Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφασίζουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους εστιάζουν στην ανακαίνιση κουζίνας και στην ανακαίνιση μπάνιου. Ωστόσο, σημαντικοί είναι και άλλοι χώροι όπως τα υπνοδωμάτια, το καθιστικό και η τραπεζαρία.

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος, όπου οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και χαλαροί. Πολλές φορές ωστόσο δημιουργούνται περιοχές αρνητικής ενέργειας που όχι μόνο διαταράσσουν τον ύπνο, αλλά πολλές φορές επηρεάζουν αρνητικά την επαγγελματική και προσωπική ζωή. Δείτε μερικά συμβουλές για να διώξετε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο.

Μην τοποθετείτε καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο. Γενικά, ο καθρέφτης θεωρείται ότι διαταράσσει τον ύπνο ενώ αν στο δωμάτιο κοιμάται ζευγάρι, ο καθρέπτης δημιουργεί χώρο για απιστία. Οι καθρέφτες, ως αντικείμενα έχουν μεγάλη ποσότητα ενέργειας και για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να τοποθετούνται στα υπνοδωμάτια και ειδικά απέναντι από το κρεβάτι. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγετε τις ντουλάπες που έχουν πρόσοψη καθρέπτη αλλά και τα έπιπλα προσωπικής περιποίησης με καθρέπτη. Σε περίπτωση ωστόσο, που υπάρχει καθρέπτης στο δωμάτιο, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τον καλύπτετε με ένα κομμάτι ύφασμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Προσέξτε το σχήμα του φωτιστικού πάνω από το κρεβάτι. Οτιδήποτε αιωρείται πάνω από το κρεβάτι θα πρέπει να εκπέμπει ηρεμία και ασφάλεια. Αποφύγετε λοιπόν τα βαριά φωτιστικά με αιχμηρές άκρες και επιθετικά σχήματα.

Το νερό δεν ταιριάζει σε χώρους ύπνου. Το νερό στο υπνοδωμάτιο μπορεί να προκαλέσει οικονομικές απώλειες και επαγγελματικές δυσκολίες. Για αυτό το λόγο, αποφύγετε την τοποθέτηση ενυδρείων με ψάρια ή μικρών σιντριβανιών. Αποφύγετε επίσης την ανάρτηση πινάκων ζωγραφικής που απεικονίζουν το νερό, όπως θαλασσινά τοπία, λίμνες, ποτάμια κτλ

Ανακαινίστε το υπνοδωμάτιο αλλάζοντας τα χρώματα, τη διάταξη των επίπλων, τα υλικά του δαπέδου κτλ. Οι θετικές αλλαγές στο χώρο που ζούμε φέρνουν θετικές αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Για πακέτα ανακαίνισης σπιτιών και δωματίων επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.


www.anakainisispitiou.gr

Μην τοποθετείτε φυτά στο υπνοδωμάτιο. Τα φυτά και τα άνθη θεωρείται ότι έχουν αρκετή ενέργεια yang και για αυτό δεν συνιστάται η τοποθέτησή τους στο υπνοδωμάτιο. Αν ωστόσο, η θέα ενός φυτού σας ηρεμεί τότε μπορείτε να το βάλετε στο δωμάτιο αρκεί να μην βρίσκεται σε άμεση θέα όταν είσαστε ξαπλωμένοι.

Απομακρύνετε την ακαταστασία. Η ενέργεια Chi πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα στο χώρο και για αυτό στο δωμάτιο πρέπει να κυριαρχεί η τάξη, η ηρεμία, η καθαριότητα και η οργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απομακρύνετε ή να τοποθετήσετε σε συρτάρια και ντουλάπια τυχόν μικροαντικείμενα που βρίσκονται σκόρπια στο χώρο, όπως μπουκαλάκια, κοσμήματα, χαρτιά, φωτογραφίες, βιβλία, δώρα, περιοδικά κτλ. Αποφύγετε επίσης να εισάγετε έπιπλα, όπως καρέκλες, πολυθρόνες, φωτιστικά, που δεν είναι απολύτως απαραίτητα και δημιουργούν αίσθημα κορεσμού στο δωμάτιο.

Μην παραγεμίζετε το χώρο με φωτογραφίες συγγενών και φίλων. Επιλέξτε μία ή δύο φωτογραφίες και τοποθετήστε τες σε ένα ράφι, στον τοίχο ή στο κομοδίνο. Το ίδιο ισχύει και για τα θρησκευτικά σύμβολα και εικόνες. Μία ή δύο εικόνες είναι αρκετές.

Αν είστε ζευγάρι τοποθετήστε το κρεβάτι στο κέντρο έτσι ώστε οι πλευρές να είναι ελεύθερες. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή το κρεβάτι είναι κολλημένο στον τοίχο, ο σύντροφος που κοιμάται στην εσωτερική πλευρά ενδέχεται να αισθανθεί εγκλωβισμένος στη σχέση.

