Τύποι τραπεζιών ανάλογα με τη χρήση τους

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Το τραπέζι είναι ένα είδος επίπλού που χαρακτηρίζεται από την οριζόντια επιφάνειά του, πάνω στην οποία τοποθετούνται αντικείμενα και εκτελλούνται διάφορες εργασίες. Στην αγορά διατίθεται μεγάλη ποικιλία τραπεζιών σε διάφορα σχήματα, μεγέθοι και στύλ. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι τραπεζιών είναι οι παρακάτω:

  • Τραπέζια φαγητού (τραπεζαρίες): Η βασική παράμετρος επιλογής ενός τραπεζιού για την τραπεζαρία είναι ο αριθμός των ατόμων που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε. Δέυτερη παράμετρος και εξίσου σημαντική είναι ο διαθέσιμος χώρος της τραπεζαρίας. Συνήθως, τα τραπέζια φαγητού έχουν τη δυνατότητα επέκτασης της οριζόντιας επιφάνειας με την χρήση ειδικών φύλλων. Τα συνηθέστερα σχήματα τραπεζαριών είναι το ορθογώνιο, το οβάλ και το κυκλικό.

ορθογώνια τραπεζαρία, εντός sato, τραπεζαρία Τραπέζι δρύς (160Χ190) από entos

  • Κομοδίνα κρεβατοκάμαρας: Τα έπιπλα αυτά είναι τραπέζια ή ντουλαπάκια μικρού μεγέθους που τοποθετούνται δίπλα στο κρεβάτι. Τα κομοδίνα μπορεί να περιλαμβάνουν ένα η περισσότερα συρτάρια ή/και ντουλάπια. Ο βασικός τους ρόλος είναι η τοποθέτηση μιας επιτραπέζιας λάμπας, ενός ρολογιού και άλλων μικροαντικειμένων. 

komodino ikeaΚομοδίνο Hemnes από την ΙΚΕΑ 

  • Τραπεζάκια καφέ: Το τραπέζι αυτό τοποθετείται μπροστά από τον καναπέ στο καθιστικό και χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση βιβλίων, περιοδικών και άλλων αντικειμένων. Τα τραπέζια καφέ μπορεί να διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους, όπως συρτάρια και εσοχές. 

τραπέζι σαλονιού νεοσετ. τραπέζι σαλονιού Τραπεζάκι σαλονιού από τη Νεοσετ. Διαθέτει αποθηκευτικό χώρο για περιοδικά και συρτάρια. 

  • Βοηθητικά τραπέζια καναπέ: Τα τραπέζια αυτά τοποθετούνται στις πλευρές του καναπέ και παρέχουν μια μικρή επιφάνεια για τοποθέτηση περιοδικών, ποτών, του τηλεχειριστηρίου, κτλ. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν φωτογραφίες, μια επιτραπέζια λάμπα και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. 
    βοηθητικο τραπεζάκι, τραπεζάκι σαλονιού, μοντέρνο τραπεζάκι, στρογγυλό τραπεζάκι, γυάλινο τραπεζάκι Βοηθητικό τραπεζάκι από το design is this
  • Τραπέζια που φωλιάζουν το ένα μέσα στο άλλο. Πρόκειται για μικρά, βοηθητικά τραπέζια που έχουν ακριβώς τον ίδιο σχεδιασμό, διαφέρουν όμως στο μέγεθος έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν το ένα μέσα στο άλλο.   
  • Τραπέζια εργασίας: Πρόκειται για τραπέζια μεγάλης αντοχής, συνήθως ξύλινα, που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση εργασιών. Το σχήμα τους είναι πάντοτε ορθογώνιο.  
  • Τραπέζια συνεδριάσεων: Είναι μεγάλα τραπέζια, και συνήθως μακρόστενα. Πολλές φορές, ο σχεδιασμός του επιτρέπει την τοποθέτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών.   
τραπέζι συνεδριάσεων, τραπέζι δρομέας,  Τραπέζι συνεδριάσεων από την εταιρεία Δρομέας
 

Βιβλιογραφία

1. Table (furniture). Wikipedia. org 

2. Francis D. K. Ching, 2012. Interior Design Illustrated. 3 Edition. Wiley.

3. Vasiliki Asaroglou & Anna Bonarou, 2013. Furniture arrangement: in Residential spaces. 1 Edition. CreateSpace Independent Publishing Platform.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-02-09-09-47-51Προβληματίζομαι με το χρώμα στο ύφασμα του καναπέ, αν πρέπει να ταιριάζει με την τραπεζαρία ή όχι. Έχω δει ένα καναπέ σε χρώμα μαύρο-άσπρο (μαύρο κάτω με γράμματα άσπρα και άσπρες μαξιλάρες με μαύρα γράμματα), αλλά όλοι μου λένε ότι είναι ψυχρός, δεν είναι διαχρονικός και θα δυσκολευτώ με τα υπόλοιπα...
loft-park-avenue-nyΔυο διαμερίσματα ενοποιήθηκαν, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ευρύχωρο Loft
2012-09-24-06-34-03Ο κ. Σπύρος μας ζήτησε συμβουλές για τη διαρρύθμιση του χώρου καθιστικού- τραπεζαρίας του σπιτιού του.
livingdiningroomΤο σαλόνι μου έχει εσωτερικές διαστάσεις 3,82Χ5,16 μ. Μπαίνοντας στο σαλόνι, βλέπουμε: Αριστερά ενιαίο τοίχο 3,82μ. Απέναντι τοίχο 5,16μ με μπαλκονόπορτα ανοίγματος 1,20μ στο ένα μέτρο από το αριστερό όριο. Δεξιά τοίχο 3,82μ με μπαλκονόπορτα ανοίγματος 1,10μ στο 1,5μ από τον τοίχο 5,16μ που προανέφερα....
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+