωπική υπόθεση είναι προτιμότερο να επιλέγετε καθρέφτες που εκτός από πρακτικό έχουν και διακοσμητικό χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου
    traditional kitchen
    Photo by Brett Mickan Interior Design - Look for transitional kitchen design inspiration

    Αν αισθάνεστε συχνά άγχος και στρες σε κάποιο χώρο του σπιτιού σας, όπως για παράδειγμα στο καθιστικό ή στο γραφείο, ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ψυχολογία σας. Τα χρώματα στους εσωτερικούς χώρους βρίσκονται παντού, στο δάπεδο, στην οροφή, στους τοίχους, στα έπιπλα, στα μικροαντικείμενα, στα υφάσματα και αλλού. Ωστόσο, οι βαμμένοι τοίχοι αποτελούν εκείνες τις επιφάνειες που καθορίζουν σημαντικά την χρωματική παλέτα ενός χώρου.

  • Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας

    Οι τοίχοι σε ένα εσωτερικό χώρο, αποτελούν τις ιδανικές επιφάνειες, πάνω στις οποίες μπορείτε να αναρτήσετε μια πλειάδα αντικειμένων, όπως ζωγραφικά έργα, κολάζ, φωτογραφίες, διακοσμητικά αντικείμενα, αντικείμενα design κτλ. Για την ακρίβεια οι λύσεις και οι ιδέες είναι τόσες πολλές. που είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρείτε την ιδανική λύση για το δικό σας γούστο και στιλ.

  • Πέργκολες – Διακοσμητικός χαρακτήρας και λειτουργικότητα στον κήπο Πέργκολες – Διακοσμητικός χαρακτήρας και λειτουργικότητα στον κήπο

    Όταν ο καιρός το επιτρέπει – και στην χώρα αυτό γίνεται τις περισσότερες μέρες τον χρόνο- η απόλαυση της χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο είναι ασύγκριτης αξίας. Φέτος διαμορφώστε τον κήπο σας με τον καλύτερο τρόπο, τοποθετώντας μία μοντέρνα λύση σκίασης που σας επιτρέπει να κάθεστε υπό σκιά όλες τις ώρες της ημέρας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved