Διακόσμηση παιδικού δωματίου: Οι πρώτες σκέψεις

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Γράφει η Πάτρα Τσορμπατζόγλου (διακοσμήτρια)

Δημιουργώντας  ένα παιδικό δωμάτιο, μπαίνουμε σε άλλη ψυχολογία, πιο ελεύθερη, πιο παιχνιδιάρικη, γινόμαστε και εμείς παιδιά  αφήνοντας  τη φαντασία να μας οδηγήσει χωρίς πολλές σκέψεις και όρια, όπως ακριβώς δηλαδή δημιουργούν και τα παιδιά.

Πριν ξεκινήσουμε να διακοσμούμε ένα παιδικό δωμάτιο, ζητάμε από τα παιδιά τη γνώμη και τις ιδέες τους, καθώς μιλάμε για το δικό τους δωμάτιο, το χώρο που περνούν αρκετές ώρες κάνοντας πράγματα και δραστηριότητες που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξή τους Όποιο κι αν είναι το φύλο του παιδιού ακολουθούμε πάνω κάτω τα ίδια βήματα.

Αρχικά, μπορούμε να επιλέξουμε ένα κεντρικό θέμα, το οποίο θα μας έχει προτείνει φυσικά το ίδιο το παιδί. Άλλωστε, η θεματολογία είναι ανεξάντλητη.
 
Το θέμα μπορεί να ειναι εμπνευσμένο από τον κόσμο των παραμυθιών, από το διάστημα, από τη φύση, από τον πολιτισμό μια χώρας, κλπ.

Κάτω εικόνα: Παιδικό δωμάτιο με διακόσμηση εμπνευσμένη από το διάστημα.

Κάτω εικόνα: Παιδικό δωμάτιο με θεματική διακόσμηση, όπου η πηγή έμπνευσης ήταν η Μεγάλη Βρετανία.  

 

Όταν λοιπόν αποφασίσουμε το κεντρικό θέμα, στη συνέχεια διαλέγουμε τα χρώματα που θα κυριαρχούν και θα αναδεικνύουν το μικρό σκηνικό του δωματίου, έτσι ώστε να  γίνει ο χώρος του παιδιού όμορφος, ευχάριστος και διασκεδαστικός, ένας χώρος που θα ανταποκρίνεται στις  ανάγκες του.

Οι χρωματισμοί που θα  χρησιμοποιηθούν μπορούν να ποικίλουν και να «διασκορπίζονται» στο δωμάτιο σε διάφορα αντικείμενα όπως σε αξεσουάρ, μαξιλάρια, φωτιστικά. χαλιά, κουρτίνες ή σε αντικείμενα που και εσείς οι ίδιοι μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας και να τα τοποθετήσετε μέσα στο χώρο. Ακόμα αυτοκόλλητα τοίχου, ταπετσαρίες καθώς και ζωγραφική τοίχου (η οποία έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό αφού δίνει ένα ιδιαίτερο ύφος στο χώρο) είναι στοιχεία που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε  για να φτιάξετε ένα παιδικό δωμάτιο μέσα στο οποίο θα ζει το παιδί σας ένα όνειρο.

Οι τοιχογραφίες, τα αυτοκόλλητα τοίχου και οι ταπετσαρίες δίνουν μοναδικό χαρακτήρα στο παιδικό δωμάτιο. 

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η διακόσμηση του παιδικού δωματίου πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του παιδιού αλλά και να ταιριάζει στο χαρακτήρα και την ηλικία του. Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα μαγικό αλλά ταυτόχρονα και πρακτικό δωμάτιο!  
 

Κείμενο: Πάτρα Τσορμπατζόγλου

Επικοινωνία:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-02-22-12-00-04Οι γονείς με αισθητικές ανησυχίες αντιλαμβάνονται το σπίτι σαν ένα χώρο ηρεμίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, ενώ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο παιδικό δωμάτιο, καθώς μέσα σε αυτό τα αγοράκια μετατρέπονται πολύ γρήγορα σε μικρούς άντρες και τα κοριτσάκια μεταμορφώνονται σε...
2014-10-11-10-46-51Για τους ενήλικες, η επιλογή χρωμάτων για τους χώρους που κατοικούν, αποτελεί μια διαδικασία που απαιτεί αρκετή σκέψη. Οι ενήλικες σκέφτονται εκτός από το προσωπικό τους γούστο και πολλά πρακτικά ζητήματα, όπως το κόστος και τους συνδυασμούς με τα άλλα στοιχεία του χώρου. Κατανοούν επίσης, ότι η αλλαγή...
2012-12-03-08-40-18Εικονογράφηση των αιθουσών και του προαυλίου του σχολείου για παιδιά με αυτισμό από τους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.
2011-10-13-18-49-42Τα τελευταία χρόνια μεγάλη διάδοση στη διακόσμηση παιδικών δωματίων έχουν τα αυτοκόλλητα τοίχου, τα οποία διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων ενώ αφαιρούνται πανεύκολα χωρίς να προκαλούν βλάβες στους...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+