Απομακρύνετε την τηλεόραση. Η τηλεόραση αλλά και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δημιουργούν μαγνητικά πεδία, τα οποία διαταράσσουν την ηρεμία του ύπνου. Η τηλεόραση ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ερωτική σχέση του ζευγαριού ή να φέρει τρίτο άτομο στη σχέση. Αν ωστόσο θέλετε οπωσδήποτε την τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο προσπαθήστε να την καλύψετε με κάποιο ύφασμα ή να την τοποθετήσετε σε ένα ντουλάπι.

Διώξτε τα βιβλία και γενικά τα αντικείμενα που παραπέμπουν σε εργασία και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Σε περίπτωση που διαβάζετε πριν τον ύπνο, επιλέξτε δύο ή τρία βιβλία ή περιοδικά και απομακρύνεται τα υπόλοιπα στην βιβλιοθήκη. Τα πολλά βιβλία στο υπνοδωμάτιο δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για χώρο εργασίας ενώ υπενθυμίζουν συνεχώς τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Διώξτε τα παλιά ρούχα. Ανοίξτε τις ντουλάπες και τα συρτάρια και ξεχωρίστε τα ρούχα που έχετε να φορέσετε για περισσότερα από 2 χρόνια. Πάρτε μια γενναία απόφαση και δωρίστε τα ρούχα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή ανταλλάξτε τα σε ανταλλακτικά παζάρια. Γενικά τα παλαιά και φθαρμένα αντικείμενα ενδέχεται να μπλοκάρουν την εξέλιξή σας και να σας αποτρέπουν από το να αντιλαμβάνεστε τις νέες ευκαιρίες.

Σχετικά Άρθρα

  • Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά ! Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά !

    Η διακόσμηση ενός σπιτιού είναι πολύ δύσκολη υπόθεση: θα πρέπει ο ένοικος να ισορροπήσει ανάμεσα στο στυλ και στο χαρακτήρα, στο οικείο και στο προσωπικό στοιχείο, στις συμβουλές διακόσμησης και στις προτιμήσεις, στην άνεση και στην κομψότητα. Δύσκολο παζλ σε πολλά επίπεδα. Και αν τα σαλόνια είναι οι χώροι που οι περισσότεροι δίνουν τη μεγαλύτερη προσοχή στη διακόσμηση, οι κρεβατοκάμαρες είναι αυτές που πρέπει να είναι οι πιο προσεγμένοι χώροι. Άλλωστε, περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στο δωμάτιο αυτό, που φιλοξενεί άλλωστε και κάποιες από τις πιο μοναδικές μας στιγμές. Είτε, λοιπόν, θέλετε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο ή προτιμάτε πιο κλασική διακόσμηση, οι λεπτομέρειες είναι που θα κάνουν τη διαφορά:

  • Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση; Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση;

    Τα τελευταία χρόνια, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση είναι στο σχεδιασμό του χώρου του ύπνου του ζευγαριού, δηλαδή στο σχεδιασμό του Master Bedroom. Στις χώρες, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα μεγάλων οικοπέδων και κατοικιών, οι διαστάσεις των υπνοδωματίων αυξήθηκαν σημαντικά ή ακόμη και διπλασιάστηκαν. Επίσης, ενσωματώθηκαν στοιχεία και λειτουργίες όπως ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένας χώρος για γυμναστική, ένα δωμάτιο για τα ρούχα (γκαρνταρόμπα) και φυσικά ένα άνετο και πολυτελές μπάνιο, στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο το ζευγάρι. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά ο όρος master suite προκειμένου να περιγράψει εκείνα τα υπνοδωμάτια που διαθέτουν τις ανέσεις μιας σουίτας.

  • Εύκολο Feng Shui στο υπνοδωμάτιο Εύκολο Feng Shui στο υπνοδωμάτιο

    Η πανάρχαια τεχνική του Feng Shui επιχειρεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων δίνοντας συμβουλές πάνω στην αρχιτεκτονική, στην οργάνωση των εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση. Το Feng Shui αφορά σε όλους τους χώρους, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για επαγγελματικούς χώρους καθώς και σε κάθε δωμάτιο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται κυρίως για το υπνοδωμάτιο, καθώς το συγκεκριμένο δωμάτιο σχετίζεται με τη χαλάρωση, την ξεκούραση αλλά και την αρμονική ζωή του ζευγαριού. Το Feng Shui αφορά σε συγκεκριμένες συμβουλές που βοηθούν την ελεύθερη ροή της ενέργειας και την αποφυγή αρνητικά φορτισμένων περιοχών και μπορεί να εφαρμοστεί στις ανακαινίσεις και διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved