Εργασίες ανακαίνισης που ενώ φαίνονται εύκολες πρέπει να γίνονται από επαγγελματίες

Πολλές εργασίες ανακαίνισης και φρεσκαρίσματος του χώρου είναι σχετικά εύκολες, απαιτούν τη χρήση απλών εργαλείων και μπορούν να τις αναλάβουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, ακόμη και αν είναι ερασιτέχνες. Κάποιες εργασίες ωστόσο είναι δύσκολες, απαιτούν οργάνωση και ως εκ τούτου καλό είναι να απευθύνεστε σε εξειδικευμένο τεχνικό γραφείο. Άλλωστε μια πιθανή ζημιά κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης μπορεί να σας κοστίσει πολύ ακριβά όχι μόνο σε κόπο αλλά και σε προσωπική εργασία. Δείτε λοιπόν τις εργασίες τις οποίες πρέπει να αποφεύγεται να κάνετε μόνοι σας. 

ανακαίνιση  Σπίτι στη Σαλαμίνα πριν την ανακαίνιση από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.

  • Να χωρίσετε ένα δωμάτιο στη μέση

Πολλές οικογένειες θέλουν να δημιουργήσουν ένα επιπλέον δωμάτιο στην κατοικία τους, συνήθως όταν τα παιδιά μεγαλώνουν και θέλουν το δικό τους προσωπικό χώρο. Μια λύση που συχνά επιλέγουν οι ιδιοκτήτες είναι να χωρίσουν το καθιστικό ή ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο στη μέση χρησιμοποιώντας γυψοσανίδα ή άλλο υλικό. Η εργασία αυτή ωστόσο απαιτεί σωστό σχεδιασμό σε επίπεδο κάτοψης έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά προβλήματα αλλά και τα προβλήματα αερισμού και φωτισμού του νέου δωματίου. Πάρτε προσφορά ανακαίνισης σπιτιού από την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας. 

Anakainisi oikias, ανακαίνιση οικίας, Γιαννης Φουσκας (www.anakainisispitiou.gr)

  • Να βάψετε τα πορτάκια της κουζίνας.

Το βάψιμο των ξύλινων ντουλαπιών σε ανακαίνιση κουζίνας είναι αρκετά χρονοβόρο και περιλαμβάνει μια σειρά εργασιών όπως την αφαίρεση των ντουλαπιών, το ξύσιμο του χρώματος, το προσεκτικό βάψιμο, το στέγνωμα και την επανατοποθέτηση των ντουλαπιών στο σκελετό. Η εργασία αυτή μπορεί να γίνει και από ένα άτομο, ωστόσο καλό είναι να εξασφαλιστεί και η βοήθεια από δεύτερο άτομο. Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία είναι η επανατοποθέτηση των ντουλαπιών και η σωστή συναρμογή των μεντεσέδων, καθώς υπάρχει πιθανότητα τα ντουλάπια να μην ταιριάζουν καλά. Επίσης και η εφαρμογή του χρώματος, αν θέλουμε το αποτέλεσμα να έχει επαγγελματικό φινίρισμα, θα πρέπει να γίνεται από τεχνίτη.

  • Να τοποθετήσετε ή να αλλάξετε μοκέτα.

Η μοκέτα είναι οικονομικό και ανθεκτικό υλικό, ωστόσο μετά από κάποια χρόνια και ανάλογα με τη χρήση μπορεί να απαιτηθεί η αλλαγή της. Η αγορά της νέας μοκέτας στις κατάλληλες διαστάσεις, η κοπή και η ένωση των κομματιών είναι σχετικά δύσκολες εργασίες και καλό είναι να γίνονται από επαγγελματίες. Αν για παράδειγμα η ένωση/ αρμός μεταξύ των λωρίδων της μοκέτας γίνει σε πολυσύχναστο τμήμα της οικίας η μοκέτα μπορεί να ξεκολλήσει.  

  • Να επενδύσετε το δάπεδο με σανίδες laminate

Οι σανίδες λαμινέιτ αποτελούν ένα οικονομικό υλικό, αρκετά δημοφιλές στην επένδυση δαπέδων. Η τοποθέτησή του είναι πολύ εύκολη και μπορεί να γίνει ακόμη και από ερασιτέχνες, Ωστόσο η επένδυση μπορεί να απαιτήσει την απομάκρυνση των κουφωμάτων, ακόμη και το ‘πριόνισμα’ τους προκειμένου να περάσει το λάμινέιτ κάτω από τα κουφώματα και το δάπεδο να είναι ομοιόμορφο.  

  • Να τοποθετήσετε πλακάκια στο δάπεδο. 

Για τον κάθε χώρο θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικά πλακάκια, κόλλες και αρμοί. Αυτό σημαίνει ότι ο τεχνίτης θα πρέπει να γνωρίζει καλά τις ιδιότητες των υλικών και τους χρόνους αναμονής για το στέγνωμα της κόλλας και του αρμού. Επίσης, πριν την τοποθέτηση θα πρέπει να γίνει μελέτη του χώρου για να αποφασιστεί από πιο σημείο θα ξεκινήσει η διάταξη των πλακιδίων. Μερικά από τα πιο δύσκολα σημεία στην τοποθέτηση των πλακιδίων είναι  η επίτευξη κλίσης στο μπάνιο, έτσι ώστε να νερά να οδηγούνται στο σιφόνι, η επένδυση καμπύλων σημείων του δαπέδου και η κοπή σκληρών πλακιδίων (πλακίδια πορσελάνης). 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved