Το "φουαγιέ" της κατοικίας και πώς εξοπλίζεται

Ο χώρος της εισόδου σε μια κατοικία (ονομάζεται από πολλούς χωλ ή φουαγιέ) είναι ο πρώτος και ο τελευταίος χώρος που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες και δημιουργεί την ισχυρότερη εντύπωση για την κατοικία. Ποιά είναι λοιπόν τα έπιπλα και τα αντικείμενα που μπορούν να τοποθετηθούν στην είσοδο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πρακτικός και ενδιαφέρον χώρος; 

Η απάντηση εξαρτάται αρχικά από το μέγεθος του χώρου. Μερικά σπίτια, διαθέτουν μεγάλη είσοδο και έτσι μπορούν να τοποθετηθούν αρκετά έπιπλα, όπως μια κονσόλα, μία ή δύο πολυθρόνες, ένα τραπέζι κτλ. Σε άλλα σπίτια, και ειδικότερα στα μικρά διαμερίσματα, δεν υπάρχει αυτός ο ξεχωριστός χώρος που μπορεί να λειτουργήσει ως "φουαγιέ", αλλά ο επισκέπτης εισέρχεται κατευθείαν στο καθιστικό. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να τοποθετηθεί μια στενή κονσόλα και από πάνω ένας καθρέφτης. Ένας άλλος παράγοντας, είναι οι ανάγκες και οι συνήθειες της οικογένειας. Υπάρχουν για παράδειγμα ένοικοι που μαζεύουν πολλά αντικείμενα και τα τοποθετούν ακατάστατα σε διάφορα σημεία του σπιτιού και ένοικοι που τοποθετούν τα πάντα με απόλυτα οργανωμένο τρόπο. 

Ως εκ τούτου, πριν καταλήξετε στην αγορά συγκεκριμένων επίπλων και αξεσουάρ, μετρήστε το διαθέσιμο χώρο και σκεφτείτε προσεκτικά τις ανάγκες σας. 

Δημιουργήστε ένα "σημείο ενδιαφέροντος": Κάθε δωμάτιο ή χώρος με συγκεκριμένη λειτουργία χρειάζεται ένα σημείο που να τραβάει τα βλέμματα. Στο χώρο της εισόδου το ρόλο αυτό μπορεί να τον παίξει ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, ένας καθρέφτης, μια φωτογραφία ή ακόμη και ένα παλιό βάζο. 

διακόσμηση κατοικία, σχεδιασμός εισόδου, διακόσμηση εισόδου

Προσθέστε ένα κάθισμα: Αν ο χώρος επαρκεί, σκεφτείτε την τοποθέτηση ενός άνετου καθίσματος, όπως για παράδειγμα μιας βελούδινης πολυθρόνας, ενός πάγκου ή ακόμη και ενός σκαμνιού. Το κάθισμα ενθαρρύνει τους χρήστες να βγάζουν τα παπούτσια τους πριν εισέλθουν στο εσωτερικό της οικίας ενώ μια πλεονεκτική λύση είναι ο πάγκος με αποθηκευτικό χώρο. 

Δώστε προσοχή στον καλό φωτισμό: Η είσοδος πρέπει να φωτίζεται πολύ καλά είτε με φυσικό φωτισμό είτε με τεχνητό. Αν το φουαγιέ αποτελεί ξεχωριστό χώρο, τότε ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να δημιουργεί αισθήματα κλειστοφοβίας και στενότητας. Για αυτόν το λόγο επιλέξτε λάμπες με ένταση 70-100 watt. Για ένα ακόμη πιο λαμπερό αποτέλεσμα και εφόσον ο χώρος το επιτρέπει, τοποθετήστε στην είσοδο ένα κρεμαστό φωτιστικό ή έναν πολυέλαιο. 

Βρείτε κατάλληλο χώρο για τα παπούτσια, τα πανωφόρια, την αλληλογραφία και τα κλειδιά. Η ντουλάπα, η κρεμάστρα και ο καλόγερος αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για την τακτοποίηση μπουφάν, παλτών και καπέλων. Ωστόσο, ο χώρος της εισόδου δεν πρέπει να θεωρηθεί ως χώρος μόνιμης αποθήκευσης ρούχων και παπουτσιών. Όσον αφορά στα κλειδιά και στα μικροαντικείμενα, αυτά τοποθετούνται συνήθως στην κονσόλα ή σε κάποιο τραπέζι. Αν δεν υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση τραπεζιού η κονσόλας μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο ειδικές κατασκευές που επιτρέπουν την οργάνωμένη τοποθέτηση κλειδιών και μικροαντικειμένων. 

καλόγερος Design: merkled.com

Η ομπρελοθήκη. Η ομπρελοθήκη είναι απαραίτητη ειδικά στις πόλεις με μεγάλη συχνότητα βροχοπτώσεων. Επιλέξτε, μια ομπρελοθήκη που συλλέγει τα νερά στη βάση της. 

Source: corre77.com

Χαλάκι εισόδου:  Συνήθως οι επισκέπτες δεν βγάζουν τα παπούτσια τους κατά την είσοδό τους σε μια κατοικία. Για αυτόν το λόγο, το χαλάκι έξω από την πόρτα αλλά και ένα χαλί αμέσως μετά την είσοδο στην κατοικία αποτελούν απαραίτητα αντικείμενα για το σκούπισμα των παπουτσιών. 

Η κονσόλα. Η τοποθέτηση μιας κονσόλας ή ενός τραπεζιού κοντά στην είσοδο, είναι απαραίτητη για την τοποθέτηση των κλειδιών, της αλληλογραφίας και άλλων μικροαντικειμένων. Φυσικά, εκτός από την τυπική κονσόλα, μπορεί να επιλεγεί και ένα πιο ιδιαίτερο έπιπλο, όπως μια αντίκα-γραφείο. Πάνω απο την κονσόλα μπορούν να τοποθετηθούν θήκες για τα κλειδιά, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, ένα ανθοδοχείο, οικογενειακές φωτογραφίες κτλ. Προπαθήστε σε κάθε περίπτωση να διατηρείτε την επιφάνεια καθαρή και οργανωμένη. 

Κονσόλα από την Ικεα

Ο καθρέφτης: Ο καθρέφτης μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο ή τα τοποθετηθεί επάνω στην κονσόλα. Αποτελεί ένα ιδανικό αντικείμενο για το χώρο της εισόδου, ειδιά αν ο χώρος είναι σκοτεινός και υποφωτισμένος.  

Καθρέπτης από την Ικεα

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved