Ιδέες διακόσμησης με γκρίζο χρώμα

Το γκρίζο χρώμα στους χώρους αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή τα τελευταία χρόνια, όπου οι τάσεις στη διακόσμηση εξελίσσονται σε μινιμαλιστικές.

Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα και πρακτικά συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα υπόλοιπα.

Η παλέτα του περιλαμβάνει ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις και μπορεί να συνδυαστεί με πολύ έντονα χρώματα σε επιλεγμένα στοιχεία του χώρου (τοίχοι-έπιπλα-χαλιά-κουρτίνες-μαξιλάρια- φωτιστικά).

Για να αποφύγουμε ένα μονότονο, πληκτικό εσωτερικό χώρο σε γκρι αποχρώσεις, μπορούμε να παίξουμε με υφές και σχέδια σε υφάσματα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Συνδυασμοί χρωμάτων

Λευκό/μαύρο/γκρι

Κλασσικός, διαχρονικός συνδυασμός και με πινελιές κόκκινου δίνει χαρακτήρα στον εσωτερικό χώρο.

Πορφυρό/γκρι

Οι αποχρώσεις τους δημιουργούν διαφορετικά αποτελέσματα. Ανοιχτοί τόνοι του μωβ και γκρι δημιουργούν χαλαρωτικό, ήρεμο περιβάλλον. Σκούροι τόνοι του πορφυρού διαμορφώνουν ένα κομψό, δυναμικό εσωτερικό χώρο.

Κίτρινο/γκρι

Ο συνδυασμός τους προσδίδει μοντέρνο ύφος στο χώρο. Αποφεύγουμε το έντονο και βαθύ κίτρινο και επιλέγουμε μαλακούς τόνους προς το χρώμα του βουτύρου ή της κρέμας.

Μπλε/γκρι

Συνδυάζονται αρμονικά, σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις διαμορφώνουν ήρεμο περιβάλλον, οι σκουρότερες δίνουν ένα κομψό, σύγχρονο χώρο.

Πράσινο/γκρι

Απαλές, γήινες αποχρώσεις του πράσινου διαμορφώνουν χώρο με την παρουσία της φύσης, ενώ έντονες αποχρώσεις δίνουν ένα ποπ ύφος στο χώρο.

Κόκκινο/γκρι

Ο συνδυασμός τους δημιουργεί ελκυστικούς, λαμπερούς χώρους, αρκεί η παρουσία του κόκκινου να μην είναι υπερβολική.

Χώροι

Καθιστικό

Το γκρίζο στο καθιστικό με λευκό δημιουργεί ένα ήρεμο, αλλά απρόσωπο χώρο. Με πινελιές χρώματος δημιουργείται ένας άνετος, βιώσιμος χώρος.

Κουζίνα

Οι γκρίζες κουζίνες είναι υπέροχες, διαχρονικές, καθώς ενσωματώνονται ιδανικά τα στοιχεία τα στοιχεία τους και δίνουν την αίσθηση της καθαριότητας και της τάξης.

 

Υπνοδωμάτιο

Το γκρίζο σε απαλές αποχρώσεις με πινελιές λευκού χρώματος και σε συνδυασμό με απαλά υφάσματα, βελούδο κλπ. μπορεί να προσδώσει ενδιαφέρουσα όψη και ιδιότυπη θαλπωρή, χωρίς την παρουσία άλλου χρώματος.

Μπάνιο

Το γκρίζο στο δάπεδο ή τους τοίχους του μπάνιου αναδεικνύει μοναδικά τη φόρμα των λευκών ειδών υγιεινής.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved