Σχεδίασε μόνο σου το μπάνιο

ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

designyourbathroom___introΠρίν χωροθετήσετε τα είδη υγιεινής στο μπάνιο, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι αφενός χωρούν στην κάτοψη και αφετέρου ότι παραμένει επαρκής χώρος γύρω από αυτά. 

 

 

 

 
Ένας απλός τρόπος, προκειμένου να διατάξετε τα είδη υγιεινής στο μπάνιο σας, είναι να μετρήσετε τις διαστάσεις του χώρου και στη συνέχεια να σχεδιάσετε την κάτοψή στο χαρτί.

Στη συνέχεια και πάνω σε αυτό το σχέδιο, μπορείτε να πειραματιστείτε με εναλλακτικές χωροθετήσεις. 


Πως μπορείτε να σχεδιάσετε την κάτοψη του μπάνιου σας. 

Βήμα 1: Αρχικά θα πρέπει να μετρήσετε τις πραγματικές διαστάσεις του μπάνιου. Εκτός από τις βασικές διαστάσεις, θα πρέπει να αποτυπώσετε στο χαρτί: 

- Την πόρτα

- Το παράθυρο που πιθανόν υπάρχει στο χώρο

- Διάφορες εσοχές ή εμπόδια που πιθανόν να υπάρχουν στο χώρο 

- Το θερμαντικό σώμα 

- Τη θέση της αποχέτευσης

- Τις θέσεις των υδραυλικών εγκαταστάσεων

Βήμα 2: Στη συνέχεια θα πρέπει να σχεδιάσετε στο χαρτί το περίγραμμα της κάτοψης. Ένας πολύ βοηθητικός τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι με τη χρήση ειδικού χαρτιού (χωρισμένου σε μέτρα). 

Εκτυπώστε την παρακάτω εικόνα και σχεδιάστε την κάτοψη του μπάνιου. 

floorplan_bathroom_m

Η σχεδίαση μπορεί να γίνει με χάρακα ή με ελεύθερο χέρι. Εκτός απο το περίγραμμα, θα πρέπει να προσθέσετε το άνοιγμα της πόρτας, το παράθυρο και άλλα στοιχεία που καθορίζουν τη διάταξη των επίπλων (καλοριφέρ, αποχέτευση, κλπ).

floorplan_bathroom_test

 

Βήμα 3: Εκτυπώστε την παρακάτω εικόνα με τις κατόψεις των ειδών υγιεινής, κόψτε τα περιγράμματα και πειραματιστείτε με εναλλακτικές χωροθετήσεις. 

Προσοχή, η εκτύπωση πρέπει να γίνει στο ίδιο ποσοστό μεγέθυνσης ή σμίκρυνσης όπως και ο κάναβος. 

bathroom_fixture

Βήμα 4: Η παραπάνω εικόνα, περιλαμβάνει διάφορα είδη υγιεινής με τις τυπικότερες διαστάσεις τους. Ωστόσο, όλα τα είδη υγιεινής δεν έχουν τις ίδιες διαστάσεις. Έτσι, αφού καταλήξετε σε κάποια αρχική λύση, θα πρέπει στη συνέχεια να σχεδιάσετε την κάτοψη με τα συγκεκριμένα είδη υγιεινής που πρόκειται να τοποθετήσετε. 

Επισημάνσεις: 

- Η διαγραμμισμένη περιοχή γύρω από το κάθε αντικείμενο αποδίδει το χώρο (κατά προσέγγιση) που πρέπει να παραμένει ελεύθερος προκειμένου να είναι άνετη η χρήση του αντικειμένου. 

- Οι περιοχές αυτές μπορούν να αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ τους. 

clearance_area


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-10-16-09-14-28Το σοβαρό μειονέκτημα του χώρου είναι ότι είναι μακρόστενος (1,50 Χ 3,00 μέτρα). Αντίθετα το πλεονέκτημα του είναι, ότι η πόρτα βρίσκεται περίπου στην μέση του τοίχου αφήνοντας έτσι ελεύθερες προς αξιοποίηση όλες τις γωνίες του...
2010-01-24-17-09-46Για να χωροθετηθούν σωστά τα είδη υγιεινής στο μπάνιο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, εκτός από το μέγεθος των ειδών υγιεινής, και οι ελάχιστες διαστάσεις που πρέπει να παραμένουν ελεύθερες γύρω από αυτά....
2012-01-29-19-31-47Ζητώ μοντέρνες ιδέες για τοποθέτηση της μπανιέρας, της κρεμαστής λεκάνης με εντοιχισμένο καζανάκι και νιπτήρα σε πάγκο πιθανόν και κτιστό. Πλακάκια δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη. Η θέση της αποχέτευσης είναι στη γωνία του μπάνιου κοντά στη λεκάνη....
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+