Πώς να διαλέξετε τα κατάλληλα βρεφικά έπιπλα για το βρεφικό δωμάτιο…!

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

nursery01, βρεφικό δωμάτιο, έπιπλα βρεφικού δωματίου

Ο ερχομός του μωρού σας είναι γεγονός. Μην αφήσετε για την τελευταία στιγμή την διακόσμηση του βρεφικού δωματίου του μικρού σας πρίγκιπα ή της μικρής σας πριγκίπισσας. Η διακόσμηση και δημιουργία του βρεφικού δωματίου είναι μια εξαιρετικά δημιουργική διαδικασία η οποία απαιτεί την συνεργασία και των δύο γονιών.

Καλό είναι να διαλέξετε το πιο φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού και προσοχή να μην τοποθετήσετε την κούνια του μωρού σας κοντά στο παράθυρο, διότι θα πέφτει πάνω στην κούνια όλο το φως του ήλιου και ενδεχομένως το χειμώνα να μπαίνει και κρύο, με αποτέλεσμα να κρυώσει το μωρό σας.

Όσον αφορά στα βρεφικά έπιπλα τα οποία θα αγοράσετε, επενδύστε σε έπιπλα τα οποία θα μείνουν στο βρεφικό και έπειτα και στο παιδικό δωμάτιο. Μην αγοράζετε και διάφορα βρεφικά έπιπλα τα οποία θα χρησιμοποιήσετε μόνο τους πρώτους μήνες!

Το μόνο βρεφικό έπιπλο που πρέπει να αγοράσετε είναι η κούνια.

Επενδύστε σε μια κούνια η οποία θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία του μωρού σας. Αγοράστε μια πολυμορφική κούνια, η οποί ανοίγει και «μεταμορφώνεται» στο πρώτο παιδικό κρεβατάκι. Είναι γεγονός πως το κόστος ανεβαίνει όμως, σκεφτείτε ότι θα κάνετε απόσβεση χρημάτων.

nursery02, κούνια βρεφική, αλλαξιέρα, συρταριέρα μωρού

Έπειτα αφού έχετε πάρει την κούνια του μωρού σας και έχετε διαμορφώσει την συρταριέρα σας ως αλλαξέρια, αγοράστε έξυπνα αξεσουάρ για το βρεφικό δωμάτιο που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας. Δείτε μερικά βρεφικά είδη για το δωμάτιο του μικρού σας, εδώ.

  • Επενδύστε σε μια αναπαυτική πολυθρόνα. Θα είναι σύντροφός σας για πολλά βράδια που θα σας χρειάζεται το μωράκι σας στο πλάι του και μετά όταν μεγαλώσει για να του διαβάζετε παραμύθια.
  • Αγοράστε ένα ρολόι τοίχου. Τα μωρά έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και πολλές μαμάδες πανικοβάλλονται στην αρχή με τον χρόνο! Με ένα ρολόι τοίχου μπορείτε να ρυθμίσετε το καθημερινό πρόγραμμα του μωρού και το δικό σας.

nursery03, παιδικό ρολόγι τοίχου, βρεφικό δωμάτιο, διακόσμηση βρεφικού δωματίου

  • Ένας κάδος απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα χρήσιμος μέσα στο βρεφικό δωμάτιο.
  • Ένα λαμπάκι νυκτός ή κάποιο φωτάκι με σχέδιο που να φέγγει στον τοίχο και να νανουρίζει το μωρό σας.
  • Βάλτε μουσική! Αγοράστε ένα cd player με το οποίο θα βάζετε τραγούδια ή και νανουρίσματα στο μωρό σας, ώστε να το ηρεμεί και να το καθησυχάζει. Άλλωστε η μουσική ήταν απαραίτητο μέσο διαπαιδαγώγησης των παιδιών από την αρχαία Ελλάδα.
  • Τέλος, αγοράστε ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας ώστε ακόμα και αν είστε σε διαφορετικό δωμάτιο να μπορείτε να ακούτε το μωρό σας.

Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας πριν την τελική αγορά των βρεφικών σας επίπλων και τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου, ακολουθήστε αυτές τις μικρές συμβουλές!

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2014-10-22-10-42-42Τι πραγματικά χρειάζεται ένα βρεφικό δωμάτιο για να είναι ολοκληρωμένο; Το πρωταρχικό και κύριο χαρακτηριστικό του βρεφικού δωματίου είναι η κούνια, δηλαδή το πρώτο κρεβάτι του μωρού σας, το οποίο είναι κατάλληλα διαμορφωμένο, ώστε να προσφέρει όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια στο μικρό σας. Προσέξτε...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+