Πώς να βάψετε ρίγες στους τοίχους

ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

create stripes 06

Οι ρίγες στους τοίχους προσθέτουν ζωντάνια και κομψότητα στο χώρο, ενώ παράλληλα έχουν τη δύναμη να μεταβάλλουν οπτικά τις αναλογίες του, οι οριζόντιες ρίγες κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, οι κάθετες να φαίνεται ψηλότερος.

Οι ρίγες στους τοίχους μπορούν να είναι κάθετες ή οριζόντιες, μεγάλου ή μικρού πλάτους. Επίσης με ρίγες μπορούμε να επιτύχουμε διχρωμίες ή τριχρωμίες στους τοίχους. Σε περίπτωση μονοχρωμίας μπορούμε να βάψουμε ρίγες με  γυαλιστερό χρώμα σε ματ υπόβαθρο.

Εργαλεία

  • Μολύβι
  • Αλφάδι
  • Μέτρο
  • Χαρτοταινία

Στάδια σχεδίασης των ριγών:

Αρχικά θα πρέπει να σκεφτείτε αν θέλετε οριζόντιες ή κάθετες ρίγες και να αποφασίσετε το πλάτος τους. Συνήθως το πλάτος των λωρίδων κυμαίνεται από 10εκ. έως 30 εκ. μπορείτε να σχεδιάσετε ίσου ή διαφορετικού πλάτους ρίγες στον ίδιο τοίχο.

Βήμα 1: Αν επιλέξετε ίσου πλάτους ρίγες σε δύο χρώματα, βάψτε ολόκληρο τον τοίχο στο ανοιχτότερο χρώμα σε μία ή δύο στρώσεις. 

ρίγες στον τοίχο

Βήμα 2: Μετά από τουλάχιστον 24 ώρες από την τελευταία στρώση του χρώματος σημαδέψτε με μολύβι τη θέση από τις ρίγες στον τοίχο με τη βοήθεια του μέτρου.

λωρίδες στον τοίχο

Βήμα 3: Αλφαδιάστε τις ρίγες οριζόντια ή κάθετα με τη βοήθεια του αλφαδιού σημειώνοντας με το μολύβι σημεία σε μικρές αποστάσεις.

τοίχος με ρίγες

Βήμα 4: Κολλήστε χαρτοταινία σε επαφή με τα σημάδια, που ορίζουν το πλάτος της κάθε ρίγας, ασφαλίζοντας την καλά στην άκρη, ώστε κατά το βάψιμο το χρώμα να μην “περάσει”  κάτω από τη χαρτοταινία.

πως να βάψω ρίγες στους τοίχους

Βήμα 5: Αφού ολοκληρώσετε τη σχεδίαση των ριγών με τη χαρτοταινία σε ολόκληρο τον τοίχο, βάψτε τις με το επιθυμητό χρώμα σε μία ή δύο στρώσεις, ώστε το χρώμα να φαίνεται ομοιόμορφο.

create stripes 05

Βήμα 6: Μόλις “τραβήξει” το χρώμα ξεκολλήστε τις χαρτοταινίες και όταν στεγνώσει εντελώς το χρώμα ο τοίχος είναι έτοιμος.

create stripes 06

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • Χρησιμοποιείστε μολύβι για να σημειώνετε. Το στυλό διαρκείας δεν καλύπτεται από το χρώμα.
  • Μη χρησιμοποιείται ράμμα εμποτισμένο γιατί η κιμωλία που περιέχει αλλοιώνει το χρώμα.
  • Μη βάφετε τις ρίγες προτού περάσουν 24 ώρες από το τελευταίο χέρι βαφής. Όταν απομακρύνετε τις χαρτοταινίες θα αποκολλάται και το χρώμα.
  • Προσέξτε το αλφάδιασμα (οριζόντια και κάθετα). Ρίγες που δεν είναι οριζόντιες ή κάθετες δημιουργούν αίσθημα σύγχυσης.
  • Σε περίπτωση τριχρωμίας περάστε αστάρι στον τοίχο και βάψτε τις ρίγες με το ανάλογο χρώμα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-06-26-18-58-21Πρόκειται να μείνω σε ένα σπίτι που το συνολικό του ύψος ανέρχεται στα 2,22 μ. Απευθύνομαι σε εσάς για να μου δώσετε κάποιες λύσεις που θα λειτουργήσουν και σαν τρικ-οφθαλμαπάτη για να φαίνεται το σπίτι ψηλότερο!...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+