Ανακαίνιση κουζίνας: επιλογές και σχεδιασμός

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Η κουζίνα αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια στο σπίτι σας. Θα πρέπει να είναι λειτουργική, άνετη, κομψή και ελκυστική. Η κουζίνα θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής σας. Η κατασκευαστική εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα θα σας προτείνει οικονομική ανακαίνιση κουζίνας με την καλύτερη σχέση ποιότητας κόστους. 

Anakainisi oikias, ανακαίνιση οικίας, Γιαννης Φουσκαςwww.anakainisispitiou.gr

 

Η κουζίνα θα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας για το μαγείρεμα, την αποθήκευση σκευών και τροφίμων και το χώρο για καθημερινή τραπεζαρία. 

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στο σχεδιασμό της κουζίνας, αλλά το πρώτο βήμα πριν από την επιλογή ηλεκτρικών συσκευών ή την αναζήτηση επίπλων κουζίνας είναι να θέσετε κάποιους στόχους για το χώρο σας.

Αρχικά μελετήστε τις μεταβλητές που επηρεάζουν το σχεδιασμό της, όπως

  • Το μέγεθος του χώρου
  • Η θέση και το μέγεθος των ανοιγμάτων
  • Ο τρόπος ζωής σας
  • Ο προϋπολογισμός σας για την ανακαίνιση
  • Η κατάσταση του κτιρίου και των υποδομών

 ανακαίνιση κουζίνας, κόκκινα ντουλάπια κουζίνας, κόκκινη κουζίνα

Ανακαίνιση κουζίνας Ιλίσια από την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας

Μέγεθος 

Το κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χώρου είναι σημαντικό, ιδιαίτερα σε μια μικρή κουζίνα. Το μέγεθος της κουζίνας σας θα υπαγορεύσει τη διάταξη των ντουλαπιών, αν υπάρχει περιθώριο για νησίδα, τραπέζι φαγητού, αν μπορεί να δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος αποθήκευσης, ώστε να αξιοποιηθεί όλος ο χώρος της.

 ανακαίνιση κουζίνας, ψηφίδες, πλακάκια, κουζίνα

Ανακαίνιση κουζίνας στην Αθήνα από την κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας

Θέση και μέγεθος των ανοιγμάτων

Πολλές φορές οι πόρτες και τα παράθυρα δεν βρίσκονται στη θέση που θέλουμε, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να την τροποποιήσουμε, οπότε η νέα διάταξη μπορεί να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα ανοίγματα, αλλά να είναι αποτελεσματικότερη από την υπάρχουσα, π.χ. ο νεροχύτης να προβλεφθεί κάτω από το παράθυρο.

Εξετάζοντας την υπάρχουσα διάταξη της κουζίνας σας, σκεφθείτε τις απαιτούμενες αλλαγές στη διάταξη, ώστε η διαδικασία του μαγειρέματος να έχει βολική ροή, να μπορούν να μαγειρεύουν περισσότερα του ενός άτομα, να  σερβίρουν κλπ.

Ο τρόπος ζωής σας

Ο αριθμός και η ηλικία των ατόμων της οικογένειας, η καθημερινότητα σας, η χρήση της κουζίνας επηρεάζουν τις επιλογές σε είδη ηλεκτρικών συσκευών, ντουλαπιών, επενδύσεις τοίχων, δαπέδου, πάγκου, τρόπος φωτισμού και θέσεις φωτιστικών. Αν υπάρχει χώρος και θέλετε η κουζίνα να αποτελεί χώρο συγκέντρωσης της οικογένειας μπορείτε να προβλέψετε ένα μικρό καθιστικό. Αν ο χώρος είναι μικρός διατίθεται αποκλειστικά για μαγείρεμα.

Γενικά μια ολική ή μερική ανακαίνιση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής σας. Δείτε προσφορές για κόστος ανακαίνισης κουζίνας. 

Ο προϋπολογισμός σας για την ανακαίνιση

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της ανακαίνισης είναι να αποφασίσετε το ποσόν που θέλετε να διαθέσετε. Χωρίς σαφή προϋπολογισμό, θα έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε την έκταση της ανακαίνισης. Ο προϋπολογισμός πρέπει να περιέχει και δαπάνες απρόβλεπτες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης και δεν μπορούν να υπολογιστούν εξαρχής. Ένα μέσο ποσοστό απρόβλεπτων δαπανών είναι 10% του προϋπολογισμού. 

Κατάσταση του κτιρίου και των υποδομών

Η παλαιότητα του σπιτιού άρα και της κουζίνας εξετάζεται, καθώς μπορεί να προκύψει μετά τον έλεγχο ανάγκη αντικατάστασης  των υποδομών, δηλ. της υδραυλικής και της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι η τεχνολογία που θα εγκατασταθεί στη νέα κουζίνα θα λειτουργεί απρόσκοπτα.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η ανακαίνιση της κουζίνας απαιτεί πολλές ειδικότητες ειδικών και καλό συντονισμό τους για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Πολλές φορές είναι δύσκολο ο ιδιοκτήτης να αναλάβει μόνος του την επιστασία, οπότε η καλύτερη λύση είναι η ανάθεση σε κάποια εταιρία ανακαινίσεων, η οποία λόγω της εμπειρίας της  θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα προσφέροντας και καλύτερο αποτέλεσμα!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2013-02-25-14-50-11Σερβίτσια, κούπες, σουπλά, κανάτια σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από Έλληνες δημιουργούς.
2015-04-30-08-33-56Η κουζίνα, όπως και οι περισσότεροι χώροι του σπιτιού, χρειάζονται τακτική ανανέωση, ώστε να διατηρούν πάντα ζωντανό τον αέρα του καινούργιου και του φρέσκου. Είναι γεγονός άλλωστε, ότι οι άνθρωποι τείνουμε να συνηθίζουμε το περιβάλλον μας, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην μας προκαλεί...
2017-02-19-18-27-14Νησίδα κουζίνας: συμβουλές σχεδιασμού
2015-09-08-09-17-53Η διακόσμηση της κουζίνας είναι προσωπική υπόθεση. Πριν ξεκινήσει ο επανασχεδιασμός θα πρέπει να σκεφτείτε και να καταγράψετε σε ένα χαρτί τι σας αρέσει από την υφιστάμενη κουζίνα, δηλαδή ποια στοιχεία θα θέλατε να διατηρήσετε ως έχουν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτείτε και να καταγράψετε ποια...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+