Εύκολο Feng Shui στο υπνοδωμάτιο

Η πανάρχαια τεχνική του Feng Shui επιχειρεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων δίνοντας συμβουλές πάνω στην αρχιτεκτονική, στην οργάνωση των εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση. Το Feng Shui αφορά σε όλους τους χώρους, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για επαγγελματικούς χώρους καθώς και σε κάθε δωμάτιο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται κυρίως για το υπνοδωμάτιο, καθώς το συγκεκριμένο δωμάτιο σχετίζεται με τη χαλάρωση, την ξεκούραση αλλά και την αρμονική ζωή του ζευγαριού. Το Feng Shui αφορά σε συγκεκριμένες συμβουλές που βοηθούν την ελεύθερη ροή της ενέργειας και την αποφυγή αρνητικά φορτισμένων περιοχών και μπορεί να εφαρμοστεί στις ανακαινίσεις και διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων.

Το κεφαλάρι πρέπει να είναι συμπαγές και σταθερό: Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα του ανθρώπου χρειάζεται στήριξη προκειμένου να μπορεί να φορτιστεί και να ανασυνταχθεί ενεργειακά. Το κεφαλάρι λειτουργεί ακριβώς όπως η πλάτη του καθίσματος όταν το σώμα βρίσκεται σε καθιστή θέση. Τα ιδανικά κρεβάτια σύμφωνα με το Feng Shui διαθέτουν συμπαγή κεφαλάρια κατασκευασμένα από ξύλο, από ξύλο και ύφασμα ή από άλλο υλικό που προσφέρει αίσθηση ασφάλειας και στήριξης.


www.anakainisispitiou.gr

Επιλέξτε ένα ποιοτικό στρώμα. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία στρωμάτων και η επιλογή θα πρέπει να γίνεται με κριτήριο την ποιότητα και την εξασφάλιση άνετου ύπνου. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο ξεκούραστα κοιμόμαστε το βράδυ τόσο μεγαλύτερη ενέργεια έχουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση μεταχειρισμένων στρωμάτων καθώς ενδέχεται να έχουν συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια.

Η περιοχή κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι ελεύθερη: Ιδανικά, η περιοχή κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι ελεύθερη έτσι ώστε η ενέργεια να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω από το σώμα. Αυτό σημαίνει, ότι δεν συνιστάται η επιλογή κρεβατιών με συρτάρια και αποθηκευτικούς χώρους αλλά και η αποθήκευση αντικειμένων κάτω από το κρεβάτι. Το ύψος επίσης του κρεβατιού πρέπει να είναι αρκετό, έτσι ώστε η ενέργεια να ρέει ελεύθερα.

Προσοχή στη θέση του κρεβατιού: Όσον αφορά στη χωροθέτηση του κρεβατιού, το κρεβάτι πρέπει να είναι απομακρυσμένο από την πόρτα αλλά ταυτόχρονα ο άνθρωπος που κοιμάται πρέπει να μπορεί να βλέπει την πόρτα χωρίς να χρειάζεται να γυρίσει το κεφάλι του. Ιδανικά, η σχέση πόρτας και κρεβατιού πρέπει είναι διαγώνια ενώ αρνητική θεωρείται η τοποθέτηση του κρεβατιού ακριβώς απέναντι από την πόρτα. Με άλλα λόγια ο χρήστης θα πρέπει να είναι σε θέση να βλέπει την πόρτα με ευκολία χωρίς όμως να βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Όταν ο χρήστης βλέπει εύκολα την πόρτα αισθάνεται ότι έχει καλύτερο έλεγχο στη ζωή του. Το ίδιο ισχύει είτε πρόκειται για την πόρτα εισόδου, είτε για την μπαλκονόπορτα είτε για την πόρτα του μπάνιου ή της γκαρνταρόμπας.

Η απόσταση του κρεβατιού από τα κάθε είδους ανοίγματα είναι εξίσου σημαντική. Όσο πιο μακριά βρίσκεται στο κρεβάτι τόσο πιο πολύ χρόνο έχει ο άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή να αντιμετωπίσει τις διάφορες καταστάσεις. Αντίθετα, αν η πόρτα είναι κοντά στο κρεβάτι, ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο το υπνοδωμάτιο πρέπει να βρίσκεται μακριά από την πόρτα εισόδου στην κατοικία. Σημειώστε ότι πολλές από τις συμβουλές του FengShui είναι εξαιρετικά εύκολο να εφαρμοστούν και ως εκ τούτου, είναι ιδανικές σε περίπτωση φθηνής ανακαίνισης.

Ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι πρέπει να αποπνέει σταθερότητα. Ακριβώς όπως το κεφαλάρι του κρεβατιού πρέπει να προσφέρει ασφάλεια, ομοίως και ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι πρέπει να είναι σταθερός και συμπαγής. Για αυτό το λόγο δε συνιστάται η τοποθέτηση του κρεβατιού κάτω από παράθυρο καθώς ενισχύεται η απώλεια ενέργειας και δύναμης.

Όσον αφορά στη γεωμετρία, η διαρρύθμιση και διακόσμηση πρέπει να είναι συμμετρική και ισορροπημένη. Ειδικά στην περίπτωση που στο υπνοδωμάτιο κοιμάται ζευγάρι η συμμετρία βοηθάει στην επίτευξη μιας ισότιμης και ισορροπημένης σχέσης. Εκατέρωθεν του κρεβατιού τοποθετήστε δύο όμοια κομοδίνα ή ιδανικά δύο στρογγυλά τραπέζια, καθώς οι γωνίες ισοδυναμούν με αρνητικά βέλη. Τοποθετήστε επίσης, δύο επιτραπέζια φωτιστικά για επίτευξη χαμηλού φωτισμού.

Απομακρύνεται την τηλεόραση και τον υπολογιστή από το δωμάτιο. Ο χώρος του ύπνου θα πρέπει να αποτελεί μια όαση ξεκούρασης και χαλάρωσης. Για αυτό το λόγο αποφύγετε την τοποθέτηση μέσα στο υπνοδωμάτιο ηλεκτρονικού υπολογιστή, τηλεόρασης, βιβλίων και οποιοδήποτε αντικειμένου ή επίπλου που παραπέμπει σε εργασία, υποχρεώσεις και στρες. Αν ζείτε σε μικρό διαμέρισμα και ως εκ τούτου είστε αναγκασμένοι να δημιουργήσετε το χώρο εργασίας στο δωμάτιο, φροντίστε ώστε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και η τηλεόραση να βρίσκονται όσο πιο μακριά γίνεται από τη θέση του ύπνου, δηλαδή από το κρεβάτι. Μια άλλη ιδέα είναι να σκεπάζεται τον υπολογιστή και την τηλεόραση με ένα ανάλαφρο ύφασμα.

Σχετικά Άρθρα

  • Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά ! Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά !

    Η διακόσμηση ενός σπιτιού είναι πολύ δύσκολη υπόθεση: θα πρέπει ο ένοικος να ισορροπήσει ανάμεσα στο στυλ και στο χαρακτήρα, στο οικείο και στο προσωπικό στοιχείο, στις συμβουλές διακόσμησης και στις προτιμήσεις, στην άνεση και στην κομψότητα. Δύσκολο παζλ σε πολλά επίπεδα. Και αν τα σαλόνια είναι οι χώροι που οι περισσότεροι δίνουν τη μεγαλύτερη προσοχή στη διακόσμηση, οι κρεβατοκάμαρες είναι αυτές που πρέπει να είναι οι πιο προσεγμένοι χώροι. Άλλωστε, περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στο δωμάτιο αυτό, που φιλοξενεί άλλωστε και κάποιες από τις πιο μοναδικές μας στιγμές. Είτε, λοιπόν, θέλετε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο ή προτιμάτε πιο κλασική διακόσμηση, οι λεπτομέρειες είναι που θα κάνουν τη διαφορά:

  • Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση; Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση;

    Τα τελευταία χρόνια, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση είναι στο σχεδιασμό του χώρου του ύπνου του ζευγαριού, δηλαδή στο σχεδιασμό του Master Bedroom. Στις χώρες, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα μεγάλων οικοπέδων και κατοικιών, οι διαστάσεις των υπνοδωματίων αυξήθηκαν σημαντικά ή ακόμη και διπλασιάστηκαν. Επίσης, ενσωματώθηκαν στοιχεία και λειτουργίες όπως ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένας χώρος για γυμναστική, ένα δωμάτιο για τα ρούχα (γκαρνταρόμπα) και φυσικά ένα άνετο και πολυτελές μπάνιο, στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο το ζευγάρι. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά ο όρος master suite προκειμένου να περιγράψει εκείνα τα υπνοδωμάτια που διαθέτουν τις ανέσεις μιας σουίτας.

  • Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο

    Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφασίζουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους εστιάζουν στην ανακαίνιση κουζίνας και στην ανακαίνιση μπάνιου. Ωστόσο, σημαντικοί είναι και άλλοι χώροι όπως τα υπνοδωμάτια, το καθιστικό και η τραπεζαρία.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved