Σύντομος οδηγός Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, στολίδια, Χριστούγεννα, στολίδι πουλί, χριστουγεννιάτικα στολίδια

Γράφει η Πάτρα Τσορμπατζόγλου (διακοσμήτρια)

Χριστούγεννα μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες γιορτές για τους περισσότερους από εμάς. Μέρες που σημαίνουν χαρά, ένωση, οικογένεια, αγάπη αλλά και μία γλυκιά ανεξήγητη πολλές φορές μελαγχολία. Τα φετινά Χριστούγεννα, όσο δύσκολα κι αν είναι, μπορείτε να τα ομορφύνετε και εμείς θα σας προτρέψουμε να δημιουργήσετε ένα ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον που θα σας συντροφεύει αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Κάθε χώρος χρειάζεται το δικό του ξεχωριστό δένδρο ανάλογα με το στυλ που αντιπροσωπεύει. Πρέπει να γνωρίζουμε, ότι, όσο όμορφο κι αν είναι κάτι, αν τοποθετηθεί κάπου που δεν ταιριάζει, δεν μπορεί ν αναδειχθεί. Φροντίστε λοιπόν να δημιουργήσετε το στυλ που εκφράζει εσάς και το χώρο σας. Διαβάζοντας τα παρακάτω ίσως σας βοηθήσουμε να χτίσετε το δικό σας μαγικό χριστουγεννιάτικο σπίτι!

Χρησιμοποιώντας όλα αυτά που σας αρέσουν, μπάλες, μικρά όμορφα στολίδια, γιρλάντες, κάρτες, φωτάκια, κεριά, λουλούδια ακόμα και χειροτεχνίες που εσείς οι ίδιοι μπορείτε να φτιάξετε, θα δημιουργήσετε ένα λαμπερό, θερμό χριστουγεννιάτικο κλίμα, χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα, αφού θα αξιοποιήσετε τα αντικείμενα που ήδη έχετε!

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στολίστε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο αφού πρώτα το ανοίξετε, το καθαρίσετε και του φουντώσετε τα φύλλα, έτσι ώστε να καλύπτουν τα κενά μεταξύ τους και να δείχνουν πιο φυσικά. Γεμίστε το δένδρο με πολλά φωτάκια ίδιου χρώματος κατά προτίμηση, το χρώμα της αρεσκείας σας. Στη συνέχεια αποφασίστε το στυλ του δένδρου σας και ξεκινήστε.

Χριστούγεννα, δέντρο, διακόσμηση, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μια πρόταση είναι να χρησιμοποιήσετε μπάλες ίδιου χρώματος σε όλο το δένδρο συνδυάζοντας το με λουλούδια και φτερά σε αποχρώσεις του κεντρικού χρώματος, κάνοντας έτσι ένα ομοιόμορφο λαμπερό δένδρο. Ακόμα θα μπορούσατε να στολίσετε τα φύλλα του δένδρου με μικρά πολύχρωμα παιχνίδια από διαφορετικό υλικό το καθένα, που μπορείτε να φτιάξετε εσείς ή τα παιδιά σας.

χριστουγεννιάτικο δέντρο, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, στολίδια για δέντρο, χριστουγεννιάτικες μπάλες

Φτιάξτε το δένδρο των αναμνήσεων σας,διακοσμώντας το με παλιές και καινούργιες κάρτες καθώς και με αγαπημένες σας φωτογραφίες. Χρησιμοποιείστε τις γιρλάντες που έχετε σε ένα δένδρο πιο λιτό, για να δώσετε χρώμα και να το γεμίσετε.

Στολίστε και γεμίστε το χώρο σας με μικρά και μεγάλα αντικείμενα, όπως κεριά για να γίνει το σπίτι πιο γιορτινό!

Γυάλες άδειες ας γεμίσουν με χρωματιστά γλυκά και ας τοποθετηθούν στο σαλόνι ή στην κουζίνα σας για να χρωματίσουν το χώρο σας και να προσφέρουν μια γλυκιά γεύση σε εσάς και τους καλεσμένους σας.
Στρώστε το τραπέζι σας με λευκό τραπεζομάντιλο, δίνοντας του ζωή με κόκκινα και χρυσά περίτεχνα διακοσμητικά καθώς και με φρέσκα λουλούδια!! 

Δημιουργήστε γωνιές που θα χαλαρώνετε και θα περνάτε το χρόνο σας , μόνοι ή με ανθρώπους που αγαπάτε, σε ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα που θα εύχεστε να μην τελειώσει ποτέ!!!

χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, διακόσμηση, χριστούγεννα

 

Κείμενο: Πάτρα Τσορμπατζόγλου / Διακοσμήτρια / (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved